Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maldzka

Wypowiedzenie w czasie ciąży!!! POMOCY

Polecane posty

Gość Maldzka

Chciałabym dokładnie opisać moja sytuacje i licze, ze ktoś doradzi mi co mam zrobić, a mianowicie : w pazdzierniku 2009 roku dostalam prace w dużym sklepie z ubraniami (tzw. sieciowce) miałam umowe próbna na 3 miesiące, która została przedłużona do 2012 roku, 27.03. 2010 roku złozyłam wypowiedzenie z 2-tygodniowym wypowiedzeniem ( umowa zostala ostatecznie rozwiązana 10.04.2010) nie wiedziałam wtedy, że jestem w ciązy ( 1 tydzien) gdybym wiedziala nigdy nie zlozylabym tego wypowiedzenia. o ciazy dowiedzialam sie miesiąc temu czyli 23. 05.2010. Jest 24.06.2010! moj chlopak pracuje lecz mamy kiepska sytuacje mieszkaniowa z jenej pensji sie nie utrzymamy a ja nie mam szans znalezc nowej pracy poniewaz widac juz brzuszek wesoły bardzo ciesze sie z tej mojej fasolki ale martwie sie co dalej bedzie finansowo.bardzo prosze o sensowna porade! czy mam prawo starac sie o przywrocenie mnie na stanowisko pracy?? jakie są szanse ze pracodawca się zgodzi ?? i co z robic w przypadku gdy odmowi??

Gość nie masz szans teraz to
już po ptokach. Tak poza tym nie utrzymacie się z jednej pensji to po co składałaś wypowiedzenie? :o Nie chce się robić co? :o

Gość Maldzka
słuchaj nie jestes w mojej sytuacji i sie nie wypowiadaj ! w piatek bylam u prawnika ktory stwierdzil ze jest to bardzo mozliwe i na moim miejscu by szedl w zaparte, a nie wydaje mi sie po twojej wypowiedzi zebys ty z prawem miala cos wspolnego! Czekam na opinie ludzi bardziej zorientowanych a nie jakichs gowniar, pozdrawiam

Gość Maldzka
Złożyłam wypowiedzenie poniewaz wyjechalam do holandii ze swoim partnerem, chcielismy uzbierac troche kasy na wkład wlasny w miszkanie ktore chcielismy kupic ale niestety wyszlo jak wyszlo i musielismy wrocic. A robic sie chce pracuje od 17 roku zycia i sie ucze wiec prosze bez takch uwag

Gość Sylwia 83rds
No niestety teraz już za późno. Nie przyjmą Cię do pracy teraz i nie mają takiego obowiązku. Wypowiedzenie już złożyłaś więc już nie jesteś chroniona.

Gość Maldzka
Ja mam pytanie. Odpowiadacie tak bo sie na tym znacie czy poprostu tak wam sie wydaje?? bo ja bylam w piatek u prawnika ktory powiedzial mi ze jest to jaknajbardziej mozliwe z tego tytulu ze nie wiedzialam o ciaży i popelnilam tzw. bład istotny. Czyli ze gdybym wiedziala nigdy bym tego wypowiedzenia nie zlozyla. czekam na odpowiedzi kobiet ktore mialay podobny problem i moga mi powiedziaedziec jak go rozwiazaly a nie na opinie malolat wyssane z palca

bo widzisz ja na ten przykład uważam, że jak sie nie ma warunków to się dzieci nie robi

Gość xxzznanxzzzzz
Pracodawca może Cie przyjąć lecz nie musi. Nawet jeśli nie wiedziałaś o ciazy to nic nie zdzialasz bo juz zostalas zwolniona a prawnika to masz choojowego i pisze bo znam sie na tym.

Gość różowego w życiu
Umowa wygasła Ci 10.04. 23.05 dowiedziałaś się o ciąży a 24.06 chcesz przywrócenia na stanowisko Formalnie SAMA zrezygnowałaś z pracy ponad 2 miechy temu, a dopiero teraz chcesz starać się o przywrócenie na stanowisko? Bądź poważna! Co to za prawnik, który twierdzi, ze szedł by w zaparte? W zaparte, że co? że świadomie zrezygnowałaś z pracy a teraz chcesz wrócić? Myślisz, ze pracodawca będzie Cię traktował w takim przypadku poważnie? Na Twoje miejsce jest 100 innych dziewczyn.

Gość Maldzka
Kpiarzu chcialam Cie tylko powiadomic ze na tym swiecie wiecej jest dzieci z wpadki niz dzieci planowanych, wiec zastanow sie co mowisz bo mozesz obrazic tym samym kogos ze swojej rodziny. i nie zycze ci zeby twoje przyszle dziecko bylo wpadka bo z gory bardzo mi go zal.

moją kumpele zwolnili z roboty jak w ciążyt byla i okazało sie że do 12 tc kobieta nie jest chroniona a prawnik ci wszystko obieca żebyś mu kolejne pieniądze płaciła za nastepne wizyty

Gość woła o pomstę do nieba
Maldzka ale czego Ty tu dziewczyno oczekujesz? To nie jest forum prawnicze!

Gość taka sobie ja ...
wątpię ze przyjmie cie z powrotem. jednak to nie pracodawca cie zwolnił a zrobiłaś to sama. bo tez niby dlaczego miałby cie przywrócić do pracy? żebyś spędziła parę miesięcy na l4 potem macierzyński a po urlopie i tak byś się pewnie zwolniła jeśli ta praca ci nie odpowiada. a to ze jesteś w ciąży tez zbytnio nie było powodem powrotu z Holandii a moim zdaniem pretekstem.

