Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzxxxxxxzzzzzzzzz

CZEMU FANI ROCKA/METALU są nietolerancyjni?

Polecane posty

np.dla ludzi słuchajacych muz.elektroniczą...... nie kazda to dj.hazel czy tez pop z radia.... to ze my nie mamy slow w muzyce to nie znaczy ze nie ma tam emocji,uczucia-nie jestesmy pustymi debilami,narkomanami jak sie wydaje.....odczuwamy ja tak jak sie odczuwa np. muzyke klasyczną-tresc zawarta w melodi..... dlaczego jak ktos jest nieudacznikiem a slucha rocka/metalu to jest juz ''ambitny'' a ludzie sluchajacy np.trance,DnB, na to by byc uznanym za człowieka ambitnego musza zapracowac.... :( to nie jest tak ze my jestesmy jakimis debilami nie umiejacymi zrozumiec żadnej piosenki.

Gość trance,techniawy TAK?
trance,techniawy TAK? No to powinieneś/naś zacząć słuchać czegoś ambitniejszego. Chyba, że piosenki ze słowami są dla Ciebie zbyt trudne. Moim zdaniem to czego słuchamy świadczy o nas samych. Zdarzają się wyjątki, ale w tym przypadku to naprawde żadkie zjawisko. Trudno porozmawiać na jakiś sensowny temat w dyskotece (nie tylko dlatego, że muzyka jest głośno; ) Ludzie wychowujący się na rocku, reggae mają zazwyczaj wiele ciekawych autorytetów, bo słuchają muzyki z przekazem. A trudno znaleść przekaz w "unc, unc, unc". I nie chodzi mi tu o przekaz hip-hopowy ("elo, siedze na ławce, pale skręty, życie jest chujowe, jebać policje"). Ja nie zamykam się na jeden gatunek muzyki. Słuchałem dużo hip-hopu swego czasu nie wspominam tego zbyt mile. Słucham reggae, słucham mnóstwo rocka i widze moje przemiany na przestrzeni czasu dzięki temu. Z czasem jak zmieniały mi się autorytety zmieniały mi się też priorytety w moim życiu. Więc łatwo mi wywnioskować po muzyce czy osoba jest godna mojej uwagi

staszek spod monopolowego bo niektórzy sa poj**ani POJEBANI ZWYKLE SLUCHAJA TECH/TRANCE ITD. rock/metal jest dla elit.....

Gość pfffffffffffpfffffffffffffff
nietolerancyjni??? haha śmieszne

Ja sie nie zamykam na jeden rodzaj muzyki. Wręcz przeciwnie. Wszystkiego mogę posłuchać oprócz techno i disco-polo. No i za folklorem nie przepadam. Słucham reggae, ragga, dancehall, dub, alternative, indie, punk, ska, blues, jazz, troche hip-hopu. Pełno tego bo słucham muzyki 24h na dobe. Ale nie trawie braku szacunku dla odbiorcy. Nie trawie tworzenia dla pieniędzy tylko i wyłącznie. Nie trawie robienia ze sztuki prostytucji. Nie trawie jak z mojej największej miłości jaką jest muzyka robi się qrwe dla mass. I nie trawie "muzyki", która wyłącza mózg, jak "unc unc unc".

my poprostu czujemy tą muzyke-moze to wam wydaje sie nielogiczne ale przy takim uplifting trance potrafimy sie wzruszyć mimo ze tam nie ma slow.. nie kazda elektroniczna muzyka to muzyka masowa....masowy jest pop i komercyjny rock... czasami sie zastanawiam czy powinilismy sie zmuszac do nie sluchania naszej muzyki.....

Gość adammada
techniawy do gowno

uzasadnij

Gość grzywką o kant kuli
wolę już słuchać umc umc umc niż "mów mi dobrze, dobrze mi mów" albo "chodź ze mną do mną łóżka, no chodź". To sa dopiero ambitne teksty polskiego roka. Śmiech na sali! A mój ulubiony to "na czekoladę poczułem chęć. była namiętna i bardzo nieletnia". Żenada. Poza tym szczerze współczuję metalom, którzy w temperaturze 30st. kiszą się w czarnych ciuchach, bo tak trzeba, bo inaczej nie jest się rasowym "metalem". Metal to może być np. rtęć...

