Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ankatorunianka

mój syn ma 9 lat i dalej sie moczy pomocy

Polecane posty

Mam znajomą której córka teraz ma 14 lat. Ona właśnie tez czasem się moczy w nocy i jest to objaw padaczki w jej przypadku tylko,że u niej jest to sporadyczne. Moczenie się poprzedza atak.

tak na co dzien i na okraglo a wiesz nie pomyslalam o padaczce a w mojej rodzinie byly przypadki tej choroby teraz tak sobie mysle ( nie wiem czy to ma zwiazek) ze on czesto lunatykuje w nocy placze rozmwia chodzi po domu ma otwarte oczy

powinno to wyjść na rezonansie bądź na tomografie na który na pewno chłopca skierują. Sama z reszta możesz ubiegac sie o takowe skierowanie po normalnie te badania kosztuja w granicach 700zł.

wlasnie ten lekarz mowil mi cos ze zrobi rezonans mam nadzieje ze w koncu to sie skonczy ja bede spokojniejsza a i syn szczesliwszy

Gość u mr.dzika za piecem.
Moj brat moczyl sie do 17 roku zycia,kolezanka do 16! Mieli rozne badania robione,chodzili do energoterapeutow,lekarze potem stwierdzili ze to na tle nerwowym.Przepisali tabletki ale zadnych zmian. Dopiero niedawno wyszlo ze przyczyna mogly byc komplikacje przy porodzie. Brat i kolezanka urodzili sie owinieci pepowina. Szczegolow dokladniejszych nie znam.

Gość aniela anna 39
Moja droga badania neurologiczne to podstawa

Gość aniela anna 39
mam syna w wieku 13 lat i przerabiałam podobny problem i wyszło, że ma padaczkę

Gość aniela anna 39
jeśli jesteś zainteresowana to podam namiary na lekarza

Gość aniela anna 39
u mnie w rodzinie tez nikt nie miał padaczki, przeżyłam ogromny szok . od roku bierze leki i na dzień dzisiejszy jest widoczna poprawa. Dużo mogłabym pisać bo to cała historia . jednak podstawą są badania neurologiczne!!!! i badanie dna oka u okulisty!

Gość aniela anna 39
każdy atak padaczkowy kończy sie moczenie. Mój syn ma ataki przy senne.Szkoda,że cię juz nie ma na forum

Gość aniela anna 39
nie chcę ci narzucać diagnozy jednak objawy o których piszesz sa bardzo podobne do tych co miał mój syn. Zrób badanie dna oka bo to bardzo ważne. a lekarz o którym pisałam przyjeżdża tez do torunia

Gość mm1
Proponuję wizytę u dobrego neuropsychitry dziecięcego. Przyczyną moczenia nocnego może być niedotlenienie okołoporodowe. Pomocne w przypadku moczenia nocnego może być badanie eeg. Leczenie daje bardzo dobre efekty, bądż dobrej myśli.

Gość aniela anna 39
neurolog dziecięcy - zrobi dziecku badanie eeg i juz bedziesz miała jasność sytuacji. Nazywa się Jarzyński. jeśli chcesz namiar to napisz. Wizyta oczywiście prywatnie bo na NFZ nie ma co liczyć

Gość aniela anna 39
problem to jest niewątpliwie jednak istota jest źródło tego problemu . Powodzenia