Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asik198444

beta hcg wynik a wielkosc zarodka

Polecane posty

Gość asik198444

Witam prosze o jakąs informacje bo nie wiem czy sie martwić: OM mialam 16.05. cykle ok 34-36 dniowe prawdopodpobna data poczecia 6 czerwca. 24 czerwca pozytywne dwa testy 25 czerwca na usg zarodek 4,77 mm 27 czerwca 21 dni od zaplodnienia beta hcg 2774 normy 5-6 tydz. 217-7138 6-7 tydz. 158-31795 czy beta hcg jest nie za niska względem zarodka lub na odrwrót??? Prosze niech ktos napisze cos bo sie martwie.

Gość asik198444
podnosze

Gość asik198444
moze jednak znjadzie sie ktos kto mi powie czy beta hcg wzgledem zarodka jest ok ???? kalkulatory pkkazuja mi ze jestem w 7 tyg wg OM no a beta ze w 6 a wielkosc zarodka ????

Gość asik198444
moze jednak znjadzie sie ktos kto mi powie czy beta hcg wzgledem zarodka jest ok ???? kalkulatory pkkazuja mi ze jestem w 7 tyg wg OM no a beta ze w 6 a wielkosc zarodka ????

Hej nie mam pojęcia jak to jest ale sprawdź wyniki na necie może coś znajdziesz ja miałam @ 17.05.2010 i też jestem w ciąży gratulacje!!!!

przy dluzszych cyklach owulacja nastepuje pozniej niz w polowie cyklu,kalkulatory standardowo licza ciaze dla cyklu 28 dni,twoj jest o 6 dni dluzszy wiec ciaza jest automatycznie mlodsza niz wskazuje na to OM.Owulacja jest mniej wiecej o te 6 dni pozniej.W momencie robienia testu mialas juz 6TC, a nie 5 jak to przewaznie w cyklu 28 dniowym bywa. Na odwrot jest jak cykl jest krotszy niz 28 dni,wtedy przewaznie ciaza jest starsza niz wynika to z OM. ja mialam cykle ok 30-32 dni.w 7 TC robilam usg a mala byla rozmiarowo w 6 TC i termin na 27 sierpnia wychodzil,czyli zgadzaloby sie to z terminem owulacji,wg OM na 21 sierpnia.

Gość asik198444
Margo, Zabka gratuluje :) i dziekuje za jakies info. Ja owulacje mialam pozno do zaplodnienia doszlo ok. 5 czerwca , 25 pecherzyk mial 4,77mm, a beta z 28 czerwca wynosi 2774 co odpowiada 5,6 tyg. ciazy ale nigdzie nie moge znalesc czy te wymiary pecherzyka sa prawidlowe. Do tego mam bardzo niski progesteron !!!!

asik-to w koncu zarodek czy pecherzyk ma 4,77 mm? ja ostatnia miesiaczke mialam 14.11.09r a na 1 usg bylam 30.12.09r i wtedy pecherzyk mial 13,3 mm-4tydz4dz ciazy a zarodek2,8mm -5tydz6dz a wtedy wedlug om byl to 8 tc!!!!nie pekaj,nie zadreczaj sie,to w niczym nie pomaga,rozne ciaze rozne wymiary pecherzykow i zarodkow

Gość asik198444
Pierwsze :) niespodziewane, ale planowane :) a Twoje???? Nie będę sie zadreczac tylko cierpliwie czekac do nast. wizyty :) zabcia ale masz duzy brzucholek i coraz blizej finalu :)

asik-no juz mi sie uroslo troszku:))teraz juz praktycznie w miejscu stoje,po kilka cm mi na miesiac przybywa,a wiesz ze ja nie czuje zeby jakis ogromny byl:))na kiedy termin ci wypada?

Gość asik198444
Hehehe ja 5 lat czekałam tzn nie uzywalam zabezpieczenia :) ale takie powazne staranka ze stymulacja i leczeniem meza mialam rozpoczac w lipcu/sierpniu a tu taka niespodzianka :) Zabcia widac córeczka gołym okiem :) super :) ja mam termin na 23 lutego, no ale wszystko sie moze zdarzyc jeszcze ...

Gość asik198444
No tak :) oby tylko wszystko było dobrze :) Margo a bylas juz u gina, mialas usg, robilas bete????

Miałam robione usg żeby potwierdzić ciążę do mojego gina mam iść w następnym tygodniu i zobaczymy jak bije serduszko i zleci mi wszystkie badania A Ty jakie miałaś badania???

Gość asik198444
Ja bylam na usg 25 czerwca byl pecherzyk 4,77mm lekarz powiedzial ze jest za wczesnie by stwierdzic ze wszystko jest ok, kazal przyjsc za 4 tyg. zlecil mi morfologie, mocz, cukier a ja na wlasna reke zrobilam sobie jeszcze test betahcg i progesteron. Myslisz ze jak pojdziesz za tydz. to bedzie juz serduszko?? Bo ja tak mysle czy jak pojde za 3,5 tyg. to czy bedzie widac a jak dlugie masz cykle???

Gość asik198444
Bo chyba jestesmy w tym samym tyg?? :D

Z tego co patrzyłam na necie to jestem w 7 tyg ale to na razie takie obliczenia z neta wszystkiego się dowiem jak pójdę do mojego gina i on mi właśnie powiedział że przy następnej wizycie będzie można usłyszeć serduszko:) Mówiłaś już komuś że jesteś w ciąży bo u mnie na razie wie tylko mąż no i kafe jak się okaże ze jest wszystko w porządku to i rodzinka się dowie na razie jest jeszcze tak wcześnie :)

Gość asik198444
No mnie tez kalkulator wylicza 7 tydz ale ja mialam owulacje pozno a Ty dlugie mialas cykle??

no teraz to tak 29 góra 30 dni ale raczej 29 i tak mniej więcej owulkę miałam 1 czerwca nie wiem czy te kalkulatory się mylą czy nie no ale myliłyby się wszystkie??? bo z różnych stron korzystałam

Gość asik198444
no a ja mialam owulacje 5-6 czerwca wiec to jest roznica 5 dni ok zobaczymy co to bedzie :) wpadne do Was jutro :)