Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna co pyta

po 5 latach zaręczyny i ślub czy pół roku, zaręczyny ślub ... jakie jest wasze..

Polecane posty

Gość Jest superrrrr
My popełniliśmy hardcore :). Poznaliśmy się na czacie . Za mąż wyszłam po 2 latach znajomości , przez co tylko rok tak naprawdę się poznawaliśmy mieszkając wspolnie. Straciliśmy dla siebie głowę . Piękne czasy. Minęło nam wspólnie już 9 lat , jesteśmy bardzo szczęśliwi . Nie mamy jeszcze dziecka , ale trzeba się w koncu kiedyś o nie postarać.::)

Gość Jest superrrrr
Dobra praca , dobre zarobki , oraz brak dzieci , nie są przeszkodą , zeby zwiazek był szczesliwy. Moj jest szczesliwy:). Sama mam lat 29 i nie mysle jeszcze o dziecku. Chciałabym miec dziecko w wieku 32 lat , jak nam sie spodoba bycie rodzicami , to drugie dziecko planujemy w wieku 35 . :) Czy nam wypali , zobaczymy. Przez 9 lat , mamy fajne zycie, do tego pełne wrażen. Nie ma reguł. Nie dorabiajcie tez ideologii. Ludzie albo się kochaja ,szanują albo nie . Trzeba lubić ze sobą być , lubić wspolnie spedzać czas oraz pracować nad zwiazkiem.

Gość taka jedna co pyta
Kurcze więc jeszcze istnieją zgrane małżeństwa, wszystkim gratuluje :) Kurde chciałabym też tak.. :) naprawde zazdroszcze Wam :) Ja się tyle już naoglądałam i nasłuchałam że serio mnie strach ogarnął :P

Przed ślubem, znaliśmy się rok, z czego już po 4 m-cach mieszkaliśmy razem. Teraz 10 lat po ślubie, córka 8 lat. Do naszego małżeństwa pasuje piosenka: Widziałam w twoich oczach tamten blask, kiedy mówiłeś kocham pierwszy raz; .......... wichry i burze, to wszystko bu znów wiedzieć że....... kocham Cię......... Były górki i dołki (z przewagą górek, ale i dołki bywały głębokie), ale zawsze walczyliśmy o siebie i nasze małżeństwo. Właśnie wróciliśmy z sesji foto, z okazji 10-tej rocznicy ślubu. Znowu ubrałam moją ślubną sukienkę. Zrobiliśmy to, by przypomnieć sobie, że nadal się kochamy. By jeszcze raz zobaczyć w swoich oczach ten błysk, co 10 lat temu. Pozdrawiam ps. by dopiero byliśmy hardkorami (on 20 lat, ja 23 i nie "musieliśmy"); wszyscy myśleli, że zwariowaliśmy.

Gość taka jedna co pyta
Jest superrrrr- ja już tak mówię, bo mam stracha :p Mam 23 lata i nie wiem co bym zrobiła gdybym miała teraz wziąć ślub :)

Gość taka jedna co pyta
mika_30 - świetny pomysł z tą sesją :) Ok troche mnie pocieszyłyście :) Bo ilość rozstań mnie strasznie przerażała... Teraz to szukać odpowiedniego mężczyzny i wychodzić za mąż :classic_cool: hehe nie no żartuje :P Ale lepiej mi ^^

Gość WIMA
ja miałam 23 a mój mąż 25 lat a dziecko urodziłam jak miałam 26 lat myślę, że do wszystkiego trzeba dojrzeć wszystkim życzę powodzenia w miłości

Gość I jak tu mieć rodzinę
Ale fakt w dzisiejszych czasach można sie pogubić widząc do okoła wieczne zdrady i rozwody. Jak widzę , co kolezanki w pracy wyprawiają , to włos się na głowie jezy. Kompletny brak szacunku do siebie i partnera. Przygodny sex to dla nich normalka.

Bywają jednak normalni mężczyźni i normalne kobiety , co tez mam przyjemnosc w pracy , na wyjazdach , szkoleniach obserwować. Uszy do góry , jak to moj ojciec mawiał pół światu tego kwiatu.

Gość taka jedna co pyta
I jak tu mieć rodzinę - zgadzam się z Tobą. Mam koleżanki które są w narzeczeństwie. Z pozoru są normalne, ale flirtowanie któro prowadzi do łóżka bynajmniej nie można nazwać normalnym będąc czyjąś narzeczoną :/ I odwrotnie, chłopak w związku, 5 lat z dziewczyną, tak ją strasznie kocha, że uprawia również sex ze swoją dobrą znajomą :/ Patologia jak nic

MAWIA* , cholercia tato usmierciłam Cię , wybacz.

