Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włókniak_problem

włókniak, miejsce intymne :D :/

Polecane posty

Gość włókniak_problem

Włókniak w tym przypadku, to taka skórka, która wisi - mam nadzieję, że kojarzycie. Często robi mi się w miejscach, które narażone są na otarcia, czyli na szyi (golf), pod pachą, pod piersią (stanik)... a teraz zrobiło mi się bardzo blisko miejsca intymnego... no i wstydzę się iść z tym do lekarza (dermatologa), bo bez zdjęcia bielizny się nie obejdzie ;) Może macie jakieś domowe sposoby, żeby usunąć tego nieproszonego przyjaciela? Ten włókniak szczególnie mi przeszkadza gdyż ociera się o bieliznę, a jak się za długo ociera, to potem swędzi. Słyszałam, że można zawiązać na włókniaku włos, blisko skóry - wtedy ma się wysuszyć i odpaść. A może warto kupić jakiś lakier wysuszający na kurzajkę i tym go potraktować? Jak myślicie ;) ?Pozdrawiam!

Gość lokalokaloka
faktycznie troszkę cienka sprawa. Może maść cynkowa pomoże?

Gość włókniak_problem
up

Gość naświetlanie lampą zepter

Gość tam tam ram ram
może lepiej nie robić nic na własną rękę, tym bardziej, że może się z tego zrobić coś poważniejszego. ja nigdy tego nie ruszam i zostawiam, ale nigdy nie zrobiło mi się w miejscu, w którym mi to przeszkadzało. Jeżeli wstydzisz się rozebrać przed lekarzem (szczerze mówiąc nie dziwię się, też bym tak miała), to może lepiej wybierz się do ginekologa, tam rozbieranie trochę mniej krepuję, a poza tym nie wiem jak Twój ginekolog, ale mój ma taki sprzęt do wypalania nadżerek i on też nadaje się do wypalania takich rzeczy, o ile uzna, że można to usunąć. A tak w ogóle to jesteś pewna, że to się nazywa włókniak, bo ja zawsze myślałam, że włókniak, to coś innego. Pozdrawiam i powodzenia

Gość włókniak_problem
Tak mi się wydaje. Miałam parę razy coś takiego usuwanego z szyi i nie tylko przez dermatologa i on to nazywał włókniakiem. O tak, faktycznie ginekolog ma takie coś do usuwania nadżerek i może by mi to ładnie usunął - dzięki za podpowiedź! Na to nie wpadłam :) Pozdrawiam!

Gość ninata
Nie wiem czy wiesz, ale włókniak to nowotwór niezłośliwy, który mimo to może zezłośliwieć. Jeżeli to miał na myśli lekarz, który ci to wcześniej usuwał, uważałabym na jakieś eksperymenty. Zmian na skórze też nie zlikwiduje ci ginekolog, a odeśle cię do dermatologa. Tak czy siak ściąganie majtek i tak cię czeka;)

Gość ??????
Pierwsze słyszę, żeby to mogło złośliwiec :) Włókniak np. w piersi to owszem, ale to? Moim zdaniem ginekolog szybko to usunie.

Gość o tak o
do kogos wyzej ->> oswiece cie - kazda zmiana na skorze tzn kazdy pieprzyk jest nowotworem co prawda niezlosliwym

Gość tylko, że osoba wyżej nie ma n
a pewno na myśli włókniaka tylko taką skórkę powstałą z otarć, która nie jest żadną zmianą, a zwykłą skórką wyglądającą nieestetycznie i nie może to z tym się stać nic złego, bo mój dziadek miał tego multum i lekarz usuwał to tylko i jedynie ze względów estetycznych. Resztę znamion też można usunąć ale należy ich wycinki zbadać, przy tego rodzaju włókniakach nie ma takiej konieczności. Więc nie straszcie i nie piszcie głupot ;)