Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytam poważnie bo

Co jest dla was normalniejsze?

Polecane posty

Gość Pytam poważnie bo

Co sie wam wydaje normalniejsze: że dziewczyna 18 lat jest dziewicą czy ,że nie jest juz dziewicą? Pytam poważnie ,bo chciałabym się dowiedzieć jakie teraz obowiązują standardy? Czy oczywistością jest ,ze każda uczenncia trzeciej klasy LO rozpoczęła juz współżycie seksualne czy jednak ciągle wydaje się to być raczej wczesnym wiekiem na inicjację?

ja uważam że to za wcześnie bo wątpię aby któraś 18 latka była gotowa na utrzymanie i wychowanie dziecka tak samo jak jej partner

Gość hhh222
ani to ani tamto nie jest normalniejsze, o ile fakt ze 15 latka sie bzyka na lewo i prawo jest dla mnie chory, o tyle jesli chodzi o 18 latka to uwazam ze rownie dobrze moze zaczac wspolzycie ale i nie musi, zreszta co za roznica ile kto ma lat pod warunkiem ze nie robi niczego wbrew sobie i nie podaza za glupia moda, jesli ktos w wieku 16 lat czuje potrzebe i sie zakocha w kims to i niech sobie z nim pojdzie do lozka, jesli nie przemenia sie to w zawody miedzy kolezankami

Gość Pytam poważnie bo
proszę o więcej opinii :)

Gość luuuuuu
ja uwazam ze to ludzie ktorzy zadaja takie pytania prezentuja bardzo niski poziom intelektualny, poniewaz nie wiek ma by zwyznacznikiem pory odpowiedniej na rozpoczecie inicjacji seksualnej a wiez emocjonalna z partnerem. Ja mialam wlasnie 18 lat i bardzo kochalam swojego chlopaka dlatego sie zdecydowalam na to ale gdybym spotkala go czy majac lat 25 i wtedy zaczelabym zycie seksualne to nie bylby to dla mnie zaden powod do wstydu. ludize przestancie sie srac co jest ok co n ie, .....posluchajcie troche siebie samych, wschluchajcie sie w siebie, jak wy czujeccie, czego wy sami chcecie.

Gość Fafnoście
mysle rowniez ze to za wczesnie, nie am ske doc zego spieszyc.....ja stracilam majac 22 lata

Gość Fafnoście
to jeslibym mialam lat 10 i kochalabym (jakby mi sie wtedy gowniarsko wydawalo) jakiegos chlopaka to mialabym juz z nim isc do lozka????

Gość Fafnoście
ehh ale wyklulem.......zero skladu i ladu

Gość hgj
ja swój pierwszy raz miałam zaraz przed 19 i ciesze sie z nie zrobiłam tego wczesniej..

Pytasz bo co...? .. bo masz osiemnaście lat i jesteś dziewicą i nie wiesz co z tym zrobić? ;) A standardy dzisiaj nie powinny być przykładem :O Inicjacja seksualna to sprawa indywidualna, jesteś gotowa lub nie. Masz odpowiedniego partnera albo nie. Nie sztuką jest stracić wianek w kiblu na dyskotece z przypadkową osobą ;)

Gość Pytam poważnie bo
do luuuu - wiem,że wiek nie powinnien być tego wyznacznikiem (do pewnych granic oczywiście bo nikt mi nie powie ,że seks w wieku 13-15 lat jest ok) ,ale po prostu jestem ciekawa co ludzie myślą na temat seksu w tym wieku i czy stało się on już powszechnością czy może jeszcze nie - widzę że nie zrozumiałaś intencji mojego pytania ;)

Gość hhh222
10 latka raczej nie ma na tyle potrzeb seksualnych zeby isc z kims do lozka, zreszta napewno nie jest gotowa na to psychicznie, przede wszystkim nie sadze zeby normalna 10 latka rozebrala sie przed jakims chlopakiem, wiec nie popadajmy w skrajnosci, ale jesli 15-16 latka sie zakocha i zrobi to z pelna swiadomoscia, bedzie to jej decyzja i nie bedzie czula sie gotowa fizycznie i psychicznie to niech robi matko, niektorzy dojrzewaja szybciej inni pozniej, niekiedy 23 latka nie czuje sie gotowa do wspolzycia i niech tego nie robi jesli ma opory, tyle

Gość hhh222
tzn bedzie sie czula gotowa mialo byc :P

Gość Fafnoście
przyjrzyjcie sie czasem u siebie na podworku jak te mlode dziewczyny wygladaja. ja jestem w szoku 13-latki wygladaja jak kurwy i to doslownie. ja sie nigdy tak nie malowalam i nie ubieralam tak jak teraz te gowniary. Gdzie sa ci rodzice??

Miła jak zawsze... taka jest niestety prawda, oklepana czy też nie. Z resztą... gdyby nie była oklepana, mogłaby się okazać półprawdą... ;) lub fałszem.

Gość misia.pisia
dla mnie obie sytuacje są normalne; to jest chyba sredni wiek inicjacji seksualnej

ja miałam 17 i pół roku.... wg mnie to było wcześnie, ale z tym facetem byłam 4 lata, więc nie żałuję

Gość luuuuuu
hhh22 ----bardzo dobrze powiedziane. a do autorki jesli tak bardzo chcesz wiedziec co ja mysle osobisice o wieku 18 lat to o Boze no tak jak ci pisalamja sama miala 18 lat i zzrobilam to z milosci i git ale jak jakas 18stka bzyka sie zeby sie bzykac no to kim ona jest jesli nie szmata? wiec to ty mnie nie zrozumialas-powtorze wiec, nie wiek tu jest wazny ale twoje podejscie do seksu.

Fafnoście masz rację. Wydaję mi się, że teraz dziewczyny szybciej dorastają. Tu ma wiele do powiedzenia aspekt kulturowy. Wcześniej niż np. moje pokolenie są uświadamiane seksualnie, wcześniej zaczynają miesiączkować. Wcześniej stają się "kobietami" i stąd ta plaga starych-młodych.

Gość Pytam poważnie bo
ee tam pierdolenie o szopenie....prawda jest taka ,że ŻADEN nastolatek nie jest gotowy na seks i jego ewentualne KONSEKWENCJE... Dorosłość to bycie odpowiedzialnym za swoje czyny...a kto jest odpwiedzialny za nastolatkę gdy ta zajdzie w ciążę - oczywiście jej rodzice ,bo to oni ją utrzymują Uważam ,że seks nie jest dla dzieci i pownien byc gdzieś tak od 21 lat...

Gość Pytam poważnie bo
?

Gość Pytam poważnie bo
czemu umilkliście?

Gość Pytam poważnie bo
??

Gość no właśnie 18 lat
to za wcześnie!