Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wątróbka:)

Jak przyrządzić wątróbkę??

Polecane posty

jw

no tak ale kiedys jak zrobiłam wyszła mi strasznie twarda dlaczego??

Gość lody pistacjowe
slyszalam o sposobie z jablkiem, ale osobiscie nie probowalam

posoliłam:( czyli obtoczyc ja w mące i nie doprawiac, potem podsmażyć cebulkę np z jabłkiem i wymieszać z wątróbką?

Gość kkkkjjjjssss
Myślę ze powodem było to ze posoliłaś wątróbkę przed opieczeniem. A bardzo dobra jest t jabłkiem, cebulka i ziołami prowansalskimi. Posolić należy po opieczeniu.

juz nie pamiętam ile bo to było dawno i wyrzuciłam bo była okropna ale dzis chce zrobic na kolacje i boje sie ze znowu cos spiexxxx dletego prosze o bardzo szczegółowy przepis:)

wrzucam obtoczona w mące wątróbkę ,dodaje cebulke i smażę.od czasu do czasu sprawdzam ,bo za długie smażenie tez może spowodować ,że jest potem twarda. na koniec przyprawiam i gotowa.Ale mi smaka narobiłaś

Gość obtaczasz w mace i smażysz
a pozniej po usmazeniu solisz i bedzie mieciutka :) No i najlepsza smażona z cebulką oczywiście

Podsmażyć cebulkę, zdjąć z patelni, następnie podsmażyć popieprzoną (absolutnie nie solić) i obtoczoną w mące wątróbkę z obu stron, dołożyć cebulkę i jeszcze chwilę razem na wolnym ogniu poddusić dodając trochę masła. Posolić dopiero na talerzu. Wychodzi miękka, chrupiąca z wierzchu, mniam.

Gość stull
A mnie jeszcze nigdy nie wyszła twarda. Wątróbkę otoczyć w mące (kawałki nie powinny być duże jeżeli to jest wątróbka wołowa, wieprzowa lub dzicza) Wrzucić na patelnię. w tym czasie pokroić cebule w ćwiartki . Przewrócić wątróbkę na drugą stronę i dorzucić cebulę, posypać ziołami prowansalskimi , czy odrobiną przyprawy np. gyros , czy inną do mięsa (np. grilową) i pieprz) Przykryć przykrywką i dusić na małym ogniu naprawdę krótko, właściwie czas określa zeszklenie się cebuli. Zdjąć pokrywkę, posolić i w tym samym momencie wyłączyć gaz. Myślę, że całość nie powinna trwać dłużej jak 10 minut.

dziękuje teraz napewno mi sie uda:)