Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grej f r u t

Co myślicie o takich DOSŁOWNYCH kujonach??

Polecane posty

Gość grej f r u t

nie mówię tu o zdolnych ludziach tylko o osobach która nie uczy się na logikę itd, tylko na pamięć zapamiętuje regułki, uczy się na pamięć sposobów obliczania danego typu zadań??

Że są tępi. Że to, czego inteligentny człowiek nauczy się w 3 godziny, oni musza uczyć się cała noc. Że nauczenie się na pamięć traktują lepiej niż zrozumienie tej rzeczy.

Gość Ty tam na górze
współczuję, bo nawet na kujońskich studiach będą wyśmiewani

Gość ale cyrk na kolkach
że są cool i mają świetną pamięć, ja Ciebie zaakceptuej ale inni chyba nie, nie bój się mówić o sobie

Kujonów nikt nie lubi, ale trzeba uważać przed pochopnym szufladkowaniem ludzi. Znam chłopaka, który jest po prostu zdolny - robi dwa lata w rok, uczy się języków, chce zacząć kolejny kierunek. Mimo to bywa na wszystkich imprezach i można z nim pogadać. Takich ludzi cenię

Gość ciemną nocą na ulicy
że trzeba się uczyć na miarę swoich możliwości, a im życie aby przepływa przez palce, cały czas przy nauce

W liceum miałam jedną taką, najlepsza średnia na koniec z całej szkoły, wszystko wkuwała na blache, nic nie brała na logiczne rozumowanie, no, a potem maturka poszła jej caaałkiem przeciętnie.

Otóż to, być mądrym a inteligentnym to dwie różne rzeczy, które oczywiście można połączyć ;)

jest także metoda, trzech, lub czterech "z", po latach mogę powiedzieć, że nie polecam......