Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielka2222222

PROSZE POMOZCIE! cos w nocy pogryzlo mnie po calym ciele ZDJECIE

Polecane posty

Gość anielka2222222

od paru dni swedzialo mnie kilka miejsc na nogach i na rekach. byly to pojedyncze ugryzienia i przypominaly te od komara wiec nie zwrocilam wiekszej uwagii jako, ze czesto wychodzilam wieczorami z domu. przedwczoraj jednak kiedy sie obudzilam mialam te bąble doslownie wszedzie. nigdy nie przypuszczalabym, ze to cos pogryzlo mnie w domu. moj chlopak mial takie przypuszczenia ale ja sadzilam, ze to pewnie uczulenie. do wczoraj. obudzilam sie a to bylo wszedzie na mnie... na rece na glowie, nodze, lozku. myslalam ze oszaleje spedzilam dwie godziny pod prysznicem ;((( prosze o pomoc, zamieszczam zdjecia ( sa bardzo marnej jakosci ale nie mam nic innego tylko telefon) przynajmniej widac ksztalt. nie sa to na pewno wszy. http://img257.imageshack.us/i/img00213201007061036.jpg/ na sobie ma jakby takie prazki tego samego koloru. a tutaj moja reka: http://img705.imageshack.us/i/annak.png/ dodam, ze dopiero co sie wprowadzilam do nowego domu i mieszkam w anglii. bardzo prosze o pomoc ;((

Gość babble25
szok. ale to naprawde wyglada na uczulenie - moze zmiana wody tak podzialala na ciebie?

ale ona miała te robale na sobie! To pluskwy, właśnie czytałam że znajduja sie w kątach domu, za obrazami, tapczanami. O matko. Mam dreszcze.... Aaaaaaaaaaaa!!!

Gość anielka2222222
to nie jest uczulenie bo wprowadzilam sie tutaj na poczatku miesiaca ale w tym pokoju spie dopiero od tygodnia. wlasnie od tygodnia zaczelo mnie wszystko swedziec i kazdej nocy tego przybywalo. po wczorajszej nocy juz nie mam watpliwosci. to bylo wszedzie na mnie doslownie wszedzie ;((((

Gość do lekarza
i to biegiem bo możesz się poważnie rozchorować.Zabierz to robactwo ze sobą do lekarza,bo jeszcze Ci powiedzą,że masz ospę(ta wysypka bardzo ją przypomina)Zgłoś to też do agencji z której wynajmujesz mieszkanie,oni muszą się tym zająć natychmiast jak nie to postrasz ich CAB.Współczuję.

Gość anielka2222222
TAK TO TO! ta pluskwa!! o matko co mam teraz zrobic nie wejde juz do tego pokoju nigdy wiecej ;(((

Gość o rany to na pewno pluskwy
w Anglii, w starych domach bardzo popularne:( Lepiej się wyprowadzić, bo Cię zjedzą, a wytępienie tego bardzo kosztowne jest i pracochłonne (to zadanie dla specjalisty, sama sobie nie poradzisz, zreszta on tez ie zawsze...)

Gość persefonae
ja nie wiem jak to się po polsku nazywa, po angielsku jest coś takiego jak bed bugs...

Gość załamkaaaaaaaaaaaaaaaa
to pluskwa domowa/ ludzka

Pluskwa w dolnej partii ciała ma gruczoł, który produkuje oleisty płyn, kiedy owad jest zaniepokojony. Zapach płynu jest podobny do malin, dlatego możliwe jest rozpoznanie, czy dom jest zasiedlony przez pluskwy. Należy dokładnie zagipsować wszelkie szczeliny i otwory w ścianach. Żywe osobniki oraz ich jaja należy zabić stosując np. urządzenie zwane steamerem. Wytwarza ono z wody gorącą parę, która zabija pluskwy i jajka. Należy często przeglądać łóżka, tapczany, materace, szafy, obrazy oraz brudne, niedostępne miejsca.

Gość Ja powiem takk
Byłam w anglii i miałam to samo.głównie w łóżku pod materacem.spaliłam go, musiałam zrywac wykładzine.idź do najbliższego sklepu i kup coś na backsy, najlepiej w sanburies tam najtaniej. Spiskaj i wywietrz. Nie śpij w tym pokoju to cholerstwo roznosi choroby. Ja dodatkowo zbierałam to peseta do słoika. To i tak nic nie pomogło bo jajeczka musiały być wszędzie. Musiałam wezwać coś jak straż pożarna która to zlikwidowala.ps najczęściej roznosi sie to na butach.ktoś ci wniesie i koniec.albo ty od kogoś

Gość Pogryziony...
czy te ugryzienia są groźne i musze isc do lekarza?? Powieccie prosze mam te ugryzienia i nie znikają od 8 dni :( BOLI JAK CHOLERA :(