Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zawiedziona852

Zrobić to czy nie?

Polecane posty

Gość Zawiedziona852

Hej, mam pewien dylemat. Otóż poznalam pewnego chłopaka. I polubiłam go bardzo. Nie czułam do niego nic, bo mam juz chłopaka, więc był dla mnie tylko kolegą, takim dobrym kolegą. On chyba cos czuł do mnie i nie mogł pogodzić się z faktem ze mam kogoś i bez powodu ,,zerwał" naszą znajomość. Po jakimś czasie przeprosił i ja nie chcialam wracać do tej znajomości, ale dulczał więc uległam. Znów sie spotykalismy (oczywiscie tylko jako dobrzy koledzy). Było fajnie i ogólnie bardzo go polubiłam. Gdy dowiedział się, że byl u mnie inny znajomy, wpadł w furie i zakonczył naszą znajomość. Stwierdził chyba, ze sie ,,puszczam'' ... Zabolało mnie to, zdenerwowałam sie na maxa i stwierdziłam ze nie chce go znać (zresztą on tak samo napisal mi że nie chce mnie już widzieć). Nie gadamy ze sobą, nie piszemy już od lutego. A mi chyba jest go trochę brak. Chcialabym z nim pogadać, zaznaczam że dla mnie to tylko kolega, ale nie wiem jak on by zareagował jakbym do niego napisala... Jak myślicie, napisać i zapytać się co myśli o naszej znajomości? Może był wtedy zdenerwowany i dlatego tak zrobił? Może lepiej dać sobie spokój z tym wszystkim... Proszę o radę, co wy byście zrobili? Chce tylko napisać ze czuję, ze jest on dla mnie ważny..

Nie rób tego, zrobisz mu krzywdę. Ty traktujesz go tylko jako kolegę, a on takiej znajomości nie chce, przecież to widać... Ty chyba też do końca nie Jesteś pewna, czy chcesz tylko i wyłącznie koleżeństwa...

Gość Zawiedziona852
Chyba masz rację...

Gość Easy Man
Autorko, lepiej daj mu spokój. Odzywając się do niego, dasz mu tylko złudną nadzieję na coś więcej, niż koleżeństwo. On chce pewnie związku, a Ty tylko bratniej duszy do pogadania, pójścia na spacer itp.

Dokładnie. Również uważam że lepiej będzie jeśli nie napiszesz do niego. Juz samo napisanie do niego i że jednak Ci go brakuje da mu nadzieję na coś więcej. Jeśli nie chcesz nic więcej to nie pisz. Będzie łatwiej dla niego no i na pewno dla Ciebie

Nie będę zbyt oryginalna i doradzę Ci to co wszyscy: nie pisz. Wiem, że może być Ci ciężko, bo człowiek to z natury egoistyczne stworzenie i dąży do własnego szczęścia, ale jeśli On jest kimś ważnym dla Ciebie to poświęć się dla Jego dobra. Odzywając się i starając się wyjaśnić całą sytuację dasz mu złudny obraz tego co do Niego czujesz, dasz Mu po prostu niepotrzebną nadzieję.