Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

omorfi kopela

dzis mi pani powiedziala.. masz 30l to juz zapozno na dziecko!!!!!

Polecane posty

dobila mnie jakos, nib mam to w dupie ale z drugiej strony zastanawiam sie..... a moze zani zaczne sie starac potrwa to pare lat.. i co bede mama w 40?czy , to naprawde pozno?

Gość aniak74
Cześć , głupoty ci nagadała!!! Ja mam 36 i jestem w ciąży w 9 tygodniu.

Gość taksobiemysle____
hahaha, bardzo glupia (sorry) pani. na dziecko masz zawsze czas, dopoki mozesz zajsc w ciaze. Kropka!!! pewnie ze od 30 szanse maleja ale nigdy za pozno!!!

Jest to pozno,ale nie przemuj sie.Nie jest na pewno za pozno.Wcale nie musisz miec problemu z zajsciem.Ja mam 35 lat i zaszlam za pierwszym strzalem tak jak chcialam.Dzieci powino sie miec wczesniej,ale wiekszosc kobiet nie chce i tyle.Tj kazdego indywidualna sprawa.Ja tez bede miec pozno wiem,ale co z tego.Nie chcialam wczesniej i tyle.Przynajmniej pozwiedzalam swiat,osiagnelam w miare stabilizacje finansowa i moje malzenstwo jest wspaniale!

Moze 30 lat nie ale juz 35 tak! Starsze kobiety rodza czesto chore dzieci a poza tym jak zajdziesz w ciaze w pozniejszym wieku to potem wygladasz na jego babcie a nie mame.

jagoda he he-ja sie z toba nie zgodze:) duzo Pan po 30stce teraz o wiele lepiej wyglada niz niejedna 20stka:) zadbane,mode ciuszki,make up robi swoje:)figurka ale oczywiscie-nie wszystkie

Gość ja mam35 lat
i mam 4 miesiecznego synka i wyobraz sobie ze nie jedna 25 latka chciałaby tak wygladac jak ja. trzeba przejsc wiecej bada ń po zajsciu w ciaze ale teraz nawet 40 latki rodza dzieci!

Gość pytajacamamuska
mam 31 lat i 5 miesiecznego syna, dopiero teraz wiem ze to najlepszy wiek i czuje sie spełniona, planuję za ok 2 lata kolejne dziecko, chociaż marzy mi się trójeczka

Gość pytajacamamuska
i nie wyglądam jak babcia, tylko jestem zadbaną , wysportowaną mamą po 30 - stce i jestem z tego dumna

Gość tak szczerze powiedziawszy
młode mamy równiez rodza chore dzieci wiec nie jest to reguła ze tylko starsze jak napisala jagoda , jestem z zawodu rehabilitantka i pracuje z dziecmi ,czesto mam w gabinecie mamy po 20 tce z chorymi dziecmi , na pewno po 35 rz zwieksza sie mozliwosc urodzenia dziecka np z ZD , ja sama mialam 34 jak zaszlam i wcale nie uwazam sie za starsza jak na rodzenie 1 dziecka , wiec głowa do góry i powodzenia w staraniach

Moze wygladaja mlodo ale srodek maja juz zuzyty i stary na takie sie mowi stare rury, bez urazy.

nie napisalam , ze tylko starsze a le u nich jest wieksze ryzyko ze urodza chore dziecko.

Gość weimeranka
@ jagoda w jakim ty swiecie zyjesz???? No napewno nie w cywilizacji, bo tam nikogo nie dziwi swierzo upieczona mama w wieku 38 lat. W dzisiejszych czasach ciaza po 30 jest czyms najnormalniejszym na swiecie. Ja mam 33 lata i jestem w 4 mies i uwazam, ze to najodpowiedniejszy dla mnie czas na potomka.

Gość no niestety ale jadźka żyje
w swoim śmiesznym świecie i dlatego takie bzdety klepie:O

To,ze ktos ma ponad 30 lat nie znaczy,ze musi miec chore dziecko.Moja kolezanka urodzila jeszcze w czasach naszego technikum dziecko z downem i co?Nie zawsze wiek idzie z tym w parze.Pozatym wygladam mlodziej niz niejjedna 25 latka,poniewaz nie jestem z ery komputerow i nastolatek siedzacyh przed nimi godzinami z paczka chipsow.Zdrowa dieta i cwiczenia zapewnily mi moj wyglad,ktorego zazdrosci mi niejedna mlodsza kolezanka.Zreszta wystarczy popatrzec jak wyglada nasza przyszla mlodziez.Te niektore nastolatki maja takie wielkie tylki,,ale coz tak konczy sie milosc do mc donaldsa i innych syfow.Pozdrawiam mamuski po 30!

