Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milka1981

lekcja usypiania a zanoszenie się

Polecane posty

Witam, mam 9 miesięcznego synka, który jest cudowny, ale.... ma straszne problemy ze snem..w ciągu dnia niania usypia go w wózku ale jak kładziemy go do wózka mimio iż jest zmęczony to płacze, wierci się nie może zasnąć. Ale najgorzej jest wieczorem... do tej pory usypiał po kąpeli podczas butelki ale teraz tak nie jest. Chciałabym go nauczyć samodzelnego zasypiania ale płacze i od razu się zanosi wiec muszę go szybciutko wsiąść na ręce. Mam jeszcze jeden problem - po kąpieli jak się go wyjmuje drze się , jakby go obdzierali ze skóry. Nie wiem dlaczego ? Proszę pomóźcie jak mogę go nauczyć zasypiać bez płaczu bo się zanosi.

po kąpieli to pewnie chce jeszcze się pobawić w wodzie. Co do usypiania to ważna jest konsekwencja. Jak płacze trzeba przyjść uspokoić i wyjść i tak do skutku. Jest metoda, że wydłużamy czas po jakiej przychodzimy, ale ja jej nie stosowałam tylko przychodziłam i przychodzę jak za bardzo marudzi i po chwili wychodzę aż do skutku (zaśnięcia). Trzeba cierpliwości!

Dzięki za radę, a myślisz, ze 9 m-cy to dobry wiek na naukę samodzielnego usypiania czy może poczekać do roku jak bedze bardziej rozumne ?

Gość zmeczonamammma
znam ten problem... Co do wychodzenia to ja tak robie tylko to czasmi trwa ponad godz, do tego robie to juz 2 tyg i poprawy nie widze.

Gość zmeczonamammma
moje dziecko ma 1,5 roku.

Gość poczekaj do roku a będzie jesz
będzie jeszcze gorzej im dziecko starsze tym trudniej oduczyć go fochów i szantaży pomoże tylko jedno KONSEKWENCJA

Gość zmeczonamammma
mam nadzieje, ze i u mnie wreszcie pomoze konsekwencja:)

Moje mają prawie 3 lata i 9 mc, obie zasypiają same. Może jak tak wyje to włóż do łóżeczka jakąś maskotkę. Ale musi ona słóżyć tylko do usypiania by się tylko z tym kojarzyła. Moje obie córki mają takie maskotki i śpią do nich przytulone.

ja swojego uczylam jak mial 8-9 mies jakos. i potwierdzam, konsekwentnie odkladaj. kilka nocy i zalapie :) ja korzystalam z ksiazki bodajze usnij wreszcie. zalecali powiedziec dziecku ze bedzie od dzisiaj sam usypiac, wybrac maskotke z ktora bedzie spac. przed odlozeniem krotka uspokajajaca przemowa. co noc bylo lepiej. po 3 czy 4 nocach sukces. i nie czekaj az skonczy roczek bo im starsze tym sprytniejsze :D