Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patriota Patriota

Kto jest jeszcze patriotą ???

Polecane posty

Gość Patriota Patriota

Ja jestem prawdziwym patriota! Pracuje w Polskiej Firmie! Kupiłem FSO Polonez 2002 roku (kolor czerwnony-ostatni rocznik produkcji POLSKIEGO Auta). Pracuje, MAM prace, stać mnie na luksus jaki jest auto.... Zakupy robie w LSS Społem, słucham Polskiego Radia, płacę abonament, posiadam polski radioodbiornik marki UNITRA "Śnieżnik", telewizor również rodzimej produkcji, komputer to Optimus (kiedyś miałem Polskiego ELWRO), daję na tacę co niedziela. Problem w tym,że znajomi przestali ze mną rozmawiać. Większość nie ma pracy, albo ich nie stać na samochód (zarabiaja po 900 zł, z czego wszystko idzie na opłaty albo ich żony/dzieci). Przecież to nic, złego jak ktoś się bogaci? Nie unoszę się, jeżdżę zgodnie z przepisami... Nie kupuje badziewia z Chin... Jak mam odzyskać znajomych? Czyżby byli zazdrośni o auto i to, że pracuję w czasach kryzysu, mam własne auto z radioodtwarzaczem, obrotomierzem, elektrycznie otwieranymi szybami? A może chodzi o radio? Albo kolorowy telewizor?

Gość 9885
bo dzis patriotyzm to glupota. Przykladowo ja jak tylko bede mial mozliwosc to spierdalam z tego kraju (czyt. gowna) jak najdalej. Spytacie dlaczego? Ogladajcie wiadopmosci czytajcie gazety obserwujcie co sie dzieje w naszej "kochanej ojczyznie" bedziecie mieli odpowiedz. nara

Gość Jo to sie narobie
Chodzi o te elektryczne szyby. Prawdziwy patriota brzydzi się samochodem bez korbki!

Gość 151515
Ja patriota nie jestem. Nie mieszkam od lat w kraju - raju, stoluje sie w thai restaurant, zadziej india, ubrania kupuje roznej marki z metka "made in china", laptopa mam apple - usa, samochod audi -germany, ogladam bbc - british, w tv - sony - japan. Ale zawsze z sentymentem odwiedzam kraj -raj i ludzi tam mieszkajacych

Gość fffffffarma swin
9885 to ja z tobą bo polska to syf

Ja nie mam poloneza, nie mam samochodu bo mnie na niego nie stać chociaż mam pracę ale co z tego, skoro i tak wszystko idzie na opłaty... To, że twoi znajomi przestali z Tobą gadać nie ma nic wspólnego z patriotyzmem lub też jego brakiem. Pewnie jest im przykro, że Tobie jakoś się udało a im nie (nie zawsze to jest to samo co zazdrość)... Nasz kochany kraj ma jeden poważny problem, którym są POLITYCY ciągle ci sami. Tak długo jak długo u władzy będą ci sami ludzie, którzy byli przy sterach w poprzednim systemie tak długo będzie tu źle. Większość społeczeństwa nie postrzega Polski jako wspólnego dobra czy tym bardziej obowiązku bo ta "Polska" to coś odległego, nie namacalnego. Jak można kochać kraj w którym nie ma pracy a do lekarza mimo połacania składek ZUS czeka sie sześć miesięcy. Polska powinna kojarzyć się do dobrem, bezpieczeństwem, pracą a jest zupełnie inaczej... W naszym kraju są dwie grupy ludzi: albo bardzo bogaci albo bardzo biedni. Ci pierwsi w wielu przypadkach dorobili się na krzywdzie tych pierwszych. Dlatego wielu naszych obywateli nie kocha naszego kraju bo nie ma go za co kochać... Nie starczy ani mojego ani Twojego życia aby to zmienić. Może dzieci naszych dzieci będą miały lepiej. Dochodzenie do dobrobytu to dlugotrwały proces ok 5 lat kadencji kogoś tam to za mało. Powiem więcej ten proces budowania dobrobytu trzeba zacząć aby było widać efekty a w tym kraju nikt go jeszcze nie zaczął. 20 lat już zostało straconych i wątpie żeby ktoś się opamiętał.

Gość 9885
Kiedys nawet gdzies czytalem ze zycie seksualne chociazby wlocvhow czy Hiszpanow jest o wiele bogatsze niz polakow a to dlatego ze nie ma tam stresu typu nie mam pracy brakuje mi do 1 szego nie wiem co bedzie jutro a w razie ciazy to juz wogole tragedia... I za co kochac ten kraj? za to ze wszystkoi jest utrudnione i do dupy? Nie ma chyba wiekszego syfu. Spierdalam jak tylko sie bedzie dalo.

Gość Ja to sie nie znam
Ale skoro kazdy narzeka, ze tylko na oplaty ma, to skad tyle aut w Polsce?

