Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olgawawawawa

Niemowle wydaje przez gardło dziwne dźwięki...

Polecane posty

Gość olgawawawawa

Witam, moja 5-cio miesięczna Liwia zaczęła od kilku dni wydawać dziwne dźwięki przez gardło, brzmi to tak jakby się czemuś dziwiła, skrzypiała, dźwięk typu "yyyyiiiiiiii" przy czym wdycha powietrze. Zaraz po wykonaniu tego dźwięku czeka na moja reakcję i uśmiecha się. Mówię 'nie wolno', odwracam się, a mała za chwilę ponawia tę 'czynność'. do tej pory nie miałam z jej zdrowiem żadnych problemów... nie wiem co to może być. Mała robi tak tylko w czasie aktywności, przez sen oddycha bardzo poprawnie i bez takich dźwięków. Czy któraś z Mam mogłaby mi podpowiedzieć co to może być?

Gość ale nikt tutaj....
a czemu mowisz " nie wolno"??? zareaz wymyslsiz mu tu jakas chorobe??:O:O bez przesady!!

ona poprostu uczy się wydawać dźwięki i podejrzewam, że zadziwia ją to co sama może z siebie wydobyć. A Ty jej tego zabraniasz...

Gość olgawawawawa
No właśnie boje się, że to oznacza jakiś problem z oddychaniem albo z gardłem... ale ją to wyraźnie bawi. Czy 5-cio miesięczne dziecko jest w stanie bawić się w ten sposób?

gdyby było coś nie tak to napewno nie sprawiałoby jej to radości. Jeszcze nie raz się zdziwisz jakie rzeczy mogą rozbawić i zainteresować dzieci, więc wyluzuj :)

Gość naczelny doradca kafee
Dziecko cwiczy aparat mowy i to sa bardzo wazne cwiczenia wiec nie zabraniaj jeje tego tylko wydawaj razem z nia pododben dzwieki ichwal ze tak ladnie " mowi" .chwal, smiej sie i zachecaj! Za 2-3 miesiace bedzie ladnie gaworzyc. nie rozumiem dlaczego jej tego zabranisz??

Gość mamoladjd
oczywiscie ona sie rozwija uczy daj spokoj a nie zabraniaj pobudzaj ja do zabawy do aktywnosci, nic by nie mowila odrazu bylby temat " moje dziecko nie wydaje dzwiekow"

Gość olgawawawawa
ona poza tym wydaje tez oczywiście inne dźwięki i już 'guga'... ale uspokoiliście mnie bardzo... nie należę do matek, które trzęsą się nad swoimi dziećmi, ale to mnie naprawdę zdziwiło i zaniepokoiło...

Gość o tak o
Fajna babka z forum >>>To tak jak z zgrzytaniem zębami, dziecko raz zrobi , podoba mu się i robi to do tej pory az sie znudzi. ale sie usmialam:D:D:D powiem Ci ze moje dziecko mialo taka faze jak mialo 2 zeby, juz jej sie znudzilo na szczescie bo nie moglam tego przezyc :P a ty autorko nie przezywaj tylko ciesz sie ze dziecko sie dobrze rozwija. to normalne

też miałam akcję ze zgrzytaniem jak syn zaczął ząbkować. Słuchac się tego nie dało :) I na szczęście po jakimś czasie się znudziło :)

Gość olgawawawawa
Czyli czeka mnie jeszcze zgrzytanie pewnie? :-) Świetnie... :-) :-) :-)

Gość cudnie
moj syn cudnie sie dziwil.Wydawal rozne dzwieki i bawil sie przy tym.Nie wiem dlaczego sie martwisz skoro corka sie przy tym smieje.

Gość olgawawawawa
ona bardziej czeka na moja reakcję i się usmiecha niz się śmieje... ale w każdym razie jest to chyba oznaka czegoś dobrego - juz przestałam się martwić - Dziękuję Wam bardzo :-)

Gość pikapik
ales ty glupia:(

Gość olgawawawawa
pikapik - nie udzielaj sie proszę. Jesli masz na tyle ograniczony słownik, ze potrafisz jedynie używać przymiotnika 'głupia' w odniesieniu do osoby, która ma wątpliwości na jakikolwiek temat... to nie zabieraj głosu wcale, uprzejmie proszę.

Gość palapala
a moja kwiczala jak osiol! I to tak strasznie glosno i dlugo:)

Gość Darka155
Mój też kwiczy i skrzypi czasem mam już dośc tych wrzasków i kwicze jeszcze głosniej...ale się wtedy dziwi że mama też tak umie :)

Gość pikapik
slownik nie moze byc ograniczony:) prosisz,zeby sie nie udzielac?oczywiscie moge.ale nie moglam sie powstrzymac jak przeczytalam Twoj post:)mowi do 5 miesiecznego dziecka ktore uczy sie samo siebie-"nie wolno".Jak Tobie wogole "wolno" byc matka;)

Gość Hagneta
Moja córcia też takie dziwne odgłosy wydawała. Początkowo martwiłam się,ze ma jakieś zmiany astmatyczne lub się dusi, a ona się zwyczajnie bawi i cieszy ją to.

Gość olgawawawawa
pikapik... jeżeli nie zgłębiłaś tego zagadnienia w sposób wystarczająco niezbędny to informuje, że moje 'nie wolno' miało, w sposób najprostszy w 'dialogu' z 5-cio miesięcznym dzieckiem sprawdzić Jej reakcję. Nie wiem czy Masz dzieci... chyba nie. Takie zachowania niepokoją, poczytaj na innych forach - będziesz wiedziała o co chodzi, bo nie chce mi się tłumaczyć. Wynika z tego jednak, że jesteś jedyną osobą w takim stopniu ubogą w umiejętność poprawnej interpretacji jakichkolwiek zagadnień, ponieważ moi poprzedni rozmówcy podeszli do tematu w sposób pomocny i w żadnym stopniu nie tak chamski jak Ty. Ale ja Cie wychowywać nie będę, od tego miałaś Rodziców.

Gość olgawawawawa
Dobranoc

Gość pikapik
Mam dwoje dzieci.Z czego wywnioskowalas,ze "chyba nie"? "Zachowania niepokoja"?- wystarczy poczytac troche literatury na ten temat;bo to podstawy w rozwoju takich niemowlakow. Po pierwsze Ty bys chciala mnie pouczac jak widze a nie wychowywac a to roznica:)

5 miesięczne dziecko potrafi wydawać takie odgłosy że moje uszy po całym dniu słuchania mojego syna mają dość :D mój ostatnio upodpbał sobie '''uuuuuułłaaaa...'' i po tym nabiera w buzię powietrza,zaciska zargi i pierdzi nimi.Nie wiem jak to nazwać,no normalnie pierdzi buzią:D

Gość AnetamamaSary
Moja corcia ma tak od urodzenia w szpitalu powiedzieli ze z tego wyrosnie do 3 mc a teraz ma 9 mc i nadal tak robi dodam ze nieswiadomie

Gość gość
Kuźwa "NIE WOLNO". A oddychać jej pozwalasz powalona kobieto? Dziecko uczy się kontrolować swoje struny głosowe, ćwiczy narząd mowy, płuca, usta, mięśnie języka, a ty od razu - "NIE WOLNO". Kurna już widzę to dziecko, całą dobę będzie słyszało nie wolno. Nie wchodź, nie rusz, nie bierz, nie wolno nie wolno nie wolno. WIesz co, może zapnij mu kaganiec, ubierz w fartuch bezpieczeństwa...