Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MagdaFranek

6 m-czne dziecko nie chce już ssać piersi

Polecane posty

Mój 6 m-czny syn od wczoraj nie chce już ssać piersi. tylko w nocy trochę possał i wsio. Dostaje codziennie poza piersią 1/2 słoiczka i wieczorem rzadką kaszkę mannę,a poza tym cały czas pierś. Jednak od wczoraj pomimo że jest głodny to nie chce ssać (nie chciałam od razu kupować mleka modyfikowanego więc podaję mu zamiast mleka rzadką kaszkę). Czy Wy też tak miałyście, że dziecko z dnia na dzień stwierdziło, że nie chce już piersi? Nie wiem co robić, przeczekać i dawać zastępczo te rzadkie kaszki czy kupić mleko modyfikowane. Nie wspomne już o tym, że moje piersi nie były na coś takiego przygotowane i mam wrażenie, że zaraz "wybuchną" od mleka.

mój synek zrobił to samo ale w wieku 11 miesięcy. z tym że on wtedy jadł mleko głównie w nocy i 2 razy w ciągu dnia. najpierw zrezygnował z jedzenia w dzień, za to całe noce ssał (co 30 minut się budził na jedzenie!) po tygodniu podczas nocnej pobudki odepchnął pierś i chciał butelkę. od tej pory nie ruszył piersi! jeśli chcesz nadal podawać swoje mleko to odciągaj i podawaj butelką, jeśli nie to daj modyfikowane. w sumie to dobrze że sam sie odstawił, nie będziesz miała problemu z "zabraniem" piersi :)