Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiulek82

Pół cm rozwarcie w 26 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość asiulek82

Jestem w 26 tygodniu ciąży. Podczas ostatniego badania dowiedziałam się, że mam pół centymetrowe rozwarcie ujścia szyjki macicy. Lekarz zalecił mi jedynie oszczędny tryb życia. Czy któraś z was tak miała? Czy donosze ciąże chociaż do bezpiecznego tygodnia porodu? strasznie się boję!

Ja w 38 tyg na badaniu gin miałam rozwarcie 2 cm, skierowano mnie do szpitala, gdzie położne stwierdziły 1 cm a jak przyszedł lekarz to powiedział, że nie mam wcale i mnie wypisano po nocy. Urodziłam 1,5 tyg później. Nie martw się i nie przemęczaj.

Gość dfssdfd
oszczedzaj sie duzo lez, nie przemeczaj, wazne zeby nie postepowalo, ale to juz niedobry znak

ja tez mialam rozwarcie w 26 tygodniu i lezalam do konca ciazy w szpitalu, ale u mnie rozwarcie spowodowaly skurcze i juz mialam miekka szyjka i skrocona

Gość asiulek82
Mi lekarz powiedzial, ze nie muszę lerzeć tylko mam się nie przemęczać,często odpoczywać, nie wykonywać żadnych ciężkich prac, nie dźwigać, nie chodzić na spacery itp. Z tego co czytam w internecie to większość miała zalecenie lerzenia więc mnie to zastanawia. Długość szyjki jest ok, skurczów nie odczuwam( no chyba, że nie potrafie ich rozpoznać)

Gość ja tez mam 2,5 latka
ja jestem w 28 tc a tydzien temu lekarz stwierdzil mi miekka szyjka ale brz rozwarcia, dziecika duzy, w sumie zadnych zalecen :) w poprzedniej ciazy w 30tc mialam tak jak ty i tez mialam zalecony tylko oszczedny tryb zycia, ja sie nie zastosowalam wiec 5tyg pozniej urodzilam :)