Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lorkos88ddd

badania wstepne do pracy

Polecane posty

witam. podjelam pierwsza prace na 1/8 etatu.musze zrobic badania lekarskie.sanepid juz zalatwilam ale jutro musze zrobic reszte. jakie badania beda mi robic? wiem ze normalne i okulista ale co dalej? krew,mocz tez??

Gość 686876979080
ta strona w twojej stopce jest niepoprawna

Gość 686876979080
to po co masz ją wpisaną ?

zalogowalam sie na to konto po kilku miesiacach,wtedy byla aktualna.juz zmienilam.moze odpowiesz na moj temat zwiazany z badaniami

Gość ekopytanie
Wszystko zależy od stanowiska. Skierowanie na badania powinnaś dostać od pracodawcy. Z tym papierkiem udajesz się do lekarza medycyny pracy i on na podstawie tego skierowania decyduje jakie badania na danym stanowisku są konieczne. Tak mi się wydaje.

Gość sprawdza ile masz wzrostu
jakie masz stopy, czasami masuje brzuch i patrzy czy nie masz zatwardzenia!!

Gość ekopytanie
Nie wiem. Ja do swojej pracy ani badań krwi, ani moczu nie miałam. Musisz wypytać u lekarza medycyny pracy.

Gość Dama_Karo
O badaniach wstępnych do pracy polecam poczytać sobie tutaj na przykład: http://www.praca-myslowice.pl/porady-dla-pracodawcow/706/badania-wstepne-szykuja-sie-zmiany Warto pamiętać, że niebawem szykują się zmiany w tym zakresie. Od 1 kwietnia bieżącego roku kwestia przeprowadzania wstępnych badań lekarskich ma być uproszczona. Co ulegnie zmianie - dowiecie się z artykułu.

Ja nie pamiętam kiedy przy badaniach do pracy oddawałem krew i mocz. Ogólnie wszystkie badania do pracy wspominam jako ściemę, aby wypisać zaświadczenie,więc nie ma się czego obawiać, ze będą długo męczyć.