Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzikiwąż

zielona sałata-jak ją przyrządzacie?

Polecane posty

Gość ja-marta
robie taki ostry sos podobny do vinegrette tylko ostrzejszy ząbek czosnku, oliwa z oliwek, maggi w płynie(kilka kropel) i ocet: najlepiej z białego wina ale może być też jabłkowy. Rewelacja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jesli wiesz to napisz mi
Jadodaje smietane+troche soku z cytryny i troche cukru rewelacja :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja-marta
przeciskam przez praskę do szklaneczki, dodaję oliwę z oliwek, tą maggi i ocet. Mieszam i polewam sałatę. Jeśli nie lubisz bardzo ostro to nie dodawaj czosnku. Do tego sosu można też dodać trochę musztardy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babble25
ja-marta - jadlam kiedys salate z podobnym sosem, dzieki za przepis, to chyba bedzie te, ktory lubie :) a swoja salate albo polewam zwyklym winegretem (moze byc nawet z torebki), albo do kwasnej smietany dolewam pare kropel octu, troche cukru, soli i pieprzu i polewam tym salate. czest tez dorzycam plasterki jajka na twardo :) pyszne do pieczonego kurczaka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja-marta
tak, zwykły vinegrette jest bez czosnku i maggi któa nadaje taki charakterystyczny smak, za to ma miód, ja jednak wole mieć wszystko dobrze doprawione, bon apetit

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nuecale pol szklanki oleju 2lyzeczki cukru łyzeczka soli sok z polowki cytryny czonsek-ja daje nawet ze 4 zabki bo lubie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×