Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kawa z mlekiem 89

moj pies szczeka na swoją miske z sucha karmą!!co robic?

Polecane posty

dodam, ze miska jest czerwona a on w dodatku trąca ją łapą wysypując całą zawartość... nie podoba mu się kolor miski czy jest jakis inny powód?! help! ;]

Gość kjioklikilok
Moze miska jest Made in China a on chce oryginalną :P

Gość art22
dodaj do karmy jakiegośkurczkaczy innego miesa

Zrób mu gotowanego kurczaka albo wątróbkę z ryżem i warzywami. To powinno rozwiązać problem :p

Może rzeczywiscie kolor mu nie odpowiada, wczesniej tak nie reagował? Moja suczka, ostatnio dostała od weterynarza taka gumowa zabawke i jak tylko ją zobaczy to od niej ucieka, najwidoczniej kojarzy jej się z weterynarzem :)

Gość chrzanisz glupoty
psa sucha karma karmisz? daj mu jakiegos schaba czy kure czy jeszcze cos innego:D czy ty bylabys zadowolona jakbys jadla tylko same suche platki??

hej hej! pies ma suchą karme zawsze w misce, zeby mógl sobie podjesc jak nabierze ochoty! a karmie go swoja drogą w innej misce, nie czerwonej i nie made in China ;p

Pies musiał nabawić się jakichś przykrych skojarzeń związanych z tą miską. Czy to plastikowa miseczka? Może jest gdzieś pęknięta i przyszczypnęła psu język? Może jest zrysowana i pies się o to kaleczył... Możliwe też, że po półrocznym użytkowaniu starła się jej wierzchnia warstwa a materiał pod spodem ma np. gorzki smak. Proponuję kupić inną miseczkę :)

Gość hjkhj
podejrzewam, ze nie smakuje mu jedzenie. Jak kiedys dawalam mojemu psu karme, to codziennie lezala ona na podlodze, bo pies tracal miske lapa. Od kiedy gotuje mu kurczaczka, ryz, marchewke, to je az mu sie uszy trzesa:D

Dobrze że karmisz suchą karmą. Obecnie te lepsze karmy (nie mówię o pedigree czy czapi) zaspokajają zapotrzebowanie organizmu zwierzaka, i są dla niego dużo zdrowsze niż karmy mokre, mięso, szynki, ludzkie jedzenie - w nich zazwyczaj jest sól, a pies nie powinien WCALE dostawać soli! Wśród mas niedouczonych panuje przekonanie, że zwierzak to śmietnik, i zje wszystko ze stołu. A i owszem, zje, ale to dla niego tak jakby człowiek całe życie wpierdzielał w mcdonaldzie - niezdrowo! Mój je tylko suchą - ale jak z nim jestem u rodziców to mu mama szmugluje resztki ze stołu, i nie możemy się dogadać :o Dla niego to urodziny normalnie, bo ja nie pozwalam mu na niezdrowe jedzenie :o I jak wracam do siebie to jest 1 dzień strajku głodowego, bo psiak liczy na resztki ze stołu :o Ja kupuję mu różne rodzaje puriny - ok. 30 zł za 3 kg, mojemu taki worek starcza na miesiąc :) W zoologu kupuję też na wagę inne karmy - z tych lepszych. Woreczek 0,5 kg kosztuje 5 zł :) Spróbuj mu zmienić miskę ;) Jest młody? Szczeniaki lubią obszczekiwać wszystko - przychodzi to z czasem, mój szczeka na swoje zabawki, którymi do tej pory uwielbia się bawić - i przy zabawie na nie szczeka ;) Może Twój się chce miską pobawić czy coś?

Gość hjkhj
haha, a skad ty mozesz wiedziec co dodaja do tej twojej puriny, skoro nawet w drogich szynkach dla ludzi jest kupe syfu?? Wiesz co robia? Miela odpadki, dodaja koloru, zapachu, smaku, wrzuca dla picu troche witamin i tak oto masz Purine:O

Gość kostka rosołowa :)
Wśród mas niedouczonych panuje przekonanie, że zwierzak to śmietnik, i zje wszystko ze stołu.--------------------ty moze nie jestęs masa nieduczona -ale za to pozwalasz sobie robić z mózgu wodę , skoro woierzysz ,ze te wszystkie cudowne wynalazki stworzone tylko po to żeby zrobć dobrze psu . One są stworzone ,żeby je sprzedać , zarobić a rekalama tylko utwierdza " takich jak ty "Swaitowców " - ,ze komuś naprawdę zależy bardziej na twoim zwierzaku niż tobie . we wszystkim musi być umiar i zdrowy rozsądek - to jedyna recepta .

