Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjkhjhkjhkkjhsadda

Staz - dni wolne ????

Polecane posty

Gość hjkhjhkjhkkjhsadda

Czy ktos odbywa moze staz z urzedu pracy? mam pytanie gdyz w regulaminie jest napiane ze "Osobie bezrobotnej odbywającej staż przysługują 2 dni wolne za każde 30 dni kalendarzowe odbywania stażu. Za ostatni miesiąc odbywania stażu pracodawca obowiązany jest udzielić dni wolnych przed upływem terminu zakończenia stażu". Stad moje pytanie tzn ilu dniu jest pracodawca obowiazany udzieliec przed zakonczeniem stazu?????? dziekuje za odp

Gość kostka rosołowa :)
za kzay miesiać kalendarzowy masz wolne 2 dni - to czego tu nie rozumiesz ? zależy jak długo masz staż - ile misięcy - pomnóż to przez 2 i będziesz wiedziała iel mozęsz mieć wolnego .

Gość 4opfgjehiwuril
No raczej, przed zakończeniem, bo po zakończeniu, to po co Ci????

Gość 4opfgjehiwuril
Dwa dni po każdych 30tu przepracowanych.

Gość hjkhjhkjhkkjhsadda
nie o to mi chodzilo rozumiem ze na kazde 30 sa dwa dni ( to jest przeciez logiczne) ale oprocz tego przed zakonczeniem stazu przysluguja jeszcze dodatkowe dni wiec chcialabym wiedziec jak to w praktyce wyglada bo te doatkowe wolne dni sa pewnie na znalezienie nowej pracy

Gość ee tam duzo
przed zakńczeniem stażuj musisz wykorzystać te 2 dni ktore by Ci się należały po ostatnich 30 dniach pracy nie ma żadnego dodatkowego urlopu... tylko po prostu chodzi o to żeby pracodawca Ci dał ten urlop a nie wypłacał ekwiwalent, bo to rodzi nadużycia

Gość hjkhjhkjhkkjhsadda
dziekuje teraz juz rozumiem... zle to zinterperowalam ( optymistycznie) czyli skoro za ten niepelny ostani miesiac przysluguja mi jeszcze 2 dni to na pol roku mam zamiast 10 te 12 tak? jeszcze raz bardzo dzikeuje

Gość ee tam duzo
tak, tak właśnie o to chodzi :)