Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość voilvoila

Z biedakami nie ma przyjaźni

Polecane posty

Gość Lalunia Trójmiasto
no właśnie o to chodzi, że ja nie dziele na biednych czy bogatych tylko na kategorię tych, którzy czują się od kogoś w czymś gorsi (czy to biedniejsi, brzydsi, głupsi to bez znaczenia ) i tych co czują się ze sobą dobrze ( choć często nie są wcale bogaci, super piękni itp. po prostu są spełnieni ) - takie zazdrosne osoby / szczególnie kobiety/ to chyba wyczuwaja,że druga jest spełniona bo atakują chamstwem, komentują itp itd - no i z takimi nie ma prawdziwej przyjaźni - bo nawet jak udają przed toba to za plecami obgadają

Gość Zielona Latarka
@Jahsdsjkdh W pełni się z Tobą zgadzam.

Gość jahsdsjkdh
no właśnie nie ma podziału a autorka chciała wszystko sprowadzić do stanu materialnego i wmówić nam ze osoby biedne nie umieją żyć w społeczeństwie!! zazdrość jest wszędzie i nic na to nie poradzimy ale nie utożsamiajmy ja z biedo bo to jakaś herezja już jest

Gość Lalunia Trójmiasto
zazdrość jest straszna, współczuje tym co zazdroszczą - to w sumie są biedacy ale biedacy emocjonalni ;))

Gość Zielona Latarka
Zgadzam się z tym, że bardziej zazdrosne są kobiety. Ale jest zazdrość motywująca ('ona jest chuda to ja też mogę schudnąć'), ale i destrukcyjna ('niech tylko wyjdzie to jej załatwię tą nową torebeczkę').

Gość jahsdsjkdh
osoby widzące w każdej napotkanej osobie potencjalnego wroga!! taka już natura nic nie da się poradzić

Gość Lalunia Trójmiasto
a z tą torebeczką to ja nie do końca rozumiem? a spotykacie się z czymś takim,że pani o krogulczym nosie i pryszczami na czole z wielką satysfakcją skomentuje was chamsko np. gdy włożycie szpilki? czy to w pracy czy na uczelni ..

Gość Zielona Latarka
To jest już dewiacja, a nie zazdrość.

Gość Zielona Latarka
Z torebką chodziło mi o to, że w akcie zazdrości zniszczę komuś coś co mi się u niego podoba.

Gość jahsdsjkdh
no niestety spotykamy przy najmniej ja!!!! ale jak ktoś ma czego zazdrościć no to jego problem nie mój ja to olewam z takimi osobami się nie wygra można jedynie nie dać się sprowokować i przewidzieć ich kolejne ruchy ale co do kobiet to prawda są mściwe zazdrosne czy maja powód czy nie to i tak robią swoje chore akcje

Gość Zielona Latarka
Ja raczej widuję srogie spojrzenia i szeptanie po kątach.

Gość Lalunia Trójmiasto
no mnie zdarzyło się kilka razy - a raz jak mój facet z którym jestem od lat podwoził mnie w pewne miejsce samochodem- dosyć dobrym, wbijającym się w oko zostałam nazwana prostytutką :)