Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ankatorunianka

mój syn ma 9 lat i dalej sie moczy pomocy

Polecane posty

moj syn ma 9 lat i nadal moczy sie w majtki i to nie tylko w nocy przez sen ale i w dzien. nie mam juz sily nic nie pomaga zrobilam mu wszystkie badania i okazalo sie ze jest ok jest zdrowy przez rok chodilam z nim do psychologa i nic nie pomaga juz nie wiem co robic. w domu nie ma nerwowej atmosfery poswiecam duzo czasu dzieciom ( mam troje). jestem juz u kresu wytrzymalosci poniewaz caly pokoj syna smierdzi pralka chodzi 3 razy dziennie. co robic ????

Gość zszokowana internautka
Psycholog nie odnalazł przyczyny moczenia się? Myślę, że skoro on nie był w stanie to my tym bardziej. Może pomyśl nad zmianą specjalisty?

Gość tak tam tylko
Moze porozmawiaj z nim sama.Poza tym czy przez przypadek codziennie nie narzekasz na niego np.do meża czy innej osoby ,a dziecko to słyszy.Jest po taką presją,ze problem moze sie nasilac.Moze warto przestac zwracac na to uwagę,prać bez komentarzy i poczekac oc będzie dalej,tym bardzie,ze zaraz wakacje,wiec nie musi siedziec w szkole. Moze to stres na jakaś nauczycielkę?sprawdzalas?

Gość koraliczekMalutkiiii
miałam ten sam problem z moim synem, tyle ze on w dzien bez zarzutu w nocy sikał co noc, tez miał wszystkie badania ok i tak sikał do 12 roku zycia :O aż w końcu zdesperowani pojechalismy z nim do Zbyszka Nowaka i od tamtej pory mamy spokój!!!!! moze ktoś popuka sie w głowe, moze ktos sie bedzie smiac, ale mój syn w koncu nie sika, a to był nie tylko dla nas problem ale i dla niego, bo duzy chłopak, na wycieczki jezdzic nie chciał bo bał sie ze ktos odkryje jego problem. Autorko na noc zakładaj synowi pampersy, lepiej wydac ta kase na ie niz na pranie, no i ten zapach w pokoju

kochani nie narzekam juz probowalam nic nie mowic tak jak by nie bylo problemu i nic to nie dalo przestal wogole chodzic do wc pampersy kupuje chocby po to dzieci nie smialy sie z niego w szkole. prolemow w szkole nie ma jest lubiany i dobrze sie uczy kto to jest ten zbyszek nowak?:)))

Zbyszek Nowak to uzdrowiciel ;) http://www.nowak.pl/ mój syn też nie miał stresów, a problem był, kto nie miał do czynienia z taki problemem to nie wie co to za koszmar, to nie jest złosc na dziecko a na uciążliwa chorobę. Mój syn ma spokój od ponad roku i naprawde koniec tego problemu go bardzo uszczesliwił. Nie wiem do końca czy to Pan Zbyszek tak na niego podziałał czy wiara mojego syna w to ze on mu pomoże . Wczesniej ten pan pomógł mojemu tacie wygrac z rakiem, stąd ta nasza silna wiara w pomoc Zbyszka Nowaka

A może problem jest gdzie indziej... Moja chrześnica ma prawie 7 lat i też się moczy bo jak się bawi to jej szkoda czasu na zrobienie siusiu

Gość ale jak,zakładasz
mu pampersa do szkoły?No jestem w szoku.Ja mam ten problem z moimi bliżniakami.Mają po 8lat i mocżą się w nocy.Nie używam pampersów .Okazało się,że robią to z lenistwa i ,,strachu,,.Na piętrze gdzie śpią nie ma toalety i w nocy poprostu nie chcą iść na dół do łazienki więc wolą sikać do łóżka. O ile jestem wstanie zrozumieć nocne moczenie to nie potrafię ogarnąc sikania w dzień,gdy człowiek jest przytomny i wie co robi:-(

Gość m,n;k
kup mu pampersy i załóż jak go koledzy wysmieja to sie nauczy robic do toalety

Gość tak w dzien jest
przytomny i watpie zeby 9latek robil to z lenistwa. zakrawa mi to na jakies schorzenie neurologiczne . i faktycznie sprobuj jakiegos bioenergoterapeuty. oni czesto sa pomocni w tego typu zaburzeniach. napisz skad jestes

