Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola xd

Pies

Polecane posty

Gość Ola xd

Cześć !! :) wszystkim od mam problem .. jak namówić moich rodziców na psa od kilku miesięcy namawiam ich na psiaka ale oni się nie zgadzają bo uważają że to jest za duży obowiązek jak dla mnie ja im obiecuje że będę się nimi opiekowała mam już 13 lat a oni nadal nie chcą się zgodzić!! PROSZĘ POMÓŻCIE JAK MAM ICH NAMÓWIĆ

Gość mamuśka91919191
już 13 czy dopiero? psiak to duże wyzwanie szczególnie w bloku...

1) pamiętaj że to obowiązek na ok 15-20 lat (możesz im o tym powiedzieć że wiesz że to nie zabawka na chwilę) 2) codziennie trzeba psa wyprowadzać i to nie na 5 minut (chyba że mieszkasz na wsi bo wtedy wypuścisz na podwórko i problem z głowy) 3) jedzenie też swoje kosztuje więc zastanów się czy naprawdę potrafisz nim się zaopiekować przez te kilkanaście lat a jak namówić? musisz im pokazać że potrafisz być odpowiedzialna jeśli to nie pomoże to nic już się nie da zrobić

Gość Ola xd
do staszek spod monopolowego nie jestem gówniarą

Gość Ola xd
do mamuśka91919191 może i dopiero ale wiele moich koleżanek ma psy .. i mieszkam w domku jednorodzinnym a nie w bloku

Gość Ola xd
doLevviatan mieszkam w domku nie w bloku i mam wielkie podwórko i kieszonkowe dostaje dość spore więc na jedzenie dla psiaka starczy

Gość Ola xd
Pomórzcie

Gość a ja całą prawdę powiem
Pies to też spory wydatek jeśli chodzi o leczenie. Zwłaszcza jeśli zachoruje, a to może się stać nawet, jeśli będziesz o niego bardzo dbać. Ja kiedyś w ciągu dwóch tygodni wydałam prawie 1000 zł na kroplówki i antybiotyki. Poza tym, to dom Twoich rodziców. Być może Twoi rodzice nie wyobrażają sobie mieszkania ze zwierzęciem. Wtedy nic nie zrobisz.

Gość taa niedobra pupa
Może naściemniaj, że wyczytałaś że amerykańskie badania dowiodły, ze dzieci wychowywane z psami i uczone opieki nad nimi, sa w przyszłości bardziej odpowiedzialne, i aż 80 % z nich zajmuje się rodzicami na starość...

Gość Ola xd
do a ja całą prawdę powiem ja tez nie chce żeby był w domu dlatego bardzo mi się podobają owczarki niemieckie które mogą być na dworze :)

Gość vuvuzelaaaaaaaaaaaaaaaa
Proś, proś i jeszcze raz proś. Poza tym pokazuj, że potrafisz być odpowiedzialna. Ja przyniosłam do domu psa jak miałam 9 lat. Kumpeli oszczeniła się sunia i jeden taki kłębuszek jej został, a ja zawsze chciałam mieć psa. A że u dzidków na wsi akurat zdechł pies wtedy, to przyniosłam do domu i powiedziałam, że zawieziemy go do dzidków. Ale dziadek powiedział, że nie chce już żadnego psa i tak Fuga zostałą u nas :) Chociaż na początku niebardzo byli zadowoleni to przyzywyczaili się szybko. Najpierw przez kilka miesięcy budzili mnie nawet o 5 rano, żebym wyszła z psem, ja byłam całkowicie za nią odpowiedzialna, ale jak zobaczyli, że potrafię się nią zająć to zaczęli omagać, wychodzić...i wszyscy płakali jak bobry jak umarła na raka w wieku 13 lat...do tej pory za nią tęsknię, mimo, że to było już kilka lat temu...ech...

Gość Ola xd
do vuvuzelaaaaaaaaaaaaaaaa wiem ze mam prosić bo proszę cały czas ale oni się uparli i nie wiem co mam zrobić

pies jest cudny i jak byłam dzieckiem to miałam swojego pieska, ale teraz w dorosłym życiu nie chcę mieć psa bo wiem że to straszny obowiązek!!! mam 5 letnie dziecko i wiem że kiedyś poprosi o psa:-( pies to obowiązek, wydatek! twoi rodzice to wiedzą więc spójrz na to z ich strony.

Gość Ola xd
Doradzicie coś jeszcze ?