Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosia0587

Brązowe przebarwienia po depilacji woskiem...Pomocy!!!

Polecane posty

Witam, Około 2 tygodnie temu zrobiłam sobie sama depilację gorącym woskiem w okolicach bikini. Na początku wyszły mia takie podłużne czerwone plamy w miejscach gdzie kładłam plastry z woskiem. (Nigdy takich nie miałam gdy chodziłam do kosmetyczki. Miała zaczerwienienie ,ale nie takie i poza tym szybko schodziło. ) No i po paru dniach te czerwone plamy zamieniły mi się brązowe. Wygląda to tak jakbym była brudna.:( No i jeszcze w ten sam dzień, po depilacji poszła się trochę opalac. A po wosku ponoc nie można. Czy te przebarwienia już mi tak zostaną? To już prawie 2 tygodnie i wcale nie schodzą? Czy można coś z tym zrobic? Pomocy Dziewczyny!!!

Gość Kalaka
To zrobiłaś błąd z tym opalaniem i myślę, że te przebarwienia mogą pozostać! Opalanie przed depilacją jak i po jest zabronione! Ja tez pokusiłam się na depilację ale pasta cukrowa i tez mnie poparzyła kosmetyczka. Wróciłam do domu po zabiegu skóra z tyłu ud była czerwona potem pojawiły się brązowe strupy(taka spalona skóra) ciapy- łaty i ten stan się utrzymuje choć te brązowe strupy zeszły bo wciąż nawilżałam maścią alantan i się zrolowały....teraz pozostały ale mniejsze i widoczne z czego nie jestem zadowolona! Pani w aptece dała mi maść na przebarwienia i zakazała wystawiać te miejsca na słońce! i filtr 50! Także mamy lato a ja muszę pocić się w długich spodniach:( Mam nadzieję , że w najbliższym czasie zejdą... Pozdrawiam ciebie.

Gość gośćaaa
Podnosze temat bo mam to samo. Po depilacji woskiem najpierw miałam pod pachami duże podrażnienie i czerwone były. Niestety teraz moje pachy sa brazowe! Chciałam miec gładkie pachy a mam wyglądające na brudne. Czym to smarowac? Czy to przejdzie z czasem? I czy to wina kosmetyczki czy wosku? Czy powinnam żądać w ramach rekompensaty jakiegos zabiegu wybielającego?

Gość gość
slowo klucz - d e r m a t o l o g mam nadzieje, ze pomogłam

Gość gość 1111
Halo dziewczyny z przebarwieniami po depilacji woskiem. Czy te brązowe plamy zeszły same po stosowaniu kremów i po jakim czasie?