Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała mi 00

chciałabym być taka idealna i chodzić jak w zegarku

Polecane posty

Gość Mała mi 00

a nie potrafie,chodz już jest troche lepiej..Jestem młoda ,a często czuje się jakbym była o 10lat starsza ,takie zmęczenie życiem.. Lubię porządek ,mieć wszystko pod kontrolą,zawsze marzyłam o tym aby być takim ideałem dziewczyny ..zadbana sylwetka,w szafie wszystko poukładane,każdą sprawę móc szybko i dokładnie załatwić,a reszte czasu spędzać ze znajomymi robiąc grilla czy chodząc gdzieś z nimi na immprezy..tymczasem leże z silnym bólem glowy otoczona pościelą,jakimiś ubraniami,pełno kubków na parapecie,zakurzone wszystko i niepoprane rzeczy..doprowadza mnie to do szału :O najgorsze,ze nie mam siły aby sie za to zabrać,a z chęcią zajęłabym się sobą ...tylko w takie upały to naprawde jest ciężko,a niedawno wrociłam chyba przegrzałam sobie beret :O..

Gość niech jedzie:)))
dżizys :o ja nigdy nie chciałam byc idealna a tym bardziej chodzic jak w zegraku :o to jest NUDNE!

Ale każdy po trochu do tego dąży. Ideały się docenia , fascynuje się nimi , zazdrości się im . Ja marze żeby kiedyś się taka stać ale może z tym trzeba się już urodzić. :o

Gość Mała mi 00
bo to jest tak,ze jak mam wszystko poukładane czyt.(porządek w pokoju,zadbany wygląd ) to przestaje mnie boleć głowa,wstaje i mam nagle mase pomysłów na sekunde ... teraz bede w 3LO i nawet w szkole chciałabym miec tak zapięte wszystko na ostatni guzik jesli chodzi o nauke,papiery itp... Moze naszło mnie tak na to bo mam sąsiadko-koleżankę 19lat i ona jest taka idealna.. ma cudowne życie,jest piękna,zajebiscia chuda -mówią,ze jak anoreksja,ale ona po prostu wg mnie jest cudem ...,przepięknie ZAWSZE ubrana i uczesana ,ma psa husky ,zabójczo przystojnego i bogatego chłopaka (co nie jest z tym bogactwem az tak wazne,ale jednak pomaga) i ma wszystko zawsze pod kontrolą ,jak do niej przychodze czasem to jej pokój jest istną świątynią ,a u mnnie? tak nijako...nie mam pomysłów

Gość skrobanka, aborcja, gwałt
Wypij sobie piwko, drinka lub winko musujące zimne na te upały i się odstresujesz!

Gość kshvchjk
dżizys ja nigdy nie chciałam byc idealna a tym bardziej chodzic jak w zegraku to jest NUDNE! a dlaczego? rozrzucanie wszystkiego dookoła jest fascynujące? marnowanie czasu na nic i życie w syfie tak porywa? bo nie rozumiem. za to takie dążenia rozumiem - bo jak się jest zorganizowanym, nie marnuje się czasu, to ma się go więcej - i wykorzystuje się go na spotkania ze znajomymi, podróże itp.

Gość BettyRubble
Mała Mi00 Ty Zwierzaku ;) Chyba jakieś cuda się wokół mnie dzieją o chciałam tutaj na kafe założyć topic abyśmy się dzieliły sposobami na mega giga pedantyczne życie / ale odbiegające od nerwicy natręctw ujętych w Dniu Świra ;) / Chodzi mi o zdrowa samodyscyplinę i pedanterię. Ja na ten przykład mam tak samo jak Ty. Sąsiadką się nie przejmuj. Jak mawia dr. House - Wszyscy kłamią. Może ona zazdrości właśnie Tobie? Albo mówi lub robi coś na pokaz. Nie jesteś w jej domu 24 na dobę. Tylko z wierzchu może być lukier. Chociaż taki ktoś może inspirować do zmian. Ja się dziś wnerwiłam, facet mnie zastał w łóżku a już było przed 9. A ja chciałabym już być na nogach o 6, zrobić poranną joge, odzywka na włosy zdrowe śniadanie, idealnie uporządkowana torebka, odebrane maile smsmy i wszystko odpisane na bieżąco . Byłam już na kilku forach o rozwoju, zarządzaniu czasem, NLP, szybkim czytaniu, organizacji dokumentów itp. Ale chyba mam depresję bo nie umiem rad tam dawanych wcielić w zycie.

