Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowa w temacie19999

Tabletki anty a sex

Polecane posty

Gość Nowa w temacie19999

Hej! od wczoraj biore tabletki (yaz). Lekarz niby wszystko mi wyjasnil,ale najistotniejsze kwestie pominal,a ja sie wstydzilam zapytac :P W jakie dni nie moge sie kochac? (nie liczac tych.podczas ktorych wystapi krwawienie)? Czy facet moze bez obaw konczyc we mnie? Czy to wszystko naprawde tak od razu dziala? Licze na odpowiedzi bardziej doswiadczonych ;) Pozdrawiam!

Gość Nowa w temacie19999
up up up ;)

Gość Nowa w temacie19999
Pierwsze tak - mogę sie kochać bez obaw w każdy dzień cyklu? Nawet w ten teoretycznie płodny?

o ja pierdole... Załamujecie mnie, dziewczyny, zadające takie pytania... Miałaś ulotkę od tych tabletek chociaż w ręku?

Gość Nowa w temacie19999
Miałam. Ale nie znalazłam tam takiej informacji. W przeciwnym razie nie siedziałabym na kafe pełnym złośliwych ludzi i nie prosiłabym o pomoc.

Gość Nowa w temacie19999
Dzięki wielkie ;)!

Podczas brania tabletek nie ma czegoś takiego, jak dni płodne. Dodatkowo ( przepisuję z ULOTKI yaz'u) : "Jeżeli stosuje się lek Yaz w powyższy sposób, jest się chronionym przed ciążą także w ciągu 4 dni, w których przyjmuje się tabletki placebo." ten 'powyższy sposób' jest opisany w ulotce, nie chciało mi się przepisywać

nie masz plodnych działa od pierwszej tabletki ja biore je ponad rok i zadnych skutków ubocznych choc u ciebie przez 1-2 mc moga wystepowac plamienia choc u mnie ich nie było.wrazie czego pytaj odpowiem:D

Gość Nowa w temacie19999
Czyli, jednym słowem - można szaleć :D A jak było u Was przybraniem na wadze? Tego sie najbardziej obawiam.. :(

Gość nie zaczniesz brać
to sie nie dowiesz.

Gość Nowa w temacie19999
biore ;]

Gość baggietka
może się kochać ze swoim chłopkiem kiedy chcesz, pod warunkiem, że wziełaś pierwszą tabletkę w 1 dzień cyklu.

ooo dołączam do wątku, bo niedawno zaczęłam yaz i zauważyłam wypowiedz kissssss023 ;) Z moich refleksji to narazie mam takie, że są plamienia, ale nie jakies wielkie czy uciążliwe a i tak nosze wkładki więc nie ma problemu ;) poza tym czuje się świetnie, ale mam pytania: 1. Jak z wagą ( ja schudłam 1,5 kg przez tydzień brania i ciekawi mnie czy tak juz bedzie ze mniej bedzie sie chciało jeść a więcej pić? ) 2. Jak z libido (znowu nie mam zastrzeżeń, zaryzykowałabym nawet stwiedzenie, że mam większą ochotę, ale to moze przez komfort wywołany braniem tabsów ;)) 3. jak z piersiami? (czuję mrowienie, ostatnio trochę bolą, chcę żeby urosły :P ) 4. Czy w pierwszych mies. brania okres wystąpił Ci normalnie? w dniach placebo? ... to chyba narazie tyle :) pozdrawiam :)

sorki dopiero zobaczyłam:) to tak po 1: ja mieszkam z facetem wiec raczej nie schydłam a przytyłam ale mysle ze to wina tego ze sobie podjadamy to i owo a mi lekarz powiedział ze podobno sie po nie troche chudnie wiec nie wiem 2: u mnie libido sie nie zmienino jak było tak jest to znoczy duzo sexu!!:D 3:piersi tak tak jakby sie powiekrzyły,ale tez mozliwe ze bedziesz miała odczucie pełnego brzucha twardszy itp 4:w pierwszych miesiacach hmmm.... w pierwszym miesiacy jak zaczełam brac yaz (1 dzień cyklu) to miałam okres 6 dni a potem jeszcze 1 czy 2 razy miałam plamienie przez 1dzien natomiast w drugim miesiacu okres na placebo i plamien nie było juz wcale 5: podobnocera sie poprawia choc nie wiem bo ja nie mam problemu z cera 6:można pic alkohol choc wiem ze tam w ulotce nawet nic na ten temat nie ma 7: okres mam regularnie tzn 4placebo biore i dopiero na drugi dzien mam okres jak mam zaczynac nastepne opakowanie