Gość taka jedna co pyta
I jak tu mieć rodzinę- dużo zdrowia tacie życzę hehe dobrze prawi :P

Gość taka jedna co pyta
Ale za to moja koleżanka mawia : Tego kwiatu to pół światu a trzy czwarte gówno warte :P

Dzięki , przekażę :)

Gość gyuguhnk;j
nie ma pewnie na to reguły, ale rozumiem o co ci chodzi :P U mnie też ciągłe rozwody rozstania zdrady, więc jak tu wierzyć w szczęśliwe pożycie małżeńskie eh

Gość wg mnieee
ja jestem ze swoim mężczyzną już kilka lat. jesteśmy studentami na politechnice- studia dzienne. nie pracujemy i utrzymują nas rodzice. Kwestia ślubu takich młodych jak my w ogóle nie dotyczy - jak tu o ślubie myśleć jak nawet patyczki do uszu kupujemy za pieniądze rodziców. więc w obecnych czasach młodzi się nie chajtają nie dlatego że chca się sprawdzić czy co... po prostu bezsensem jest się żenić gdy się jeszcze uczy i nie jest się w stanie utrzymać, dlatego coraz więcej par - mimo że są ze sobą od liceum wiąże się prawnie po 25roku życia. dziwne dla mnie są śluby po pół roku... a wręcz śmieszne :D. gratuluje tamtej parze co się udało, los na loterii ^^

Gość taka jedna co pyta
wg mniee, ja wcale nie uważam tego za śmieszne...bo mam przykład również swojej koleżanki która po ok 7 miesiącach wyszła za mąż i jest szczęśliwa już piąty czy szósty rok. Co do studiowania to się zgadzam. Też jestem uzależniona finansowo od rodziców i nigdy o ślubie bym nie pomyślała teraz ;/ Ale co do kwestii "lat przed ślubem" to pewnie zależy od w dużej mierze od samych ludzi :)

Gość wg mnieee
może tak ale chyba musiała być bliżej 30stki a nie 20ki. Różnica poglądów i sposobu myślenia. Poza tym wszystkie moje dalsze znajome które są zamężne - mają obrączkę na palcu jedynie przez wpadkę. Stąd bardzo mnie śmieszą takie pomysły u moich rówieśników, znają się pół roku i wpadli - to co bierzemy ślub :D. I wielkie love kończy się po roku zdradą. Gdy para się chajta chyba dla zabawy, bo nawet na paliwo do samochodu ich nie stać ani na produkty na obiad i śniadanie a zabawa w małżeństwo się nudzi... Koło trzydzechy to chyba normalne że wszystko dzieje się szybciej, albo przygoda albo związek. Ludzie wiedzą czego chcą od życia, a faceci bardziej zdecydowani. Takie małe wnioski z mojego otoczenia. Ale to są wnioski 20paro letniej kobiety za 10 lat mogę mieć inne doświadczenia bo i innych ludzi poznam. Na razie, zdania nie zmienię ;)

Gość xfbvxdgn
a ja myślę że to nie zależy od ludzi tylko pieniędzy. ja jeszcze przez 2 lata studiów będę na utrzymaniu rodziców wiec tez nie widze sensu sie hajtać.

Gość xfbvxdgn
hajtanie po pół roku, do 4 lat to dla mnie głupota. swojego zdania nie zmienie i wiem co mówie bo nie chodze ze swoim 2 miesiace

Gość taka jedna co pyta
"Koło trzydzechy to chyba normalne że wszystko dzieje się szybciej, albo przygoda albo związek. Ludzie wiedzą czego chcą od życia, a faceci bardziej zdecydowani." - zgadzam się z tym w 100 % :) I już wiem o co ci chodziło w tym pierwszym poście z tą śmiesznością :) masz racje, acha i ona miała 26 on 29 ;)

Gość xfbvxdgn
no w wieku 30 lat ludzie juz wiedzą czego chcą to to przeskakuje lata świetlne związki 20latków. że już nie wspomne o nastolatkach

Gość tanxxxxx
cześć, ja mam podobnie, 5lat i nic....facet ani sie nie oświadczył, ani nie chce słyszec o ślubie,ja niestety nie mogę tak siew ygłupiac, oboje jesteśmy po 30tce on ma 5 lat wiecej...i nic...jakby co to mówi o rozstaniu.pomocy! co to ma znaczyc? ile mozna czekac na ruch? on sie tylko wyglupia, nic wiecej. owszem powazny jest w niektorych tematach, nie jakis tam dzieciak, ale po co razem te lata? po co nam to bylo skoro nic nie ma....

Gość uihoyufetusdchkjnkkmhybgtrfn j
ja meza poznałam majac 16 lat dzis mam 33 i dwoje dzieci :) nie załuje niczego to czy ktos z kims razem bedzie to tylko znaczy ze miłośc połaczyła ich !!!!!!1