Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lhdiq3rfg

Piersi - badacie się?

Polecane posty

Gość lhdiq3rfg

Regularnie badacie swoje piersi? Ja się przyznaję bez bicia że mając już 33 lata na karku skończone, mając 2 dzieci, dopiero teraz zaczęłam się interesować się tym zagadnieniem... A co mnie do tego skłoniło? Znalazłam zdjęcia kobiet u których rak piersi nie był leczony i jestem przerażona...

Gość gryczka
Ja mam 27 i przyznaję się też bez bicia, że badam nieregularnie, pewnie wychodzi to jakoś co 3 miesiące. W zeszłym roku wyczułam zgrubienie, ale USG nic nie wykazało i potem przestałam je wyczuwać - prawdopodobnie zniknęło samo. Obecnie jestem w ciąży, więc nie badam, ale obiecuję sobie, że po porodzie będę bardziej regularna :-)

Gość heilhd
Gość kifych
nie miałam pojęcia że tak wygląda rak piersi... sądziłam że to nie wychodzi na "zewnątrz"...

Gość matko przecież to
jakaś masakra! To nie do pojęcia, żeby doprowadzić do takiego stadium! Dwie fotki przedstawiają chyba powikłania po operacji a reszta aż strach pomyśleć, że nosiły coś takiego. Parę dni temu pobiegłam do gina bo zaczęło pobolewać mnie coś pod pachą, na szczęście nic nie wyczuł ale mimo wszystko zastanawiam się nad usg albo mamografią. Po co ja to oglądałam????

Gość zamiast zdjęć amputowanych
piersi powinni dawać takie zdjęcia - sądzę że te bardziej przemawiają do ludzi

Gość petuniaaa3
okropne :( ja tez mialam cos pod pachami i bylam robic usg - u mnie balam sie ze to moga byc wezly chlonne ale na szczescie to tylko przerost gruczolow produkujacych mleko - jestem w ciazy - ja sobie nikiedy badam nie bardzo regularnie ale tak, a usg kazda kobieta powinna sobie robic tak jak cytologie