Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem bardzo ciekawa tego

czy gej może być księdzem?

Polecane posty

Gość jestem bardzo ciekawa tego

proszę o odpowiedź osobę która się na tym zna, i liczę na poważną odpowiedź bo pytanie choć głupie to jednak pytam się poważnie czy gej może być księdzem? czy jest zakaz przyjmowania homo do seminariów? no bo przecież jakby przestrzegał celibatu i nie ten teges z innymi chopami to czy mógłby?

Gość zapytaj proboszcza

Gość Weronika-> weronka
pewnie że tak mój kolega jest w zakonie że woli facetów wiedzą, może im to nie przeszkadza?

Gość oficjalnie nie moze , ma byc
sprawny pod wzgeldem seksualnym i wlasciwej orientacji, takze bez ułomnosci fizycznych. Ale praktyka jest, jak jest.

Gość ojciec kapucyn
dawać go ,dawać do nas,przyda się chłopina!!!!!

Gość powiedzcie mi o co w tym chodz
powiedzcie mi o co w tym chodzi - przeciez ksiadz i tak w zakonie nie moze miec zadnego zycia seksualnego, wyrzeka sie tego, wiec niby jaka jest roznica w tym, czy jest gejem czy hetero? czy w ogole ksiadz, skladajac sluby czystosci moze byc jakiejkolwiek orietnacji? powiedzcie mi tylko szczerze, bo nie wiem, a ciekawi mnie to...

Gość ale kosciol własnie sprawdza
czy np nie jest impotentem , nie wiem, chyba dlatego, zeby sie umartwial? Ale na zakonnika moze isc z wadami fizycznymi.

Gość ojciec kapucyn
spadaj gościu ,ocipiałeś ,z wadami fizycznymi do zakonu?chyba durny jesteś,po co nam kaleka,nam potrzebny młody ,jurny zakonnik,do bolcowania,a nie do umartwiania,hahaaha

Gość adasek23
no niby się wyrzeka ale swoje robi...

Gość teamoo
moze byc, nawet znam jednego..

Gość adasek23
a skąd to wytrzasłeś że św. paweł był gejem

Gość adasek23
"Oba zboczenia mogą być uwarunkowane sytuacyjnie lub rozwojowo. W pierwszym przypadku nie ma po prostu innych możliwości, np. kazirodztwo w domach oddalonych od innych osiedli ludzkich, w których rodzina, ze względu na odległość i trudności komunikacyjne, jest prawie całkiem pozbawiona kontaktu z innymi ludźmi, czy kazirodztwo osób nie mających szans zdobycia partnera seksualnego (bardzo brzydkich, starych, ułomnych itp.), homoseksualizm w internatach, ZAKONACH, wojsku, wśród pasterzy itp. Dany stereotyp zachowania się seksualnego może ulec utrwaleniu, hamując tym samym dalszy rozwój życia płciowego. W trakcie rozwoju przechodzi się w formie śladowej przez różne fazy zboczeń - kazirodztwo w wieku niemowlęcym i dziecięcym, homoseksualizm w wieku młodzieńczym, autoerotyzm, sodomia, fetyszyzm itp. w wieku młodzieńczym. Forma ich jest zwiewna, często więcej imaginacyjna niż realna, nie zakłócają więc one normalnego rozwoju popędu seksualnego." - A. Kępiński