Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to_jaaa

na jakie studia z takimi wynikami? progi punktowe

Polecane posty

Witam. Maturę zdawałam rok temu, ale z przyczyn osobistych nie mogłam iść na studia. Kompletnie nie wiem jaki wybrać kierunek studiów;/ nigdy nie miałam żadnego wymarzonego, zawsze byłam bardzo "ogólna", zawsze świadectwa z paskiem, ze wszystkich przedmiotów na równi. I teraz mam kłopot z wybraniem studiów. Chcę iść na studia i chcę wybrać w miarę dobry i "przyszłościowy" kierunek związany z biologią lub chemią, bo to zdawałam na poziomie rozszerzonym na maturze. Proszę o wypowiedź osoby, które są w temacie i znają progi procentowe/punktowe, żeby dostać się na dany kierunek/uczelnie. I realnie na to spojrzą i racjonalnie. Wyniki z matury następujące(wiem, że nierewelacyjne) : - j. polski - podstawowy (73%) - j. angielski - podstawowy (74%) - -chemia - rozszerzona (57%) - biologia -rozszerzona (53%) I oczywiście w gre wchodzą studia dziennie najlepiej Kraków, ewen. Wrocłam, Rzeszów, Lublin, Katowice. Proszę o realne rady(gdzie mam szansę się dostać, na jaką uczelnie, jakie tam progi pkt. są). Z góry dziękuję za pomoc i wskazówki.

aha, drugi temat, i juz troche więcej informacji..... sluchaj, jak nie wiesz na co iść, to może nie idź ???? skoro przez rok po studiach nic nie zainteresowało cie na tyle, ani nie wpadłaś na żaden pomysł.... to jak my ci możemy doradzić ??????

na UŚ w Katowicach i jego wydziałach odpada medycyna, farmacja z takimi wynikami analityka medyczna zapewne też. Biotechnologii ci nie polecam bo mam znajomych którzy poszli na doktoranckie po tym bo pracy nie mogą znaleźć. Jedyne na co mogłabyś mieć szansę to kierunki : -biologia -chemia -fizyka medyczna -inżynieria biomedyczna -ochrona środowiska

Gość progi punktowe
to fikcja. wszystko zależy od tego, z jakimi wynikami ludzie będą składać papiery.

ja wiem, że zależy od tego z jakimi wynikami będą składać ludzie, że nie raz z roku na rok jest bardzo duży przeskok. Ale tak orientacyjnie ;) Jakie kierunki warto studiować? Są ciekawe, jest szansa znalezienia pracy? Oczywiście patrząc przez pryzmat mojej matury :)

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
może jakaś chemia albo ochorona srodowiska na politechnice? lubisz matematyke?