Gość Mała mi 00
drinka jakiegoś bym sobie wypiła ,ale czekam na jutro bo impreza się szykuje ,bo tak sama to nie lubie ;) Kurcze,ale jak to zrobić,zeby tk się umieć podnieść i nawet nie wiem w sumie czy sobie wmawiam ten ból głowy i sama go wytwarzam czy co,ale nawet z bólem wstać i wziąć się do roboty ..zacząć od generalnych porządków ,wyrzucenia czego nie potrzebuje,zapisania na kartce to co musze sobie zakupić i to co mam w planach w najblizszym czasie.. a ja nic ..i tak leże nawet mi sie herbaty nie chce robić:O koszmar

Gość Mała mi 00
Betty- ooo o to to mi chodzi :D u mnie jeszcze jest to,ze chce zacząć diete chodz jej nie potrzebuje,ale tak dla własnego samopoczucia mam 173cm i waże 56kg ,chciałabym tak stracić 3kg w 2tygodnie i tak sobie mysle ,ze od jutra na kefirach bede,albo na samej wodzie +poopalam sie na slońcu i tak się zrelaksuje..ale zapewne mi to nie wyjdzie bo znając siebie to bede spać do 12 i zanim się ogarne i wyjde się poopalać to minie.. widzisz Ty masz chociaz faceta ,masz dla kogo być piękna ,a ja?:D ledwo chce mi się golić nogi..na szczęscie za 2tyg wyjezdzam do Hiszpanii i troche sie tam zrelaksuje bo u mnie w mieście to już bieda totalna :D

Gość 10375665
Dziewczyny mowcie co chcecie ale takie podejscie do zycia,taka chec bycia perfekcyjna,jest po prostu nie zdrowa i prowadzi prosta droga do nerwicy.

Gość Mała mi 00
chciałabym jakiś zmian w pokoju .. mysle nad przemeblowaniem(chociaż robie je już tak często ,ze nie nadążają znajomi jak przychodzą do mnie) ale stale sie w nim źle czuje.. mam kwadratowy pokój ,2ściany fioletowe 2 pozostałe kremowe ,jasne meble,duża szafa,komoda,czerwone duuże łóżko ,szklany stół i biurko i niska półka i lustro długie stojące ..tyle tego mam ,zer chyba czuje sie osaczona:O:O:O nie wiem jak to zrobic,zeby czuć sie w nim dobrze.. oszaleje zaraz ,mam dużo świec bo je uwielbiam,kadzidełka czasem zapale,w szafie znowu mam burdel... już sama nie wiem od czego zacząć .. a jeszcze jak mnie ktos najdzie w tym syfie to sie spale ze wstydu ;O

Gość BettyRubble
10375665 Wiem ale ja nie mówiłam właśnie o przeroście ambicji i o tym, żeby ciskać talerzem jak coś się nie uda bo to już zakrawa o border line ale o takie rady byśmy się wykaraskały z tego dołka. Mała Mi00 tylko widzisz ja mam 173c, ale waga ? 75 kg. Niby wizualnie jest ok bo już mam taką budowę, że nikt nie wierzy w tą wagę, mam duży biust, szczupłe nogi ręce ale jestem w morde jeża ciężka, ubita. I nie powiem dwa wałki na brzuchu są bo uwielbiam cukierasy? A facet? Kulturysta maniak, pełen energii, więc sobie wyobraź jak my razem wyglądamy. Dziś wpadł do mnie tylko po to ......bo w nocy złapał mi świetliki do butelki i chciał pokazać. Wszędzie go nosi, wszędzie go pełno a ja tylko tabletki na migrene i zdycham. Weź się też przebadaj, to może być na tle nerwowym ale lepiej chuchać na zimne. Ja mam anemię. Teraz zamówiłam sobie ów sławetny sok Noni żeby dać sobie witaminowego kopa i odżywić organizm. Ja już przerabiałam spisywanie na kartkach. Myślałam, że odhaczanie "zrobione " coś pomoże. Etam. Trafiłam na forum poświęcone prokrastynacji - czyli odkładaniu wszystkiego na później. Nareszcie cierpię na jakąś trendy przypadłość ;). W tym jestem mistrzem.

