Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna babka z forum

Jak oduczyć córkę nocnego budzenia do piersi

Polecane posty

Witam:) Moja córeczka ma 9 i pół miesiąca :) i jeszcze budzi sie w nocy na karmienie. Zazwyczaj o 00 albo 2 w nocy a potem miedzy 4 a 5. Chciałabym aby przesypiała juz całą noc, albo chociaż do tej 5. Wg mnie córcia budzi się tylko po to by sie napić mleka, może przytulić, ale nie jest to jedzenie. Zasypia mniej wiecej o 21, przy piersi. Jak oduczyć córeczkę nocnego karmienia? Chodzi mi o tą pierwszą pobudkę, bo nie chciałabym żeby zrezygnowała z piersi. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Z góry dziękuje.

zrób wieczorem herbatkę do butelki. Może tylko chce się napić i zaraz zaśnie. A odpowiedzi na pytanie nie znam. Sama mam 11-miesięczniaka, który raz w nocy budzi się na jedzenie :)

Jak moja starsza córka budziła się ok 3 i miałam dość to zaczęłam podawać wodę i przestała a z reszty karmień sama z czasem zrezygnowała

Gość wrześniowa mamuska
mam ten sam problem,córka 10mies 2razy w nocy wstaje nie raz tylko po to by pociumkać pierś przez półsen....

Gość olgawawawawa
Moja córeczka ma 5 miesięcy i już od około 3 tygodni przesypia od 21 do 5-6 nad ranem. Karmię ja moim mlekiem, ale ściągam, bo mała nie łapała brodawki od początku, więc dokładnie wiem ile zjada. Powinna teraz jeść 180 ml 4 x na dobę, ale zjada tylko 130ml - więcej nie może. A przesypiać noce zaczęła mi po tym jak wprowadziłam kaszkę manną. Daję jej 40 ml kaszki przed kąpaniem (karmie ja łyżeczką), potem kąpiel, mleczko 130 ml i śpi jak suseł.

Bardzo bym nie chciała żeby zrezygnowała z piersi. Chciałabym karmić przynajmniej do roku, może nawet dłużej. :) Czasami jest tak, że obudzi się raz na karmienie, a czasami nawet 3 do 4. Myślę, że w tym wieku kilkugodzinna przrewa dla brzuszka była by wskazana :D

Kocurze :) spróbuje z wodą i niech mąż poda:D olgawawawawa - mannę podawałam ale manna powoduje zatwardzenia wiec podaje rzadko i z owocami, zjadała po kapieli ok 100 nawet wiecj, potem piers i tak się budziła :)

a może się po prostu nie najada? mój synek też się budził,potrafił co 2h! w końcu zaczęłam mu robić kaszkę nanoc 90-120 ml,a resztę dopijał z piersi i się skończyło,czasem tylko się budził góra raz w nocy

ja myślę, że dziecko musi samo z tego wyrosnąć. Mój zjada 5 posiłków dziennie i nie jest to butla tylko sycące, zróżnicowane posiłki a i tak się budzi :)

Gość olgawawawawa
A może pomoże odciąganie mleczka na noc? Te 130ml z kauczukowego smoczka powinno zapełnić brzuszek na długo.