Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja:)

prosze o informację

Polecane posty

zamierzam kupic kolezance spiworek dla dziecka. Mała ma dopiero tydzien ale to ma byc prezent na zaś bowiem teraz posiada ona kompletną wyprawkę dla małej. poradzcie mi czy jesli kupie rozmiar 68 bedzie on dobry na okres jesienno zimowy czy jeszcze za duzy? Ja sie nie znam bo nie mam jeszcze dzieci. Musze to wiedziec dzis bo znalazlam fajny model na allegro i licytacja jest do dzis...

Gość Na jesień śpiworek 68 może być
za mały nawet. Zależy jak duże dziecko się urodziło. Zakładając że rośnie 2-3cm na miesiąc możesz policzyć ile będzie miało. Mój synek urodził się rok temu, w maju i od listopada na zimę musiałam używać śpiworka na 6-12 miesięcy. A ciuszki na 68cm używał pod koniec lata, wczesną jesienią. Poza tym w śpiworku dziecko musi mieć luz więc jak zostanie zapas to nie zaszkodzi. Ja kupiłabym większy śpiworek, wystarczy wtedy do końca zimy.

to jest rozmiar 68/74 myślisz ze to jest dobry prezent?

Gość pytająca mamusia
oj wiesz kup może 74 nawet... Dzieci rosną w zastraszającym tempie :) a na jesień i zimę będzie miał kilka dobrych warstw na sobie to w ogóle jego objętość sie powiększy. Co najmniej 74

Gość pytająca mamusia
aaa no jeśli tak, to chyba dobry będzie, ja zawsze musiałam kupować duże rozmiary bo moje dziecko to Guliwer :P taki duży...

Myślę że tak, to dobry pomysł. Ja byłam bardzo zadowolona bo synek w czasie zimy już był bardzo ruchliwy i przykrywanie kocem czy kołderką było na minutę, bo zaraz się rozkopywał. W śpiworku nie było tego problemu. Jak 68/74 to powinno być ok. Zależy też z jakiego materiału jest, czy na zimę nie będzie za cienki. My mieliśmy taki welurkowy, małemu było ciepło. Na jesień używaliśmy polarkowego.

Gość pytająca mamusia
powinna być :)

Fajny ten śpiworek, ja bym się ucieszyła ;) Ale widzę że jest też rozmiar 80/86. Może lepiej taki? Najlepszy byłby 74/80

Śpiworek na tej aukcji jest w rozm. 68 / 74, długosć śpiworka to 65 cm, szerokosć, w najszerszym miejscu 42 cm jest jeszcze rozmiar 80/86 ale to chyba za duze bedzie?

My na zimę mieliśmy taki, tylko rozmiar 6-12 :)

kurcze teraz nie wiem jaki rozmiar to jest dziewczynka jej rodzice są przecietni wzrostem wiem tyle ze wazyla 3600 ale wzrostu nie wiem :( i co ja mam kupic dobrze ze na tej licytacji jest jescze 2 dni bo to co znalazlam poprzednie bylo do dzisiaj doradźcie mi proszę:)

Może kup coś na 6-12 miesięcy, bo tyle wtedy mała będzie miała. Taki przedział wiekowy to ok 80cm więc lepiej chyba 80/86 niż 68/74

Jak wpisałam na allegro śpiworek 6 12 miesięcy to pokazała się rozmiarówka 80cm więc możesz kupić ten śpiworek który wybrałaś na początku tylko lepiej rozmiar 80/86. Mój synek zimą nosił ciuszki właśnie na 80 a śpiworek już w ogóle powinien być większy, z zapasem

Dzięki za pomoc. Faktycznie wezmę ten na rozmiar 80/86 bo lepiej niech poczeka niż ma sie okazac ze jest za mały. Szkoda ze nie ma rozmiaru 74/80 ten przedzial wydaje mi sie byc idealny:) ... Ale ideałow nie ma :( heh Dziekuje za pomoc

wez wiekszy, dluzej sie przyda; do obu dolnych rogow spiworka mozna doszyc petelki z jakiejs tasiemki a do brzegow u gory doszyc guziki i w ten sposob podwijac spiworek; dzieci rosna niesamowicie, moj synek ma dopiero 2 mc a juz nosi 68:)