Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ritaaa

pierwsze objawy ciąży

Polecane posty

Gość ritaaa

Witam, Moje drogie postanowilam odswiezyc ten temat, ponieważ sama bardzo potrzebuje waszej porady. ostatnia miesiaczke mailam 6-11 czerwca zas z chlopakiem kochalismy sie 15, 16 czerwca. wydaje mi sie ze z moim organizmem cos sie dzieje, podejrzewam ciaze, ale zeby miec pewnosc musze poczekac do spodziewanej miesiaczki czyli do poczatku lipca.ale moze juz teraz ktoras z was by mi mogla podpowiedziec czy to moze byc ciaza bo juz wariuje:)) objawy: obolałe piersi, rozstępy na piersiach, wokół sutków białe grudki(ale sutki poki co nie bolą), lekkie swedzenie skóry, kilka dni po owulacji kłuło mnie po prawej stronie podbrzusza......

Piersi mogą boleć tak samo w ciąży jak i przed okresem tak więc 50%/50% Najlepiej poczekać i zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki albo wybrać się na betę . Nikt nic więcej Ci niestety nie powie... A jak długie masz cykle ? Kiedy powinien być okres ?

Gość ritaaa
no i zapomniałam dodac: brak apetytu. jem tylko tyle co musze. jak myslicie? a wy jakie mialyscie pierwsze objawy?

Gość ritaaa
okres powinien byc 5 lipca

myslę, że za wcześnie na objawy. A jak długie masz cykle? Ja jako pierwszy objaw ciąży w dniu spodziewanej miesiączki i później miałam ból podbrzusza. Piersi to zawsze mnie bolały przed miesiączką, więc na to nie zwróciłam uwagi. a mdłości przyszły w 5-tym tygodniu, czyli tydzień po spodziewanej @, jak juz wiedziałam.

To wybierz się na początku lipca zrobić betę powinna już wyjść , u mnie kosztuje 15zł więc znacznie bardziej oplaca się iśc do laboratorium niż kupić test który nie zawsze pokaże prawdę... A co do objawów to ja praktycznie nie miałam żadnych, oprócz tego że cały czas stały mi sutki :p w dniu spodziewanej miesiączki zakręciło mi się w głowie więc zrobiłam test . Teraz jestem w 9tc i dopiero pojawił się brak apetytu, mdłości i wymioty...

Gość suma wszystkich strachów
a jakie sa szanse zajscia w ciaze jesli stosunek byl w pierwszy dzien okresu? Cykle dlugie bo okolo 35-40 dniowe.

ja też powiem żebyś poczekała do terminu miesiączki i zrobila test. teraz to mogą być albo objawy ciąży albo urojenia :P moje objawy były już przed miesiączką (ale ja zaszłam w ciaże zaraz na początku cyklu bo owulacja mi sie przesunęła). a były to: mdłości, bóle podbrzusza, rozdrażnienie, senność, częste oddawanie moczu, no i w końcu brak okresu. ok 6 tygodnia ciaży pojawiły się wymioty, ok 9 tyg ból piersi.

suma - jeśli cykl ten nie będzie rekordowo krótki, czyli owulacja nie przesunie się bardzo to szanse są zerowe. ja zaszłam w ciaże ze stosunków pomiędzy 2 a 4 dniem cyklu, ale ja miałam cykle rozregulowane bo dopiero co skończyłam brać tabletki anty.

Co znaczy rekordowo krótki? Ja zawsze mam długie w sumie co najmniej 30dniowe. Seks niestety bez zabezpieczenia ale przerywany i to dosc wczesnie przed koncem mysle...

up

prosze, niech ktos odpowie

Gość ritaaaa
mi sie wydaje suma ze szanse sa niewielkie. moja przyjaciolka tez tak miala ze kochala sie w pierwszym i w drugim dni okresu i nie byla w ciazy. najwieksze prawdopodobienstwo jest pomiedzy 5 a 10 dniem cyklu. a u siebie zaobserwowalam jeszcze duzo bialego sluzu

Gość ritaaa
w dodatku cały czas mnie boli głowa i jestem przeziebiona ehhh juz sama nie wiem co z ta ciaza...

czesc dziewczyny...jestem przed @,ale zastanawiam sie czy moge byc w ciazy,otóz mdli mnie juz od jakiegos czasu,piersi bola i podbrzusze..czuje takie jakby kłucie.poradzcie cos!!