Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

Do mam karmiacych dzieci mlekiem krowim!!!

Polecane posty

Gość teraz się martwicie
:)

Gość do adzia282
jest rasa krow, ktore daja tlusciejsze mleko - 5.2% tluszczu - jersey. My takowe pijemy, jest tylko pasteryzowane i na wierzchu zbiera sie smietanka :)

Gość ja też daje
karmiłam piersią ,potem od razu przeszłam na karton(całkowicie około 18 mieś).Ale od roku dawałam np.budyń na krowim. można też mieszać modyfikowane z krowim (bo to jednak inny smak i są dzieci,które odmawiają krowiego) od setek lat dzieci jadły krowie mleko i było ok trzeba pamiętać jednak o podawaniu witamin,bo modyfikowane mieszanki są witaminizowane albo dodawać do krowiego na zagęszczenie kaszki ryżowe,które mają witaminy(ja tak robię) i moje dziecię wsuwa kaszkę na krowim łyżeczką.

Ja gotuje grysik na mleku ale rzadko dodaje jakiejkolwiek kaszki chyba ze robie ja na modyf.

do adzia282- cóż postęp hodowlany idzie na przód i mogą tyle mieć. Nei mniej Jersejki są to krowy o wysokiej zaw tłuszczu a inne rasy mają zdecydowanie mniej tej zawartości.

Jagoda: to prosto od krowy to ugotuj i juz ,nigdy w zyciu nie dolewaj wody dzieci musza pic tluste pelne mleko to im potrzebne do zdrowego rozwoju, takiemu maluszkowi nie wiecej niz pol litra (2 duze szklany) bo nadmiar wapnia jest gorszy dla kosci niz niedobor:)

witaminy trzeba dodawać jak dziecko nie ma zróżnicowanej diety. jak je poza mlekiem i owoce i warzywa to nie ma takiej potrzeby.