Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atramika

ile można dobudować???

Polecane posty

Gość atramika

Mam dom, 80m2 użytkowego i chcemy dobudować sobie jeden pokój. Do ilu metrów mogę to zrobić bez zmian w projekcie i bez pozwolenia? czy wogóle mogę??

Gość atramika
up up, zna się ktoś na przepisach???

Gość atramika
a ile moze to kosztować??

Gość jak tam
niestety nie mozesz bez projektu,chyba,ze macie wyciagniete fundamenty pod dobudowe (ale przed 1995r),prawo budowlane bardzo zaostrzyli,teraz nawet sracza nie mozna dobudowac bez projektu. Tez mieszkam w domu,dobudowywalismy lazienke,oczywiscie zaraz mielismy nalot z nadzoru budowlanego,ale moj tata wyciagnal fundamenty na ew,dobudowe w 1994r,dlatego mogli nam skoczyc.

Gość atramika
fudamenty są bo sypialnia miałaby powstać w miejscu tarasu... , taras jest zadaszony...

Jak tam - przy przerwaniu budowy na dwa lata wygasa pozwolenie na budowę, więc nie wprowadzaj Koleżanki w błąd, bo widocznie Nadzór Budowlany nie chciał ojca szarpać o samowolę. No chyba, że nie miał odebranego budynku i formalnie trwała cały czas budowa. Tylko wtedy nie moglibyście zamieszkać. Ile może kosztować - nie ma reguły. Najpierw musisz wystąpić o warunki zabudowy do Gminy. Aaa, no i zmień forum na muratora.

Gość jak tam
no to dowiedz sie w ktorym roku byly wyciagniete,chyba ze wiesz. Jesli byly ciagniete przed 1995r,to pozostaje Ci isc do um i zglosic fakt dobudowy.

Gość jak tam
Przed 1994 rokiem,byly tylko samowolki,a nasz dom nie byl budowany od podstaw bo mial juz blisko 30 lat,zajrzyj w prawo budowlane,dopiero w 1994r zaostrzono przepisy.

Mhm ... dobrze. Nie ucz prawa na podstawie precedensu, w którym najwyraźniej ktoś przymknął oko.

Gość gość
ile moge dobudowac przybuduwki do domu mieszkalnego jako pomieszczenie gospodarcze z dachem spadowym.

Gość gość
Również jestem w podobnej sytuacji, tyle że chciałbym dobudować co nieco dla mojej firmy. Zastanawiam się, jaka kancelaria z warszawskich okolic mogłaby mi udzielić wszelkich informacji i pomocy na ten temat?

Gość gość
Wszelkiej informacji związanej z prawem budowlanym, jak i nieruchomościami dostarczy dla Ciebie http://bob.com.pl , czyli kancelaria prawna profesorska z Warszawy. W ich kompetencjach leży również możliwość obsługi prawnej firmy, takze moze i na tym skorzystałby Twój biznes?