Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzikiwąż

zielona sałata-jak ją przyrządzacie?

Polecane posty

Gość ja-marta
robie taki ostry sos podobny do vinegrette tylko ostrzejszy ząbek czosnku, oliwa z oliwek, maggi w płynie(kilka kropel) i ocet: najlepiej z białego wina ale może być też jabłkowy. Rewelacja.

Gość jesli wiesz to napisz mi
Jadodaje smietane+troche soku z cytryny i troche cukru rewelacja :)

Gość ja-marta
przeciskam przez praskę do szklaneczki, dodaję oliwę z oliwek, tą maggi i ocet. Mieszam i polewam sałatę. Jeśli nie lubisz bardzo ostro to nie dodawaj czosnku. Do tego sosu można też dodać trochę musztardy:)

Gość babble25
ja-marta - jadlam kiedys salate z podobnym sosem, dzieki za przepis, to chyba bedzie te, ktory lubie :) a swoja salate albo polewam zwyklym winegretem (moze byc nawet z torebki), albo do kwasnej smietany dolewam pare kropel octu, troche cukru, soli i pieprzu i polewam tym salate. czest tez dorzycam plasterki jajka na twardo :) pyszne do pieczonego kurczaka :)

Gość ja-marta
tak, zwykły vinegrette jest bez czosnku i maggi któa nadaje taki charakterystyczny smak, za to ma miód, ja jednak wole mieć wszystko dobrze doprawione, bon apetit

nuecale pol szklanki oleju 2lyzeczki cukru łyzeczka soli sok z polowki cytryny czonsek-ja daje nawet ze 4 zabki bo lubie