Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amator gazowy załamany

Wymieniłem instalację, a ziomy z gazowni uważają że zastosowałem złe rury :(

Polecane posty

Nie chcą mi podpisać protokołu cholery jedne :( A ja od gazomierza do mieszkania odkręciłem stare żeliwne rury i pociągnąłem plastikowego węża firmy Wawin (koloru jasno niebieskiego). Uważają, że rury powinny być spawane. Chwila... czegoś tu nie rozumiem :( Przecież plastik jest przyszłościowy, u mnie na osiedlu wszędzie wymieniają rury na plastikowe (tyle że są koloru żółtego) i nikt już nic nie spawa :( Nie wiem co mam robić, cały tydzień męczyłem się z tymi rurami a tutaj ktoś mi wmawia że mam złe rury... ktoś się spotkał z czymś podobnym? :)

Oczywiście, w końcu to atestowana firma, WAWIN !!!!

Plastikowe rury się zgrzewa. Oczywiście sam sobie to wszystko pozgrzewałem, sprawdziłem nawet detektorem i nowa instalka jest szczelniutka, nigdzie się nic a nic nie ulatnia. A tutaj przyłazi jakiś koks z gazowni i mi wmawia że mi nie podpisze protokołu szczelności, ponieważ zastosowałem rurę PE. Ale przecież do cholery rury PE to przyszłość!! U mnie na ulicy pod jezdnią rok temu tylko takie kładli więc ja zrobiłem sobie podobnie

Gość ego chłopa prostego
Dobrze że mam blisko 30 lat i świata z plastiku nie doczekam. Jak można rury gazowe dawać z plastiku :O