Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateKay

Dieta 14dniowa. Ktoś się dołączy??

Polecane posty

moj ostatni posilek wacha sie miedzy 17-19 h. zalezy czy w pracy mam czas aby zjesc ta chalwe. pozniej to jedynie woda, zielona herbata. musze sobie kupic blonnik w tabletkach, nie jestem po nim tak szybko glodna.

wiec witamy :) ! jakas konkretna dietka ? (w brzuchu mi burczy wrr... a jeszcze godzina do posilku ;/)

mysle ze warto zebys sprobowala kislu z blonnikiem mozna go kupic w aptece smak jest sredni ale bardzo sycacy jak dla mnie:P

pomyślę nad tym gdy skończę ta dietę :) dziękuję za rade :). ostatnio widziałam błonnik w proszku, który można dodawać do sosów, zup, budyni itp. ciekawe... :P.

o to nie pytalam ;> ale np jak biore blonnik w tabletkach on ma lekki posmak hmmm przypraw, ziół ?? na allegro koleś ma własnie w chuj tanio taki błonnik poczekaj chwilke, to Ci znajde :)

olosiastys witaj cieszę się że nie dajecie temu topikowi zginąć :) Ja zjadłam na drugie śniadanie jabłuszko, więc na razie jest spoko.

Dziewczyny jak zrzucić 2-3 kg przy siedzącym trybie pracy? Nigdy nie maiłam problemu z wagą, ale 3 lata mam pracę siedzącą i zaczęłam tyć mimo, iż jem tyle co wcześniej albo mniej. Napisze Wam moje menu z dnia roboczego - może dacie mi jakieś wskazówki tj., co powinnam jesc zeby schudnąć do wesela:) Rano kawa z mlekiem 1,5 % i pół łyżeczki cukru Śniadanie: bułka grachamka z wędliną sałatą pomidorem; II śniadanie: jogurt Przekąska: jabłko, gruszka sałatka z lisnera obiad ok 16.30: dziś pieczona ryba ze szparagą i pieczonymi frytkami bez tłuszczu kolacja: czasami jakiś owoc np teraz arbuz lub truskawki Nie słodzę herbaty, piję 3-4 herbaty zielone - uwielbiam je a w domu wodę niegazowaną Czasami pozwalam sobie na pizze czy coś słodkego typu lod - średnio 1 raz w tyg. Piję mało alkoholu w weekend piwko czy likierku ociupinę i tyle. Co powinnam zmienić, aha 2 razy w tyg godzinka na siłowni

Gość kawonowa
Witam wszystkich:) Tak czytam i czytam to forum i postanowiłam ze dołączę do Was:) Zaczynam od dziś:) Jak na razie zjadłam na śniadanko kromkę razowego chleba z chudą szyneczką z indyka i do tego kawa zbożowa;] Mam 172 cm i 64 kg także nie jest za wesoło.... planuje dojść do 56 kg:) Próbowałam kilka razy zrzucić zbędne kilogramy ale z moją "silną wolą" nie jest zbyt ciekawie;( Mówi się że w grupie raźniej także liczę na wasze wsparcie hehe:)

Gizula888 : i Ty od tego tyjesz ?? hmm... w miare zdrowo sie odżywiasz, oraz czesto jeszcz. a moge wiedziec ile masz lat ? moze metabolizm Ci zwolnil.

Wow nie wiedziałam że takie zainteresowanie będzie witam witam:) Napiszcie coś więcej o sobie ;)

28 lat - też jestem załamana może nie jestem gruba ale robią mi się wałki na brzuchu - strasznie lubie warzywa i owoce w lato pochłaniam cukinie, szparagę, pomidory z jogurtem to mój przysmak, nie jem batonów, wafelków itp. Też się dziwie jak czytam rózne diety. Najwiekszym moim posiłkiem jest ta poranna kanapka - zazwyczaj z ciemnym pieczywem i obiad - rzadko kiedy coś smażonego