Gość Mała mi 00
Betty- no te świetliki sa mistrzowskie:D a z tym odkładaniem wszystkiego na pózniej to jestem cała JA.. bardzo mi humor poprawiają zakupy i nie wiem czy to jest zakupoholizm czy o co chodzi,ale zbieram tą kase stale i musze coś sobie kupić ,a jak nie to chociaz pojsc gdzies do ludzi i się zabawić ,pośmiać..nienawidze samotności i siedzenia na dupie.. jestem teraz strasznie leniwa,nawet porządnego śniadania nie chce mi sie zrobic,więc zaczynam od ciastek,a kończe na tostach ... :O nie wiem jakim cudem waże ile waże,ale zapewne wkrótce mi się to zmieni jak bede dalej tak postępować.. Nie no tak nie będzie ! o 19 zaczynam coś robić ...

Gość Mała mi 00
a głowa mnie boli chyba dlatego,ze dzisiaj dużo czasu na słońcu spędziłam i tak wędrowałam ,nie nosze czapek,ani żadnych chustek to tak potem jest ze mną.. i teraz leże.

Gość BettyRubble
Zakupy ? Tak powinnam mieć w dowodzie na drugie. Ciągle siedzę na wizaz.pl i czytam o kosmetykach. Normalnie jem je oczami. Kiedyś policzyłam : 21 odzywek do włosów. Ciągle chcę coś zmieniać, ulepszać i na zapale się kończy. Ale jak sobie coś kupię to i głowa nie boli i tak jakoś bardziej kolorowo. To chyba nie jest dobry objaw ;). Postanowiłam zastosować ascetyczny minimalizm w mojej łazience i nie kupię nic nowego dopóki nie zużyję bieżącego zestawu. A u bach - otworzyli mi Rossmanna przed nosem. Ja postanowiłam sobie, że przebimbałam pierwszą połowę roku ale od 1 lipca biorę się ostro za siebie.

Gość Mała mi 00
Boże ,chyba mam jakiegos sobowtóra :D myslalam,ze tylko ja tak mam.. wczoraj zamówiłam sobie przez allegro spodnie i czarne body na ramiączkach ,a na dodatek kupiłam koronkową koszulę kremową ..no masakra :O torebke zamówiłam 4tyg.temu przez allegro z Anglii i jeszcze mi nie przyszła :O ja chyba jestem chora..

Mam identycznie. Czasem przeraża mnie moja próżność i lenistwo. Teraz próbuje popatrzeć na siebie chłodno i z dystansem i co widzę? widzę wszystkie swoje wady to ,że wiecznie wydaje pieniądze na rzeczy zupełnie nie potrzebne (odżywek do włosów i balsamów pewnie też mam koło 30 w domu:o) Chce zmienić w sobie to ,że nie umiem zachować porządku , jem byle co a później narzekam ,że brzuch rośnie, za dużo marudzę a za mało się uśmiecham, szastam pieniędzy i robię nie przemyślane zakupy , wiecznie wszystko odkładam na później, marnuje czas i wpadam w kompleksy. Postanawiam od jutra to wszystko zmienić ! Dziś siadam biorę kartkę w rękę i wypisuje wszystko czego w sobie nie lubię i postaram się to w sobie zmienić albo chociaż zmniejszyć :) Nie ma ideałów na świecie ale my powinniśmy do nich dążyć:)