Gość martttika Napisano Czerwiec 25, 2010 mam takie małe pytanie, ale może na początek przedstawię swoją sytuację. studiuję zaocznie zarządzanie przedsiębiorstwem i właśnie na trzecim semestrze (na którym obecnie studiuję) mam odbyć praktyki studenckie. do końca lutego pracowałam na stanowisku asystenta kierownika p.o. kierownika sklepu i opiekun naszego roku powiedział, że jak najbardziej zalicza się to do zakresu praktyk i na podstawie umowy o pracę zostaną one zaliczone. jednakże we wniosku do dziekana jest potrzebny podpis i pieczątka firmy, w której pracowałam i tu zaczynają się schody, gdyż nikt z osób upoważnionych do tego nie chce mi takiego podpisu złożyć (dodam, że do szefostwa nie mam i nigdy nie miałam bezpośredniego dostępu)!! Przecież nie jest to pismo o odbycie takich praktyk, a tylko podpis potwierdzający zawartą umowę o pracę??!! Czy pracodawcy mają prawo odmówić podpisania takiego dokumentu?? I teraz przez brak tego jednego podpisu chyba muszę się wybrać na bezpłatne praktyki, których jednak nie mogę odbyć, bo nie mam takiej możliwości dostać w obecnej pracy miesięcznego bezpłatnego urlopu ... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach