Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kraaabowa głowa

Czy jest tu ktoś kto hoduje kraby? POMOCY potrzebuję!

Polecane posty

Gość kraaabowa głowa

No więc tak, córka przywiozła z wakacji kraby z tego co już się dowiedziałam, są to carcinus maenas i że są wszystkożerne a szczególnie padlinożerne, ok... padlinkę to ja im znajdę. Wśród tych krabów są też 4 kraby pustelniki, takie w muszelkach i one też są wszystkożerne, ale kwestia tego, że wiem też, że pustelniki muszą zmieniać muszelki w miarę wzrostu, a ja pojęcia nie mam skąd ja te muszelki mam wziąć, wszakże do najbliższego morza mam jakieś 600 km. Patrzałam w sklepach zoologicznych ale muszelek niestety nie ma. Nie chciałabym, aby te stworzonka umarły a wiem, że bez muszli niestety czeka je śmierć, wiem też, że zmieniają muszlę co ok.2 tygodnie. Jeden biedak już ledwie mieści się w swojej muszli, a my nadal muszli większej nie nabyliśmy nigdzie. Czy ktoś ma pojęcia jak, gdzie zdobyć większe muszle. Myślałam już, żeby uśmiercić jakiegoś ślimaka lądowego, ale też sumienia nie mam, z resztą przecież nie będę siłą wyrywała stworzenia z muszli, żeby dać ją krabowi. Czy ktoś może mi pomóc? Może jakiś pomysł, koncepcja, cokolwiek, byle te zwierzątka przeżyły.

Gość ja pierdoleeeee
gardze ludzmi co nalapia zwierzat w ich naturalnym srodowisku i bawia sie w hodowle. i jeszcze pewnie te kraby w sloiku trzymasz :o

Gość kraaabowa głowa
Nie w słoiku, ale w dużym akwarium (200 l.). Nie jestem aż taką sadystką, aby męczyć zwierzęta w słoikach.

Gość kraaabowa głowa
j21, dzięki wielkie. Chociaż nie mogę założyć konta na allegro, bo nie mieszkam w Polsce ale na pewno ktoś ze znajomych Polaków pomoże mi to załatwić. Jeszcze raz wielkie dzięki!!!