KateKay : chociaż u Ciebie sie rozkrecilo :D na moim topiku same swiry siedza hehe. Kawonowa : oj, ja tez juz wiele razy probowalam :(. tyle porazek za mna ;/. ale wkoncu kiedys musi sie udac :). troche ruszylo, juz ponad 5kg za mna :). dlatego jestem na kafeterii bo potrzebuje wsparcia heh :D.. razem razniej :)

napewno ta bulka grahamka na sniadanie jest zdrowsza niz zwykly jasny chleb ;). a probowalas moze zastapic ta buleczke na muesli ?? jakie owocowe do tego kupic blonnik i przed kazdym posilkiem brac :). bylabys dluzej syta i zapchana.

heh ;). jednak troszkę ludzi się "przyszwedalo" :P.. kurcze, a ja na 15 do 23 do pracy :(. i do tego jestem kucharka, nie chodzi ze diety nie trzymam, nie nie :P. ale te upaly na kuchni ehh.. mimo ze jest klima to cieknie ze mnie.. mamy ponad 30stopni, czasami 40.

Po musli zaraz jestem głodna - jadłam wtedy 2 śniadania - moj mózg programuje że musli to nie jedzenie hehehe, zamierzam wprowadzić do tego całkowity zakaz jedzenia słodyczy i dodatkowo sport w postaci jazdy na rowerze - najgorszy jest brak czasu, napiszcie co przykładowo jecie na obiad tj. jakie potrawy. Ps. mam straszną ochotę na bób:))

Kucharka - nie zazdroszcze w upął, choć ja pracuję w biurowcu bez klimy obecnie jest 25 stopni w pokoju, a jak wzrosnie temp. bywało i 30.

ooo a co dobrego gotujesz? Nie kusi Cię? :P Jak gorąco to dobrze jakby sauna spalasz kalorie haha ;)

moze tyjesz bo masz gorsza przemiane materii i powinnas jakos wlasnie wspomagac trawienie? sama nie wiem twoje jedzenie wydaje sie normalne i takie na odpowiednia dawke kalorii te oferty sa fajne tylko czy ten blonnik nic nie zmieni w smaku bo tego sie obawiam w takiej upalnej pogodzie tez wam ciezko powstrzymac sie od jedzenia lodow i innych zimnych produktow?

U mnie wczoraj wszyscy zjadali lody :P Tort, ciasto i pyszną kiełbaskę :P Aż ślinka leci kurczę :P No ale wytrzymam..........

szczerze ? ziemniakow nie jem bo nie lubie. troche miesa, salatka/surowka :) czasami sobie ryz ugotuje. musze zrezygnowac z sosow jak skoncze ta diete moja :) ja mam zamiar zaczac biegac z moim psem :). on tez bynajmniej schudnie :P:P. przykladowy obiad : filet z kurczaka z grilla, salata z pomidorami i troche kefiru (dziwny smak troche).

heh a jakie lekkie obiady proponujecie? ja dzis jadlam ta zupe z truskawek z kluskami ale nie bylo ich duzo:P jakie mieso jecie? ja mam ostatnia ochote na jakos gotowana rybke ale nie wiem jaka bylaby najlepsza

oj, duzo roznych rzeczy KateKay ;) moge podac kiedys kilka w miare light przepisow :). a no czasami kusi, gdy jestem glodna, ogolnie juz sie tym przejadlam ;/ heh. moj chlopak uwielbia gdy mu gotuje bo i szybko i smacznie. a tesciowa stawia na dania za jej czasow, ktore pochlaniaja wiecej czasu niz to warte. ale przyznam ze gotuje nie najgorzej :):). no tez mnie zastanawia smam tego blonnika hmm.. ja za lodami tak strasznie nie przepadam, zjesc moge - owszem :). nie to co moj chlopak. litrowe lody na jedno posiedzenie a chudy jak szkapa, a je za pieciu ! ten to ma dobrze ehh.