Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monisia 1986

Pomóżcie ból z prawej strony brzucha jakby kolka

Polecane posty

Witam dzis w nocy dostalam strasznego bolu z prawej strony niemoglam sie ruszyc tak mnie bolalo tzn odczuwalam to jak kolka tylko o wiele bardziej bolalo niewiem nawet jak sprecyzowac dokladnie miejsce tego bolu bo tak jakby promieniowalo ale bardziej w dolnej czesci moze wie ktos od czego to moze byc zarzylam nospe forte i hepatil trwalo to kolo godziny moze troche mniej dodam ze mam 24 lata

Gość lokalokaloka
No ja tak np. mam ale dlatego, że czasami cierpię na tzw. zespół jelita (nad)drażliwego :) Jednak ból z prawej strony charakterystyczny jest także dla innych dolegliwości, chorób i etc. Mogą to być także sprawy ginekologiczne, a nawet kręgosłup!

nio ja mialam jakis czas temu zaparcia no ale teraz wszystko sie w miare unormowalo i prawie codziennie chodze do ubikacji no a wlasnie wczoraj nie bylam i tak pomyslalam ze to moze od jelita bo jak wlasnie doskwieraly mi te zaparcia to tez odczuwalam takie klucie z prawej strony bosze ja do tego piatku chyba ze stresu umre ach sluba zdrowia :-(

Zapalenie wyrostka robaczkowego występuje u ludzi w każdym wieku, statystycznie jednak najczęściej u osób pomiędzy 20 a 30 rokiem życia. Zapalenie może być spowodowane różnymi przyczynami do najczęstszych zaliczamy: infekcję bakteryjną, obecność pasożytów lub też zatrzymaniem treści pokarmowej w wyrostku. Objawy Typowym objawem zapalenia wyrostka robaczkowego to ból w prawej dolnej części brzucha który nasila się podczas ruchów. Często występują również wymioty, przyśpieszone tętno, zaparcia oraz gorączka (około 38oC).

niemam temp ani wymiotow i tak troche poczytalam i wydaje mi sie ze jest to kolka jelitowa mial to ktos ??? to tak najbardziej mi sie wydaje ze pasuje do moich objawow w ciagu dnia mialam lekkie klucie ale na chwile i przeszlo oczywiscie nie porownywalne do tego nocnego ataku dziekuje bardzo osoba ktore zainteresowaly sie moim tematem i bede wdzieczna jak ktos jeszcze poda jakies sugestie

Gość gość
ja mialam ostre zapalenie jajnikow i jajowodow i mialam te objawy... pozniej coraz mocniej i mocniej az w koncu skonczylam w szpitalu. po opracji tez mnie atakowaly te bole jak za dlugo chodzilam albo cos ciezkiego nosilam... ale z czasem przeszlo..