Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filip53

Bezpański pies po wypadku

Polecane posty

Gość Filip53

Czy należy mi się zwrot kosztów leczenia za bezpańskiego psa? W dniu dzisiejszym jadąc do pracy zauważyłem leżacego na drodze psa i ludzi wokol niego. Myslalem, ze zdechł, lecz za chwilę uniósł zakrwawioną głowę. Podszedłem do niego i bez namysłu zadwoniłem do weterynarza, niestety nie mógł przyjechac. Obdzwoniłem tak czterech, jednak żaden jak twierdzili nie jest obecnie na miejscu. Dobre chociaż to, że podawali nr telefonu do kolegów po fachu. W koncu jeden zgodzil sie obejrzec psa, pod warunkiem, ze zostanie dowieziony do niego ( ok 15 km) Obejrzal psa, jednak odeslal mnie dalej twierdzac, ze trzeba zrobic przeswietlenie i szycie, a on nie zajmuje sie tym i polecil mi kolejnego ( 40 km). Dotychczasowy koszt wyniosl mnie 150 zl, a jeszcze dojda do tego wizyty kontrolne. Pies jest obecnie u mnie w domu, mam nadzieje, ze dojdzie do siebie i juz wiem, ze zostanie u mnie, ale pytanie, czy mam podstawe zwraca sie do gminy o zwrot kosztow leczenia??

Gość chooja warta
Matko więcej takich ludzi ... aż miło się czyta :) jak bym ja tam pracowała to bym ci zwróciła i dopłaciła jeszcze3... ale ci złodzieje to pewnie nie dadzą ani grosza :-O

Gość laaskaa
chociaż jesteś super facet z dobrym sercem to niestety nie sądze żeby CI zwrócili kasę, a weterynarze którzy odmawiali to chyba byli leniami:O

Gość fikato2727
jestes wspanialym clowiekiem ,u ciebie psina bedzie miala wspaniale ,napewno odwzjamni ci sie za uratowanie zycia ,ale o pieniadzach z gminy lepiej zapomniec to raz a dwa to chyba nawet nie powinienes sie upomminac a trzy to 150 zloty to naprawde nie duzo w porownaniu do tego jak mocno cie yta psina bedzie kochac ....wiem z doswiadczzenia te mam taka znajde ,leczenie 5 lat temu kosztowalo mnie ponad 400 ,od nikogo nic nie chcialam bo wiedzialam ze ona zostanie ze mna .

Gość Filip53
Koszty na pewno jeszcze wzrosną o leki i wizyty kontrolne u lekarza.

Gość jesteś super człowiekiem!!!!!
Aż mi łzy w oczach stanęły. Słuchaj, zrób tak. Idziesz do weterynarza i mówisz, że pies jest bezdomny. Ja też kiedyś znalazłam psa ciężko pogryzionego przez jakieś wielkie bydlę, zawiozłam do weta i wet nic ode mnie nie wziął, bo w gruncie rzeczy weterynarz nie ma prawa odmówić pomocy poszkodowanemu zwierzęciu. Ale wet to nie lekarz, więc różnie to bywa. Spróbuj pogadać z weterynarzem, gdyby kilka zwierzaków leczył społecznie, nic by mu się nie stało. W każdym razie powodzenia Tobie i pieskowi :) 🌻

Gość Filip53
To udało Ci się trafic na jednego z niewielu - weterynarza z powołania. Cud, ze w ogole jakic zgodzil sie udzielic pomocy. Oczywiscie powiedziałem, ze pies jest bezpanski, stwierdził, że "normalnie" wzialby za to 200 zl.

Gość piesek piesek
Jestem kolejną osobą,która miała bezpańskiego psa(był zagłodzony i przestraszony),weterynarz określił go na 7 lat,u nas żył jeszcze 14 . Przez nasz dom przewinęło się wiele psów,ale wierniejszego i mądrzejszego nie spotkałam nigdy.Życzę Ci,żeby Twój okazał się właśnie taki,bo jesteś bardzo, bardzo wartościowym Człowiekiem.Nie wiem ,czy ktoś Ci zwróci te pieniądze,próbować zawsze można,powodzenia i takiego psa jakiego ja miałam!