Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka30

maly brzuszek bo male dziecko po malych rodzicach?

Polecane posty

Gość ciezarowka30

Kazdy mi mowi ze jak na 31tc mam maly brzuszek. Rosnie systematycznie ale jakos powoli. Czy moze nosze male dziecko, bo sama mam 160cm, tatus tylko pare cm wyzszy, dziadkowie tez max 170cm?

no ale chyba chodzisz do lekarza, więc jakby było coś nie tak to napewno byś o tym wiedziała. Może masz koleżanki zazdrosne o to, że nie przytyłas 30kg :) A właśnie - ile do tej pory przytyłaś?? Sama wielkość brzucha jeszcze o niczym nie świadczy.

Gość ciezarowka30
Teraz waze 76kg, przytylam 10kg. Mialam usg w 28tc i waga byla 1.3kg

Gość zgadza się ze wielkość brzucha
o niczym nie świadczy moja mama w jednej i drugiej ciąży prawie brzucha nie miała pomimo, że i tak jest chuda, a dzieci urodziła książkowe - ja 3200g/53cm i brat 3500g/55cm ja jestem chuda po mamie, ale brzuch w ciąży miałam OGROMNY! a synka urodziłam 3450g/55cm, czyli tak jak moja "bezbrzuszna";) mama:D

Gość Olimpia556465655
czyli wszystko ok... wiec niczym sie nie przejmuj!! Pwodzenia!

Gość CoToZaGmoda
ja 170 maz 185, w ciąży brzuch malutki nawet badzo bo w pasie na zień porodu 85cm...dzidzia wazyla 2 800 50cm teraz ma 10mies i 75cm i 9,5kg

Gość ciezarowka30
Hehe czasem slysze ze dobrze wygladam na 7 miesiac. chyba spodziewaja sie ze powinnam byc calkiem zrujnowana, w dresie i bez makijazu ;-)

przytyłaś wg mnie idealnie. Ja przez całą ciążę przytyłam 12 kg - najwięcej w dwóch ostatnich miesiącach. Ciesz się!!! Ominą Cię kilkumiesięczne diety, bo zapewne w pierwszym miesiącu po urodzeniu zrzucisz wszystko :)

moje dziecko ważyło 3850, więc wcale nie tak mało, a lekarz przez całą ciążę straszył mnie że syn mieści się w normie, ale jest bardzo malutki :)

Gość ciezarowka30
Wielkie dzieki!! Zawsze mialam sklonnosci do tycia wiec myslalam ze w ciazy przybedzie mi ze 100kg a tu prosze..

Gość ciezarowka30
no i po zmartwieniu, byłam u położnej i brzuszek jest podobno idealny, stwierdziła po prostu, że nie nabrałam (jak na razie) tłuszczu, więc nie rozlewam się na boki, jak niektóre kobiety na tym etapie.

Gość dewdqwed
USG nie miałaś? U mnie w drugim i trzecim (ostatnim) USG wychodziło że dziecko jest małe jak na tygodnie ciąży i takie też się urodziło (2410 g). Lekarz ginekolog, prowadzący ciążę mówił że to normalne u osoby o moim wzroście i masie (160 cm, 60 kg pod koniec ciąży). Potem trochę pytali mnie różni lekarze dlaczego dziecko takie małe, np czy paliłam w ciąży. A że maluch rozwijał się prawidłowo, przestali zadawać niemądre pytania. Brzuch miałam średni.