Gość Patriota Patriota
Fabryka Samochodów Osobowych S.A. (FSO) polskie przedsiębiorstwo przemysłu motoryzacyjnego, produkujące samochody osobowe. Zakłady produkcyjne są zlokalizowane w Warszawie, w dzielnicy Praga Północ, na Pelcowiźnie. Zostały od podstaw zbudowane na przełomie lat 40. i 50. XX wieku. W okresie od 1986 do 2002 w skład FSO wchodził Zakład Samochodów Dostawczych w Nysie. Kalendarium : # 1948 zapada decyzja o budowie Fabryki Samochodów Osobowych, która ma produkować licencyjne Fiaty 1100. Stalin ostrzega polskich przywódców przed produkcją kapitalistycznych pojazdów. Wynegocjowana z Fiatem umowa trafia do kosza. Zapada decyzja o produkcji radzieckiej Pobiedy M20 (zmodernizowana kopia amerykańskiego Forda A z lat 1928-1932). # 1951 początek produkcji Warszawy M-20. # 1957 rozpoczęcie produkcji polskiego auta Syrena 100. # 1960 uruchomienie produkcji Syreny 101 i Warszawy 201. # 1962 uruchomienie produkcji Syreny 102. # 1963 uruchomienie produkcji Syreny 103. # 1964 początek produkcji Warszawy 203/204 # 1965 zakupienie licencji Fiata 125. # 1966 start produkcji Syreny 104. # 1967 rozpoczęcie wytwarzania Polskiego Fiata 125p. # 1968 zmiana nazwy Warszawy na 223/224 po proteście Peugeota. # 1972 przekazanie produkcji Syreny 105 do nowego zakładu FSM w Bielsku-Białej. # 1973 z taśm produkcyjnych zjeżdża ostatnia Warszawa. # 1975 ItalDesign opracowuje prototypy samochodu "Polonez". # 1978 początek wytwarzania Poloneza 1300/1500, według włoskiego projektu. # 1983 wygaśnięcie praw do marki Fiat (zmiana nazwy Polski Fiat FSO 125p). # 1988 - 1 grudnia 1988 r. parafowano umowę, zgodnie z którą w warszawskiej fabryce miał być produkowany mały samochód Uno, później unieważnioną # 1989 - modernizacja Poloneza i wprowadzenie modelu MR'89. # 1991 zakończenie produkcji FSO 125p. # 1991 gruntowna modernizacja Poloneza i wprowadzenie odmiany Caro. # 1994 General Motors rozpoczyna montaż Opla Astry (wersja Opel Astra I) na Żeraniu. # 1995 prywatyzacja FSO. Sprzedaż akcji dla Daewoo Group. # 1996 powstanie Daewoo-FSO. Początek produkcji Poloneza Atu; fabryka zatrudnia 20,5 tys. osób, z czego 3,5 tys. w administracji # 1997 nowe Polonezy. Modele Caro Plus, Atu Plus. # 1997 uruchomienie produkcji Lanosa. # 1999 wprowadzenie do sprzedaży Poloneza Kombi. # 2000 przejęcie motoryzacyjnego pionu koncernu GM Daewoo przez General Motors. # 2002 zawieszenie produkcji Polonezów Caro Plus, Atu Plus i Kombi. # 2004 powrót do nazwy FSO, produkcja Matiza i Lanosa pod własną marką. # 2005 podpisanie umowy z AvtoZAZ o przejęciu FSO. # 2007 koniec produkcji FSO Matiza, początek produkcji Chevroleta Aveo (od lipca próbna, od listopada właściwa). # 2008 - zakończenie produkcji FSO Lanosa # 2009, 11 maja - wstrzymanie produkcji z powodu niskiego popytu na samochody Niezrealizowane projekty * 1959 zaprojektowanie Syreny Mikrobus, to pierwsze na świecie auto o nadwoziu van. * 1960 stworzenie Syreny Sport, jedno z niewielu aut sportowych powojennej Polski. * 1961 prototypy Syreny Laminat, nowoczesnego następcy Syreny 104. * 1964 prototyp Warszawy 210. * 1966 prototypy Syreny 110, to pierwszy hatchback na świecie. * 1971 Polski Fiat 125p Coup. * 1974 FSO 1100 Coup. * 1974 Polski Fiat 125p cabrio. * 1977 Ogar, auto sportowe. * 1981 Polonez Pick-up 3-osiowy, z napędem na środkowe koła. * 1982 Polonez Sedan, oparty na modelu 1300/1500. * 1982 Polonez Long, 7-drzwiowa limuzyna powstała także na modelu 1300/1500. * 1985 Wars, nowoczesne auto rodzinne. * 1994 - FSO Polonez Analog.

Gość Black_rosa
Orioniks: Bardzo mądrze napisałeś: "Polska powinna kojarzyć się do dobrem, bezpieczeństwem, pracą a jest zupełnie inaczej... Dlatego wielu naszych obywateli nie kocha naszego kraju bo nie ma go za co kochać...". Ja myślę identycznie

Gość a podobno kocha się za nic...

Gość 9885
bo pOlska jest syfem. Sluzba zdrowia taka ze strach do lekarza pojsc nie wspominajac o szpitalach. Pierdole taka ojczyne.

Gość gość
Uooooooooooooooooooooooooooooppppp