Gość __devil__
Ja słucham rocka i wiesz czym m.in. różnię się od ciebie? Taki pierwszy przykład z brzegu - ja wiem co to jest interpunkcja a Ty NIE. Technomuły zawsze zostaną dla mnie pustakami a ten infantylny temat tylko temu dowodzi.

Gość Całe moje miasto
A niektórzy fani innych stylów muzycznych są tolerancyjni ? I nie wrzucaj wszystkich do jednego worka 🖐️ :O

Gość Całe moje miasto
I istnieją beznadziejne zespoły rockowe , tak samo jak popowe i inne :O Ale kurwa nie wszystkie :O

Gość grzywką o kant kuli
Do kogo to? Do mnie? A napisane jest czego słucham? Nie! Widać, że wśród debilnych w większości tekstów szukasz "głębszego sensu" Hahaha:D

Zmuszać się do niesłuchania ulubionej muzyki? A w jakim celu? Prawdą jest, że to czego słuchasz kojarzy się z dragami, łatwym seksem i niekoniecznie bystrymi ludźmi. Ale wiesz co? Rock, metal czy inne odmiany cięższej muzyki kojarzą się wielu z obrządkami satanistycznymi i co w związku z tym? Przestać słuchać bo ktoś w internecie czy pani z osiedlowego sklepu źle sobie o mnie pomyśli? Olej to dziewczyno. Naprawdę interesuje Cię aż tak bardzo co kompletnie obcy ci ludzie o Tobie myślą? Wielu z nich nawet nigdy w życiu nie spotkasz. Po co dokładać sobie stresów i tak mamy ich w cholerę na co dzień.

Gość polehka
roznica to jest taka, ze jak kochasz muzyke to sluchasz wszystkiego; a to czego aktualnie to zalezy od twojego nastroju; moge posluchac SLipknota dla tej agresji w tekstach i glosie bo akurat mam taki humor, moge zatopic sie w glosie i tekstach tori amos i moge rownie dobrze dac sie porwac czystej muzyce czy to w klasycznym stylu czy w techniawce ...

Prawdą jest, że to czego słuchasz kojarzy się z dragami, łatwym seksem i niekoniecznie bystrymi ludźmi-czemu?

Gość kojarzy sie ograniczonym
ludziom :O tak samo jak techniawka kojarzy sie karkami i blacharami, metal z satanistami palacymi koty a disco polo z tepymi wiesniakami ktorzy ledwie potrafia zdania sklecic. jak ktos jest tak ograniczony ze ocenia po gatunku musyki, ktorego nie zna to jzu swiadczy tylko o nim

Gość mnie dziwi ze
zawsze pod synonimem techniawka jest muzyka elektroniczna. samo techno to calkowity underground-nie dla mas minej popularny od np.metalu....

Kojarzy się i już. Tak samo jak ogolona głowa i glany ze skinheadem, bmw z dresem itp., itd. Imię Miranda wielu ludziom kojarzy się z mirindą i co niby chcesz z tym zrobić. Nie przeskoczysz, możesz jedynie zignorować.

Gość SamicaPsa
bo my sa z ulicy a nie jakas banda ciot

Gość mnie dziwi ze
tthfhrth

Gość mnie dziwi ze
faktycznie fani rocka/metalu sa lepiej tolerowani

Gość dhddzzhztdfhfthft
mysle ze sludzie sluchajacy muz.elektronicznej (tej bardziej ambitnej)sa bardziej wrazliwi-poniewasz czesto nie zamykaja sie na jeden gatunek muzyki...i sami potrafia sluchac rocka,klasycznej itd. ale na metale zamykaja sie w kregu wlasnej muzyki.....

Gość dhddzzhztdfhfthft
zrdgd

Gość SamicaPsa
ja sadze ze dupy wolowe z was sa i tyle

Gość dhddzzhztdfhfthft
xxxxxxx