jagoda ciekawa jestem do jakiego przedziału wiekowego dla ciebie zaliczaja sie mlode a od jakiego starsze ja mam 35 i nie uwazam sie za starsza

a ztym uzytym srodkiem to juz pojechalas na maksa

Nie kazdy moze miec dzieci w wieku 20 jedne maja w wieku 20 drugie 30 po 30 co w tym dziwnego ja tez jeszcze niemaM dziecka staram sie 2,5 roku juz i nic a mam 29 prawie za pol roku i co tez bede stara???nie kazdy moze miec odrazu dzieci bądz decyduje sie dopiero pozniej nie widze nic w tym dziwnego moim zdaniem kobiety po 30 wygladaja w ciazy bardziej dojrzalej niz nie jedna 20 stka

tak szczerze powiedziawszy- nie przejmuj sie takimi wpisami.Zawsze znajda sie za i przeciw.Miej to gdzies jak ja.

Gość to fakt z tymi wielkimi tyłkam
i nastolatek:O sama mam 32 lata, jestem w 25 tc, a nawet w tym stanie mam tyłek mniejszy niż większość nieciężarnych nastolatek

dorcia masz racje ale czasem jagoda faktycznie przesadza

Tak jak moja kumpele ktora ma 25 lat i corke 3 lata i pyta sie mnie ale czemu ty jeszcze nie masz dziecka najwyzszy czas na ciebie potem mozesz miec komplikacje:/ nie rozumiem tego czyli wychodzilo by na to ze kazda kobieta ktora po 30 albo w wieku 30 lat urodzi chore dziecko jakas paranoja poprostu

Gość ja tez mam 2,5 latka
30 to nie za pozno, 35 owszem, a przy 30tce jesli masz sklonnosci do problemow hormonalnych i podejzrewasz problem z ciaza to fakt ze moze byc poznawo, moja kolezanka zaszla majac 34, 4 lata staran.. teraz ma 36 i chca drugie dziecko, juz pol roku i cisza.. boja sie ze moze sie drugie juz nie udac...

Ostatnio jak byłam u lekarza po tabletki antykoncepcyjne to zrobił mi małą "sondę" i nie chodziło tutaj wcale o samo badanie ginekologiczne ;) Zapytał o mój wiek (mam 25 lat), o stan cywilny i o to, kiedy chciałabym urodzić pierwsze dziecko. Ja się trochę zmieszałam, ale powiedziałam, że po 30 roku życia. On trochę się zdziwił, zmarszczył, ale w końcu powiedział, że na pierwsze dziecko mam czas do 35 roku życia. Oczywiście żartował czy zamiast tabletek nie chciałabym sobie dzieciaka zrobić, ale ogólnie wizyta była udana. Wszystko obracał w żart (teksty typu: "najlepsza antykoncepcja to wstrzemięźliwość"). Za to moja teściowa ma straszne parcie na to, żebym rodziła wnuki, ponieważ jeszcze żadnego nie ma, a kobieta jest wiekowa... Jej starszy syn (starszy od mojego męża o 14 lat) najwyraźniej nie może mieć dzieci i jest rozgrzeszony, za to jak ja przychodzę do teściówki to przez cały czas słyszę teksty o dzieciach. Jak mam na takie przygadywanie odpowiadać?

Gość jkhkhkhkjkjhk
30 lat to jak najbardziej odpowiedni wiek na dziecko, tak do 35 jest ok, po 35 mozna mowic o poznym ..modnie nazywajac - dojarzalym macierzynstwie, mam 27 lat i jestem w pierwszej ciazy, nie mialabym nic przeciwko czekaniu do 30, ale z innych osobistych wzgledow na dziecko zdecydowalismy sie teraz,

35 to jeszcze wcale nie za pózno na dziecko owszem warto zrobic sobie badania dla pewnosci, wiele moich znajomych rodziło po 35 roku, moze zmienia sie gospodarka hormonalna kobiety i trudniej jest zajsc w ciaze ale to nie za pozno i zalezy co dla kogo znaczy za pozno-

Gość hehheh hehehee hehehehh
tylko ludzie z marginesu społecznego , z bidy , niewykształcone i z wsi zabitych dechami oraz z małych prowincji uwazają ,ze kobieta powinna mieć jak najwczasniej dziecko

to prawdaale babki starsze 30 jakos tak ładniej wygladaja z brzuszkiem jakos tak dojrzalej.. az milo popatrzec, moze to sie tez biee z podejscia, ze wlasnie o to jej chodzi lo .. ze to teraz jest to czego chcia la a nie jakas tam wpadka w wieku 20to jest wpadka ale jakos tak ... przyjemie mi sie patrzy na taka kobiete:)

Gość Jagoda ma rację
ale siedzą tu same kobiety po 30 i będą po niej jechały. Najlepszy wiek to 24-28 wg lekarzy, nie bez powodu po 30 obowiązkowe są badania genetyczne. To że w tych czasach kobiety późno decydują się na dziecko nie oznacza że tak jest najlepiej a na pewno nie najzdrowiej.