Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WIMA

praca jako kasjer bankowy łatwa czy trudna ?

Polecane posty

Gość WIMA
jest tu kto ?

Gość dgdfgs
dla kogoś, kto zadaje takie pytania będzie trudna

moja znajoma pracowałą i nie poleca, ale to może ona źle trafiła. nie wiem.

Gość WIMA
jestem po administracji, ale na takim stanowisku jeszcze nie pracowałam więc pytam

Gość WIMA
ktoś jeszcze się wypowie?

Gość WIMA
hej jest tu kto ?

Gość Fkmcnznczdfjkjdk
podbijam, bo też chciałabym się dowiedzieć :)

Gość WIMA
no właśnie jutro idę na rozmowę w sprawie pracy z UP jestem po administracji, ale w banku jeszcze nie pracowałam

Gość Fkmcnznczdfjkjdk
ja dopiero za jakieś 3 lata pójdę na studia (jak dobrze pójdzie :) ), ale od dziecka chciałam właśnie pracować w banku, po prostu marzy mi się taka praca, eh nie sądzę, aby to było trudne. na pewno w pracy będą jakieś szkolenia, które pomogą Ci się wdrożyć do obowiązków. może to też zależeć od tego, gdzie jest umieszczona placówka banku. tzn. ilu klientów się tam dziennie przewija. w każdym razie życzę powodzenia i jeśli możesz, to napisz jutro proszę jak Ci poszło oraz o co Cię pytali.

Gość maturks4
Teraz w zasadzie nie ma pracy czysto "kasjer", przeważnie jest to "opiekun klienta", który go prowadzi całościowo. Kasjer - to chyba tylko w jakimś zapyziałym PKO albo banku spółdzielczym. Zawsze wiąże się to z odpowiedzialnością materialną. W porządnych czasach prawdziwych banków, kiedy był głównie obrót gotówkowy - kasjer to był KTOŚ, ale i sprostać musiał trudnym wymogom

Gość Fkmcnznczdfjkjdk
Moja siostra ma konto w BZWBK i tam są stanowiska dla kasjerów również

Gość WIMA
dają umowę o pracę i podobno do obowiązków należy ewidencjonowanie wpłat od ludzi z tego co wiem a reszty jurto się dowiem zawsze to praca za biurkiem, co na zlecenie bym nie chciała pracować

Gość nfjhfjnjfhkdfn
trudna to moze nie jest ale duża odpowiedzialność, pomylisz się to dokładasz do kasy zależy też czy czy dużo ludzi przychodzi i czy będziesz księgować rachunki bo jak ktoś inny będzie to robił za Ciebie to dużo si,e nie napracujesz

Gość WIMA
z tego co wiem to mam sama księgować jeśli mnie oczywiście przyjmą, bo pewnie będzie dużo chętnych

Gość nfjhfjnjfhkdfn
no to jak przyjdzie dużo klientów to przesrane tyle ksiegować ja tez musze sama ksiegować a u nas dużo ludzi przychodzi i jak zadna księżniczka nie pomoże to zajebać się idzie

Gość WIMA
z tego co wiem to mały bank to mam nadzieję, że nie będzie zbyt wiele harówki

Gość WIMA
a długo pracujesz w banku i czy masz wykształcenie w tym kierunku ? i jak było na początku pracy trudno czy łatwo ? proszę o odpowiedź :)

Gość nfjhfjnjfhkdfn
warto spróbować bo o pracę trudno

Gość nfjhfjnjfhkdfn
ze 3-4 lata, jestem po ekonomii, na początku to więcej strachu, żeby sie nie pomylić i ludzie się się gapią bo powoli wszystko robisz ale jak sie przyzwyczaisz to nie jest źle, ale są dni, że ludzi w huj i nawet zjeść nie mozna ale to u mnie, u Ciebie może być zupełnie inaczej

Gość WIMA
dzięki za odpowiedź :) a program komputerowy to łatwy jakiś ?

Gość nfjhfjnjfhkdfn
łatwy wpisujesz nr konta i resztę danych jakie masz na dowodzie wpłaty

Gość WIMA
no to super może nie polegnę tylko oby mnie przyjęli dzięki raz jeszcze za odpowiedź

Gość nfjhfjnjfhkdfn
nie ma się co bać, nauczysz się praca nie jest trudna ale jak jest dużo ludzi to może być męcząca jeżeli jest tylko jedna kasa w oddziale

Gość Prażynka_87
To praca cholernie odpowiedzialna i początki są bardzo trudne. Ale jak ktoś opanuje kase to (zależy oczywiście od pracodawcy) może liczyć na awans. Świeżynki zawsze muszą przejść przez okienko kasowe - bo to w banku najgorsza praca. Przyjmiesz fałszywe banknoty ( zwłaszcza dolary są bardzo dobrze podrabiane ) - odpowiedzialność twoja, pomylisz sie o jedno głupie zero - twoja odpowiedzialność i pracujesz za free przez ileś tam miesięcy. Jeszcze jak będzie ktoś to ci wszystko fajnie wytłumaczy i pomoże to spoko. Ja akurat nie miałam takiego szczęścia - od razu jak usiadłam na kasie musiałam robić przelewy wpłaty i wypłaty na duże sumy , klienci sie denerwowali że nie umiem tego robić , i w ogóle presja z każdej strony. Miałam poszarpane nerwy , ta kasa mi sie po nocach śniła. No ale może ty będziesz miała normalnego pracodawce i będziesz mogła liczyć na wsparcie.Życze powodzenia

Gość WIMA
wszystkim bardzo dziękuje i również życzę powodzenia

Gość ann32
A czy mogę zapytać o wynagrodzenie? Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną. Pozdrawiam

Gość gość
Też chciałabym taką pracę ale nie w samym banku tylko są punkty monetia jako sam kasjer myślę że spoko praca:)

Gość jacek

unikac tej "posady" jak tylko mozna, duza odpowiedzialnosc za psie pieniadze, nawet pospac nie mozna