Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugulinka

Kolejne z cyklu czy mogę być w ciąży?hehe

Polecane posty

Gość gugulinka

W sobotę kochałam się z mężem,pierwszy raz skończył we mnie,nie zabezpieczamy się w żaden sposób,przed ślubem stosowaliśmy prezerwatywy a teraz jedynie stosunek przerwany (wiem że to żadne zabezpieczenie) i przez rok nic.Teraz obawiam się ciąży, jestem w samym środku dni płodnych,wiem że mam szanse spodziewać się dziecka.Ale chodzi o to że boli mnie od dzisiaj tak jakby pęcherz,ciągnie mnie na dole brzucha,piecze,często miewam zapalenie pęcherza więc to może to?Czy mogę wziąć jakąś tabletkę,chociażby furagin?I drugie pytanie kiedy powinnam zrobić test ciążowy?Miesiączki spodziewam się ok. 13 lipca. Pozdrawiam i dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi.

Gość gugulinka
proszę o jakąś podpowiedź

Gość furagin jest niebezpieczny
dla płodu w pierwszym trymestrze (chyba w pierwszym, sprawdź ulotkę) - dopóki nie będziesz pewna radziłabym jednak stosować tylko żurawinę (Urinal itp)

Gość gugulinka
kurde nie wytrzymałam i wzięłam tą tabletkę,boję się strasznie że zaszkodzę dziecku o ile w ogóle będzie

Gość gugulinka
znalazłam ulotkę w której jest napisane że nie wykazano szkodliwego działania leku na płód

spokojnie, skoro stosunek był w sobotę to nie doszło pewnie nawet do zagnieżdzenia zarodka, więc nic złego nie powinno się stać, niemniej wstrzymałabym się z furaginą - jeśli dolegliwości będą się nasilać lekarz przepisze bezpieczne antybiotyki

Gość gugulinka
dziękuję Ci za odpowiedź,może poradzisz mi jeszcze kiedy mogę najszybciej zrobić test ciażowy i jaka jest szansa że jestem w ciąży?

w ulotce stoi: Nie należy stosować Furaginum Teva w pierwszym trymestrze ciąży. Test robi się w dniu spodziewanej miesiączki. Skoro odbyłaś pełny stosunek w dni płodne to szansa jest.