Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majcia00

Ratunkuuu

Polecane posty

Cześć, mama kazała mi ugotować zupę pomidorową.. i poszła do pracy. Zostawiła mi kawałek mięsa żeby na tym ugotować.. Jak mam to zrobić? Pomóżcie..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość golciaa
zwyczajnie przepis znajdziesz w necie:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość golciaa
zrob wywar na miesku ktore masz dodaj wloszczyzne i gotuj na malym ogniu po tem dodaj koncentrat pomidorowy gotuj caly czas na malym gazie ,pozniej makaron lub ryz do gara jak bedzie gotowe wylacz palnik i dopraw sola pieprzem i kwasna smietana ( smietane rozprowadz najpierw wywarem chlodnym bo sie zwazy) i zupka gotowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lo matko
jak znajdziesz przepis,to chyba bedzie jasne kiedy,co i jak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość golciaa
nie ma za co :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wewal miesko wymyte do gara z wodą. Nastaw najpierw duzy gaz by Ci szybko poszło z tą zupa , wtedy bedizesz miała więcej czasu na Cafe :P. Potem jak juz sie zacznie mocno pyrcic zmniejsz palnik bo inaczej Ci wykipi i zafajda cała kuchenkę gazowa lub eliektryczna, zalezy jaka masz, i niech sie tak pyrci z 35 minut. Potem wewal to co masz z włoszczyzny i cebulke tyż! Niech sie pyrci jeszcze z 25 minut.. Potem wewal koper i pietruche. Przyprawy wg gustu. i smaku. Jak chcesz dolej smietany , jak nie chcesz nie dolewaj. Zupa smakuje dobrze z małymi lanymi kluchami , ale u mnie wola makaron drobny. Jak by co pokrop zupke przyprawa z butelki (nie podam nazwy by nie reklamowac) .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja najczęsciej dolewam taka butelkowa pzryprawe kucharek (no trudno zareklamowałam :( ) .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Miecho potem wyłów z zupy , drobno pokrój i zrób gulasz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość golciaa
jak zrobisz z podanego przepisu to mama bedzie z ciebie dumna ale nie dawaj cebuli do pomidorowej cebuli sie nie daje zepsuje ci cala zupe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zawsze daje cebule, taka jak do rosołu czyli podpyrcona na palniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość golciaa
do rosolu tez cebuli sie nie daje :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość golciaa
do kapusniaka to tak albo grochowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość golciaa
a z drobno pokrojonego miesa gulaszu nie mozna zrobic tym bardziej z gotowanego:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość golciaa
wiec nie wprowadzaj dziewczyny w bledy kulinarne twojego wykonania:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość golciaa
tego ryzu to nie caly kilogram tylko szklanke ,makaronu tez pol paczki wrazie czego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość golciaa
oczywiscie zalezy w jak duzym garnku gotujesz ta zupke jak taki rodzinny to proporcje podalam ci w sam raz jak maly garnuszek to polowe miej wszystkiego zwlaszcza ryzu bo po ugotowaniu i tak zwieksza swa objetosc zeby nie bylo za gesto ,bo potem szczerze mowiac dupa z zupy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×