Gość Maldzka
jesli sie tak znacie na tym to zastanawiam sie dlaczego w wiekszosci spraw takich jak moja kobiety ktore dostaly odpowiedz odmowna od pracodawcy wygrywaly z nim w sadzie. a ty kolego co sie na tym znasz chyba nie masz pojecia co oznacz termin blad istotny. a druga sprawa to taka ze pan prawnik ani grosza ode mnie nie wzial.

Gość taka sobie ja ...
a tak na marginesie w 3 mc brzuszka jeszcze nie widać :) wiec to tez nie powód by próbować znaleźć inna prace i wyrolować innego pracodawce

Gość taka sobie ja ...
autorko jest różnica jeśli zwolni się ciężarna a jeśli ciężarna się zwalnia.

Gość Maldzka
Boze co za ludzie!! Ale co ja sie dziwie zyje w kraju w ktorym ludzie wybrali na prezydenta kaczynskiego wiec nie ma co sie dziwic! nie oczekuje od was opini na temat mojej ciazy tylko konkretow i to od ludzi ktorzy mieli podobna sprawe lub sie na tym znaja. Jestescie podli i zawistni. wiele kobiet jest w mojej sytuacji i zastanawiam sie ile z waszych matek tez sie zastanawialo z czego was utrzyma wiec nie badzcie hipokrytami. z holandii wrocilam ze wzgledu naa ciaze poniewaz nie moglam pracowac dalej w tamtych warunkach. priorytetem jest dla mnie zdrowie mojego dziecka nie chcialam go narazac.

dziewczyno, ale Ty się sama zwolniłaś! Czyli była to Twoja świadoma decyzja pod którą się podpisałaś, a teraz chcesz wojować o przywrócenie Cię z powrotem? Jakby Cię firma zwolniła wtedy można byłoby się zastanawiać co dalej robić, ale nie w przypadku kiedy SAMA się na to zdecydowałaś.

Gość i jineka
No to mnie rozbawilas dziewczyno, po 2 miesiacach od wygasniecia umowy zorientowalas sie, ze jestes w ciazy i myslisz, ze masz szanse na przywrocenie do pracy, nie dosc, ze zabezpieczac sie nie potrafisz, to jeszcze jestes glupia jak but:D:D

Gość Maldzka
hhahaha jestescie smieszni! nikogo nie chce oszukac to po pierwsze chce wrocic jedynie do pracy co mi sie uwazam nalezy! po drugie to z reguly pracodawcy najczesciej oszukuja, po trzecie kto z was nigdy nie nazekal na to ze jest w pracy wykorzystywany lub oszukiwany niech reke podniesie. a po czwarte madry kolego zapytaj mamy co znaczy kurwa to ci to slownikowo wytlumaczy bo chyba pojeia pomyliles , i widac ze cie twoja wlasna matka najlepiej nie wychowala

Gość taka sobie ja ...
to co ty w tej Holandii cegły na plecach nosiłaś czy masz ciąże zagrożona? koleżanko ciąża to nie choroba a to opinie to nie kwestia zawiści a wyczulenie na leserów. właśnie ty takim leserem sie wydajesz

Gość malcostam
jak uważasz, ile czasu pracodawca ma ponosić konsekwencje zatrudnienia ciebie? Dziewczyno, rozwiazałaś umowę i zaszłaś w ciaze, to był twój wybór. Przestań się oburzac, nikt nie jest winien, tak się czasem zdarza. A nie zwalaj na pracodawców wszelkiego zła. Widzisz, takie oszustki jak ty uczą właśnie pracodawców, żeby się nad nikim nie użalali. Dlaczego ktoś ma płacić za to, że ty zaszłaś w ciaze? Trzeba było myśleć !!!

dziecko, czy Ty czytasz co inni Ci napisali, czy tylko skupiasz się na jednej wypowiedzi? Masz problem z czytaniem ze zrozumieniem? Czy urządzasz sobie radosne PROWO? ile Ty masz lat?

Gość Maldzka
przywroci czy nie warto sprobowac, a jak sie nie uda to powiem wam ze moge isc do innej pracy i po miesiacu pojde na zwolnienie poniewaz lekarz zabronil mi pracowac! nie obchodzi mi w tym momencie kto co powie na ten temat dla mnie liczy sie dobro mojego dziecka i tyle i kazdy normalny czlowiek by w takiej sytuacji tylko o tym myslal, zal mi waszych przyszlych dzieci. P.S. bralam tabletki antykoncepcyjne drodzy panstwo :) niestety jestem jedna kobieta na 1000 ktorej sie zdazylo zajsc podczas stosowania tableteczek, wiec ci co maja tu takie opinie na moj temat a szczegolnie kobiety , radze uwazac :)

Gość malcostam
Jezcze jedno: dlaczego uważasz że tobie się nalezy powrót do pracy??????? Dlaczego uważasz ze w ogóle coś ci się od kogoś należy? Każdy ponosi konsekwencje swoich własnych decyzji.

Gość Maldzka
dobra dziekuje wszystkim za super rady :) do widzenia

Gość tak, tak połowa dziewczyn
na kafe zalicza wpadki ze stosowania tabletek anty :O Może jakiś inny powód podaj bo ten to już na kafe znormalniał... na kafe tabletki anty to niczym stosunek bez zapezpieczenia :P

Gość i jineka
jestes glupim prymitywem i szkoda tego dzieciaka, ale trudnom, rodzicow sie nie wybiera:O

jak to nie chcesz oszukiwać? a co chcesz robić? popracować 3 mies i iść na L4 a potem na macierzyński? po co komu taki pracownik. Tak jesteś kurwą bo nawet sie dymać nie umiesz skoro wpadłaś. a twój szczyl to bękart sprawdź w slowniku co to znaczy