Gość tak w dzien jest
no faktycznie. mieszkam w okolicach trzemeszna i mieszka tam znany bioenergoterapeuta. ja osobiscie go nie znam ale na jednym forum znalazlam taka wypowiedz i ja skopiowalam "przyjmuje też osoby dorosłe bez zapisu,warto jechać i zobaczyć.Pan Marciniak mieszka przy ul.kochanowskiego 14 w Trzemesznie (to jest jakies ok.15 km od Gniezna w kierunku Torunia)Przyjmuje od pon-pt w godz:od 7.30 do 16.00 na zapisy(niestety numeru tel nie mam) Jeśli komuś zależy niech jedzie osobiście nawet sie tylko zarejestrowac,lub tak chwile po 7 rano byc na miejscu -moze sie uda ze przyjmie bez zapisów(mi sie tak udało wczoraj) warto spróbować.nie przyjmuje w weekendy,niedziele i święta kościelne-tak było napisane na drzwiach.Pozdrawiam " z Torunia masz nie daleko do trzemeszna. wiem ze kiedys mama mi mowila ze takiego mojego dalszego kuzyna wyleczyl z jakis tikow nerwowych. warto sprobowac na pewno nie zaszkodzi

ANIA ja jestem z Bydgoszczy ;) pan Zbyszek czesto tu bywa, tylko musisz sie dopytac o termin, sa specjalne majteczki dla sikajacych dzieci, nie sa takie grube jak pampersy wiec mozna ukryc problem dziecka

Gość tak w dzien jest
z tego co wiem to bierze co laska czyli ile dasz tyle wezmie nie ma raczej zadnego cennika. aha rowniez mozna miec ze soba wode mineralan i krem i on to napromienuje. w waszym przypadku woda wystarczy

Moze porozmawiaj z nim sama'' a co da porozmawianie jak chłopak prawdopodobnie się nie czuje? Idz z nim do szpitala na neurologię dziecięcą.

Miła neurologa??? po co?? mojemu synowi własnie zaden szpital nie pomógł a uzdrowiciel

A nerki są w porządku ? Tu potrzebny jest dobry terapeuta nie tylko dla dziecka ,ale dla całej rodziny .Gdzieś tkwi problem .Trzeba go znaleźć .Dla syna to naprawdę straszny problem , nawet jeśli się do tego nie przyznaje .Potrzebuje od Ciebie wsparcia , a nie nerwów .Trzyma kciuki :)

Neurologa ? Raczej nefrologa , pediatry i psychiatry dziecięcego .

m , n k - Ty tak na poważnie ? Przecież on tego nie chce robić , to się po prostu dzieje i w tym problem .

Gość ....finka
POŁKAPIELE ZE SKRZYPU-----zielarze zalecają kuracje skrzypem polnym .Jest to metoda nieco uciązliwa ,ale stosowanie pampersów tez nie jest przyjemne .Kuracja ta przynosi dobre i szybkie efekty .

Gość ....finka
Jak wykonać półkąpiel ? napisze ..... jesli bedzie zainteresowanie .

wyniki moczu krwi ok nerki w porzadku nefrolog zaliczony usg ok podobno pod wzgledem medycznym jest zdrowy psycholog stwierdzil niedojrzalosc i niestabilnosc emocjonalna ale zaradzic nie potrafil. kochana pisz o tych półkąpielach

,,Miła neurologa??? po co?? mojemu synowi właśnie żaden szpital nie pomógł a uzdrowiciel'' tak neurolog mały najprawdopodobniej się nie czuje i to nie jest jego wina. To może mieć przecież powiązanie z układem nerwowym (a raczej na pewno ma skoro inne badania wyszły dobrze). Nie pomyślałaś o tym?? Przejdz się z nim nic nie stracisz. ,,Neurologa ? Raczej nefrologa , pediatry i psychiatry dziecięcego .'' wiem co piszę. Badania nefrologiczne na pewno miał robione. Psycholog nic nie pomoże bo na takie coś kiedy dziecko nie wie kiedy ma iść do łazienki nie ma wpływu jeśli dziecko jest skryte w sobie a tym bardziej nie będzie chciało mówić o takim problemie. Pediatra? to za ogólnikowy lekarz do takiego przypadku.

wlasnie wrócilam od lekarza ( nastepnego) ale ten wydaje sie byc konkretnym kazal mi znowu zrobic analize moczu i swierdzil najlepiej polozyc malego w szpitalu na dwa dni a on juz zadba o to zeby zrobic mu wszystkie badania i zeby byla konsultacja wszystkich lekarzy tzn nefrolog neurolg itd