Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domkuniet

budowa domu prosze o radę podstawowe pytania

Polecane posty

Gość domkuniet

mam działę, chcę się pobudować, niewieki domek, może taki z możliwościa rozbudowy, parterowy, moje pytanie to ile muszę mieć kasy aby postawić dom gotowy do zamieszkania, nielicząc oczywiście wyposażenuia, nie mam pojęcia jakie to inwestycje. musiałabym wziąc kredyt ale nie wiem jaką sumą musze dysponować

Gość vbnmjklpoiuyhgt
uppppppp ja też chcę wiedziec;P

Gość domkuniet
up

Gość nie buduj się weź nie rób lipy
dom na wsi to wstyd, ja bym nie chciała mieć chałupy na wiosze, wieśniaki to brudasy i alkoholicy a ty chcesz być jedną z nich?

Gość lukaszA3
Zalezy ile m2

Gość taki domek
brdzie Cie kosztowal od 60 do 100-u tysiecy,stan surowy to niezbyt duzy koszt,najwiecej kasy ciagnie wykonczeniowka,wiec z doswiadczenia wiem,ze z taka suma musisz sie liczyc,i to jeszcze pod warunkiem,ze masz kogos bliskiego,co umie duzo zrobic w budowlance.

Gość wieśniak ...........
nie obrażaj mnie

Gość lukaszA3
1m2 ok 3500zl na gotowo od podstaw przylacza instalacje wszystko w tym sie zalicza domek oczywiscie sredniej jakosci no i w konstrukcji szkieletowej

Gość pytaj odpowiem
ja mam 2 identyczne domy po 170m kw. dwa pietra plus wielkie poddasze plus garaz na 3 auta... wsadzilem w te domy JUZ 2mln a konca nie widac ;/ same okna do pierwszego domu to koszt 80tys ale tnac koszta mysle ze 400tys styknie

Gość min 3500 za m2 z tym,ze im
mniejszy dom, tym wieksza cena za m2. Nie wliczam ogrodzenia, reszta bardzo podstawowa/

Gość maxela
wystarczy 400 tys. na domek ok 140m parterowy bez piwnic w średnim standardzie bez fajerwerków. Stan surowy to ok. 150tys., ale to pestka w porównaniu z wykończeniówką.

Gość Ewka12
Temat bardzo ciekawy. Wybrać pewnie się warto. tym bardziej, że właściwie w każdym większym mieście się pojawią.

Gość Marta16
Jeżeli wiesz co dokładnie chcesz kupić to może warto zajrzeć do jakiegoś sklepu branżowego i zrobić kalkulacje z koszykiem. Bardzo ciekawie prezentuje to xella