Idź idiotko do jakiegokolwiek weterynarza, i się zapytaj :o Poza tym - Purina się nie reklamuje, reklamuje się pedigree i reszta dostępnych w zwykłych marketach - właśnie dlatego, że do nich są te odpady i śmieci używane! Mi 3 wetów z różnych lecznic powiedziało to samo - że pies to nie śmietnik, i że suche karmy są dla nich najlepsze, tylko właśnie nie te pedigree i spółka. Żaden nie próbował mi wcisnąć konkretnej karmy, podali kilka nazw karm które pies powinien jeść i żebym sobie poszukała w necie i kupiła taniej niż w zoologach, więc mi nie wciskajcie że chcieli zarobić. I doczytajcie sobie jakiekolwiek fora o żywieniu psa, tam was z szyneczek i resztek dopiero objadą :o PS. Purina, Royal Canin, Eukanuba i inne dobre marki nie są 'kolorowe', wielka znawczyni :) I nie śmierdzą tak jak czapi i reszta.

witam wszystkich Ja mam tez problem z moim szczeniakiem i jego miska . Kupilam mojej suni 2 miski ze stali nierdzewnej. W jednej ma wode a do drugiej klade jej jedzenie, ale od jakiegos czasu moj psiak nie chce z niej jesc, tylko szczeka na nia, powarkuje, zblizajac sie i odskakujac od niej. Na poczaku Amber(moja sunia) jadla z niej, ale po jakims czasie jak dostawala do niej jedzonko to podchodzila do niej z dystansem i jedzac wyciagala szyje po jedzenie. Potem przestala z niej jesc sucha karme i jadla tylko miesko, albo gotowane jedzenie, po jakims czasie zaczelo sie powarkiwanie i szczekanie, a teraz jak jej cos wloze dobrego do miski to szczeka i warczy na nia, podchodzi czajac sie , az w koncu chwyci cos i ucieka. Wyglada to tak jakby sie jej bala, ale obok w drugiej takiej samej misce ma wode i bez problemu z niej pije. Probowalam zmienic miske na inna ale robi to samo i teraz chce jesc tylko z reki, no czasem zje z podlogi ale zadko. Drugi nasz problem to sucha karma - Amber nie chce jej jesc - czasami zje troche z reki ale to i tak z trudem. Kupilam jej Royal Canin dla shith-tzu bo moja sunia jest rasy shorkie i wyczytalam ze to najlepsza dla niej karma ale niestety ona nie chce jej jesc-probowalam innych karm ale to samo. Sama nie wiem co mam juz zrobic - moze wy mi pomozecie. Przeciez nie bede cle zycie chodzic za psem i go karmic z reki-paranoja . Pomozcie prosze

Gość offerma
Wasze psy są niedorozwinięte umysłowo.

Gość brazowekozaczki
jak zglodnieje to zje!!! gwarantuje ci :D moja nie zarla dwa dni ! franca uparta az wydarlam sie na nia ...i pod wieczor slysze jak tlucze sie w kuchni miska ..pusta oczywiscie ,dostala dokladke i smacznie zjadla zerkajac tylko na mnie :D

Gość biedny pies
daje ci do zrozumienia, że karma mu nie smakuje albo szkodzi. Daj mu coś innego do jedzenia. Jak on ma ci to powiedzieć, jeśli umie tylko szczekać?

Gość offerma
Powinien Ci nasrać w kuchni za to, że karmisz go gównem.

Gość kiedys była afera
bo znaleźli na jakimś wiejskim podwórzu zaniedbanego psa. Pies brał w zęby miskę i nią rzucał. Zebrało się pełno obrońców zwierząt i psich psychologów i debatowali, czemu ten piesek rzuca miską? Zadnemu kretynowi nie wpadło do zakutego łba, że pies jest głodny i pokazuje, że w misce już dawno niczego nie było. Zrobili potem audycję, w której analizowali zachowania psa i motywy rzucania miską. Ludzka durnota nie zna granic.

ty oferma przez dwa F sama jesteś niedorozwinięta umysłowo i jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to lepiej ZAMKNIJ JADACZKĘ

Gość miałam od młodego 3 psy
jeden dostawał royal'a a reszta normalne zarcie bo to psy podwórkowe .psy podwórkowe sa do dzisiaj a domowy po royalu nazył az 1,5 roku - zajebiscie zdrowa karma ! prowadzi do niesmiertelnosci....

Gość Taka ania
Do rysiatka:a może widzi własne odbicie w tej misje i dlatego tak reaguje ? Tak mi sie skojarzylo..

Nic dziwnego, że szczeka na takie gówno. Poza tym, nawet jeśli już... jak może mieć cały czas karmę w misce, żeby mógł podjeść????

Gość do erudytka.
cały czas karmisz suchą karmą ??????? o kurde !!!! weż ty jedz witaminy, minerały,błonnik i inne w tabletkach bo to zdrowe No nie mogę, psu trzeba tez mięska, kosteczkę najlepiej surowe lub lekko podgotowane moja psinka zajada wołowinkę, kurczaka, kaczkę i od czau do czasu podroby, biały ser

W życiu już bym pieskowi mojemu nie dała suchej, "zbilansowanej" karmy. :D Każdy "prawdziwy" weterynarz powie... taka karma, sraka karma, ale najlepszy naturalny pokarm. Trochę eksperymentowałam, owszem. CR też przetestowałam. Sucha karma, a potem litry wody pies pił, żeby uzupełnić jej niedobory. Dziękuję.

Gość gość
wymien miske!