Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyiks18

gdzie studiować??? Warszawa czy Łódź???

Polecane posty

Gość yyyyiks18

jak w temacie, dodam że najważniejsze są finanse, ja wolę warszawe, moi rodzice łódź bo jest tańsza, reszta się dla nich nie liczy, główna zaleta: łódź jest tańsza, i stąd moje pytanie, czy w wa-wie nie da się wyżyć za ok 1 tyś na miesiac, przecież wiedząc że mam mały budżet będę się starała oszczędzać i żyć skromnie, najważniejsze wydatki to mieszkanie i jedzenie, akademik/lub pokój(ew, skromne mieszkanie wynajęte z kimś) to ok. 400zł, jedzenie ok 300(do domu nie mam aż tak daleko więc mogłabym jedzenie raz w miesiącyu, większą ilość dowozić), a reszta no to bilet, i jakieś moje wydatki, sądze że w 1 tyś, 1,2 tyś powinnam się mieścić, a moi rodzce nie wiadomo co wymyślaja(studia zaczynam za rok), w łodzi miesięczny koszt utrzymania to też ok 1 tyś, odpowiedzcie, prosze, bo z mojegop punktu widzenia jak się chce to mozna w wawie i za 1tyś żyć, i oczywiście wolę studiować w warszawie, mam tam już upatrzoną i wymarzoną uczelnię(w łodzi też jest b. dobra uczelnia z moim kierunkiem ale ja wolę warszawę)

Gość gość
Ja bym wybrała Łódź. Moja przyjaciółka studiuje na jednej z łódzkich uczelni (http://www.medyk.edu.pl/) i bardzo sobie ją chwali.

Gość SandraWa
Moim zdaniem wybór jest prosty - Warszawa. Dlaczego? Po pierwsze jest wiele prestiżowych uczelni, po których można znaleźć naprawdę dobrą pracę, oczywiście również ma na to wpływ rynek, czyli więcej możliwości w większym mieście. Jeśli chodzi o kierunek FiR to w Warszawie na pewno godną polecenia uczelnią jest UTH Chodkowskiej., szczególnie jeśli chodzi o specjalności, które są naprawdę interesujące, chociażby rachunkowość finansowa i zarządcza. Takie kierunki są praktyczne, dają szansę na odpowiednie wynagrodzenie, a więc i na lepsze życie :). Cóż, ja patrze na to w ten sposób. Skąd takie przemyślenia co do FiR? Po prostu sama chce w tym roku iść na ten kierunek i właśnie na tą uczelnie :) Byłam już tam nawet i jestem naprawdę zmotywowana :). Już nie mogę doczekać się rozpoczęcia studiów :) Hmm.. w sumie to najpierw niech przejdę rekrutacje :D

Gość gość
ha ha ha ale sie usmialam! ale czy ty na serio czy studenci tacy glupi sa? 333 www.youtube.com/watch?v=3i8oZDgvlkI

Gość Sasga
Twój kierunek jest tak marny że to będzie stracony czas. Naucz się konkretnego zawodu i idź do pracy a nie bądź pasożytem. Z jakiej racji rodzice mają Cię utrzymywać? 11 latek masz?

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona Olesno to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie oleskim ma 10 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ool

Gość gość
Warszawa, Łódź? kpiny... Oczywiście że tylko Oxford University! Chyba że chcesz po tych "studiach" pracowac w biedronce za 1600 zł.

Gość gość
W Warszawie, są tutaj bardzi fajne lokale, mogę polecić www.sushiwesola.pl przy ulicy Zwycięzców 4.

Gość gość
To forum jest dla totalnych kretynow? Dziewczyna juz dawno skonczyla studia, a tu szczesc lat pozniej... porady!!! Do tego psychol spamujacy o jakiejs dziurze na opolszczyznie i reklama sushi. Cyrk na kolkach, a nie forum.