Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głosuję na jarka!!! i alika!!!

pytanie do wyborców komorowskiego

Polecane posty

lllllllllllllllllllll A przepraszam prywatnie się ubezpieczasz od wszystkiego? Pełny zakres szpitalny? U którego ubezpieczyciela?

lllllllllllllllllllll i jeszcze jedno ja muszę płacić dość holendarną składkę na ZUS i ubezpieczanie sie drugi raz jest lekkim nonsensem. A na emeryturkę odkładać kolejne 500? Wiesz pieniądze na drzewach nie rosną.

Gość lllllllllllllllllllll
Nie płacę do NFZ ani do ZUS-u. Płacę tylko raz - do prywatnych ubezpieczycieli! Jak będzie prywatyzacja sam sobie wybierzesz do kogo płacisz i za co płacisz... a jak państwowe to jest tak?: Czekaj 5 lat na operacę lub zapłać! I w efekcie płacisz, a przecież darmowo ma być! Ja dobrze wiem, że pieniądze nie rosną na drzewach! A szkoda:) Na wybory idź zgodnie ze swoją ideologią. Ja tylko wyrażam zdanie, że wolę prywatnie, bo wiem za co płacę. A tak płacą, bo tak każą...i płacą na wszystkich, nie tylko na siebie.

Gość lllllllllllllllllllll
Nikt nikomu nie pomaga to po co się oszukiwać? Lepiej sprywatyzować i każdy będzie na swoim ubezpieczeniu.

"Nie płacę do NFZ ani do ZUS-u. Płacę tylko raz - do prywatnych ubezpieczycieli!" Jak to robisz ze nie płacisz ZUSu ? Pracujesz ? w jakim stosunku pracy pozostajesz? I czy masz ubezpieczenie od pełnego zakresu usług szpitalnych? I jeśli tak to u którego ubezpieczyciela. Pytam poważnie bo szukam teraz takiego.

"A tak płacą, bo tak każą...i płacą na wszystkich, nie tylko na siebie." Tak działają wszystkie ubezpieczenia ;)

Gość bhuty
mamy już sprywatyzowane leczenie stomatologiczne leczyłam zęby ostatnio i dziękuje za prywatną służbe zdrowia to jest tylko dla bogaczy ,ci co są za prywatyzacją są młodzi i myślą że żadna choroba ich nigdy nie dotknie

bhuty widzisz gdyby sł. zdrowia była całkiem prywatna płacił byś jakiejś firmie składkę za leczenie i byś się mógł leczyć co więcej miał byś wybór. A leczenie zębów w publicznej służbie zdrowia kończy się stratą zębów. Co do prywatnego leczenia to ma jedna wadę nie znalazłem firmy która by sprzedawała ubezpieczenia zdrowotne powyżej 70 roku życia. I to jest problem.

Gość w usa
jest prywatna służba zdrowia ,super fajnie placisz skladki i leczysz się na łupież i kurzajki ,a jak zachorujesz poważnie to zdychasz,a jak uda ci się wyleczyć to żadna firma cię potem nie ubezpieczy

w usa masz trochę racji z tym że u nas ta publiczna też jest coraz bardziej ograniczana. W USA jest to trochę bardziej złożone z tymi ich ubezpieczeniami.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja mam 3 dzieci i sie nie martwie , jestem za prywatyzacja, tylko tepe pisiory nie maja bladego pojecia na czym polega prywatyzacja

Gość w usa
dlatego nie prywatyzacji służby zdrowia ,a kogo stać może i teraz sie prywatnie leczyć

Gość polaaaaa więc nam wytłumacz
na czym ma polegać ta prywatyzacja

Gość w usa
państwo to nie tylko służba zdrowia podatki placi się na całym swiecie

w usa Ale ZUS i podatki to dwie różne bajki. Ty wiesz o czym piszesz? Ja nie pisze o podatkach a o daninie na niewydolny ZUS.

" na czym ma polegać ta prywatyzacja " W Polsce ma to wyglądać tak że po raz kolejny zmieni sie formę prawna zmieni się zarząd obsadzając go zapewne "odpowiednimi ludźmi" i zobaczymy co się będzie działo ale na pewno pozbędziemy się problemu długów w szpitalu. Absurdem jest to że dostęp do tego samego (ta sama przychodnia ten sam lekarz !!!!) lekarza z prywatnego ubezpieczenia zajmuje mi 4h a z państwowego jakieś 3mc!!!!! A prywatnie kosztuje mnie to jakieś 50zł!!!!/mc To jest absurd.

Gość do duuuupy
to że jest taki burdel ze slużba zdrowia to dlatego że jest to robione specjalnie żeby uprzykrzyć życie pacjentowi i kręcić lody