Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama_23__

pytanie...

Polecane posty

Gość sama_23__

Mam 23 lata i od zawsze jestem sama. Winę zrzucam na wygląd. Uważam, że mam nieładną twarz i już. Wiem, że w miłości to nieważne, ale w pierwszym momencie faceci chyba na to jednak patrzą, prawda? Nie bardzo mam z kim o tym porozmawiać, dlayego piszę tu... Ostatnio się złapałam na tym, że jak mi się ktoś podoba, a ujmują mnie faceci intelignetni, przebojowi, to spuszczam głowę, staram się nie myśleć, bo jedyna myśl, jaka mi się nasuwa to..."on nie jest dla mnie". Czy będąc mało urodziwą, ale intelignetną i wesołą osobą naprawdę mam szansę u tych "fajnych", przystojnych do tego facetów? Czy też to jest tylko taki pozytywny bełkot, a tak naprawdę powinnam...obniżyć poprzeczkę i umówić się w końcu z jedynym chłopakiem, który się mną interesuje, a któremu się nie podobam?...A może któraś z Was miała podobny problem?

Gość oldschoolclub
Powiem Ci kierując się własnym doświadczeniem ,że choćby nie wiem jaki człowiek był inteligentny i świetny od strony charakterologicznej to bez ładnej twarzy nie ma szans na związek z osobą ładną/przystojną. Są wyjatki ale szansa ,że trafisz na osobę ,która doceni to jaka jestes a nie to jak wygladasz a przy tym sama jest osobą atrakcyjną fizycznie są znikome. Niemniej powodzenia zycze

Gość sama_23__
dzięki. liczyłam na szczerą odp, to dostałam:)

Gość tim ti m tim
wydaje mi się ze tez bez przesady. uwazam ze rzadko rodzi sie dziewczyna z która juz nic nie mozna zrobic. to jest bardziej kwestia zadbania o siebie i pewnosci siebie. zobacz ile jest przecietnych dziewczyn, które chodza z podniesiona głowa ulica i wygladaja tysiac razy atrakcyjniej niz piekna kobieta ubrana byle jak ( chodzi mi bardziej o takie niedopasowanie do siebie rzezczy a nie fortune wydana na łachy;p) i w dodatku spogladajaca non stop na ziemie. zmien fryzure , kup sobie jakis ciuch ( nawet w lumpeksie mozna sie ubrac jak gwiazda!) wypnij piers do przodu i miej na uwadze ze jestes super kobieta.

Gość sama_23__
to samo mówią koleżanki, ale cóż innego ja powiedziałabym przyjaciółce w takiej sytuacji...Dlatego chciałam anonimowej szczerości, dziękuję tim:)

Gość dfgsdfg
Skoro sam siebie uważasz za mało atrakcyjną to myślisz że znajdziesz takiego który będzie i atrakcyjny i mądry i do tego jeszcze twój?Chyba się mylisz,przecież są dziewczyny które są mądre i zarazem atrakcyjne więc ty tylko ze swoją mądrością raczej jesteś na straconej pozycji.Może spotykaj się z kimś kto będzie pasował do ciebie i wyglądem i "mądrością".Tak ci radzę bo jeszcze się okaże że będziesz wiecznie sama-wiem co mówisz bo miałem podobne kryteria doboru a wciąż jestem sam.

Gość tim ti m tim
ta najlepiej rozgladac sie za brzydkim niesmiałym facetem w takim momencie. co to za głupia rada w ogole. ( tym bardziej jak mozna sie rozglądnąc za kims kto cie odpycha;p) sama 23, to rzezcywiscie pozytywne spostrzezenie ale nie miałam zamiaru Cie pocieszac - tez jestem anonimowa.;p zastanów sie czy chcesz wtopic sie w tłum frustratów z kafe którzy uwazaja, ze sa PRZEGRANI bo maja mały członek i tzytzki;p lub alternatywnie;p niesttey ludzie którzy pograzaja sie z tych powodów nie sa w stanie wiele powiedziec o zyciu. ja tez tutaj siedze ale mozesz mi wierzyc;p;p

Gość dfgsdfg
tim ti m tim Tak jak jest brzydka to niech nie wymaga nie wiem jakiego księcia.Niech wybiera kogoś pod kątem też swojej urody. A jak nabierze dziewczyna pewności siebie i będzie później "zakochiwała się" w nie wiadomo kim to tylko będziemy później czytać topiki "dlaczego on mnie nie chce" itp. W co ty wierzysz że jak zmieni swój wizerunek a mimo to zostanie z brzydką twarzą to my faceci tego nie zauważymy,proszę cie. brzydal+brzydal tak ma być

Gość sama_23__
bo to jest tak, że jak ktoś Cię odpycha albo nie pociąga, to po prostu trudno się zmusić, żeby się w nim zakochac, prawda? myślę, że to niewykonalne raczej. Ogólnie to ja mam niskie poczucie własnej wartości, mimo że za chwilę kończę ambitne studia i mimo że podobno mam ładny uśmiech. No trudno, może ludzie powyżej naprawdę szczerze mi radzą, ale obawiam się, nic z tego, zbyt wielu desperatów za mną lata ło, nieciekwych grubasów, nie mogłam się zmusić, żeby umówić się z kimś z nich. Jednocześnie Ci lepsi jakoś nie patrzą, nie podchodzą... Może nie widzę, spuszczając głowę, ale ogólnie to chce mi się płakać trochę. Tyle... fajnie, że miałam kogo zapytać, ale sporo tu jadu na tym forum, jak tak przeglądałam wątki.

Gość dfgsdfg
sama_23__ Nie no może mną się nie sugeruj-też uważam że nie powinnaś spotykać się z kimś kto cię po prostu "obrzydza" no, no ale też nie czekaj na jakiegoś księcia z bajki bo może nie przyjechać.

Gość sama_23__
Nie jestem Fioną i nie chcę księcia. Ale Shreka też nie chcę. Nie pytałam Was czy mam szansę na pięknego. Wręcz przeciwnie, modele mnie nie interesują. Bardziej chodziło mi o kogoś ogólnie ciekawego, fajnego i przy tym jakoś tam - dla mnie przystojnego. Bo obawiam się, że również tacy nie spojrzą na mnie- mówi się przecież, że mało przystojni, a ciekawi mogą przebierać w ślicznych dziewczynach, które lecą na ich intleket. Może to nie było mądre pytanie. Chociaż podobno nie ma głupich. Ale prostuję: nie szukam księcia z twarzą Iglesiasa. Zresztą on ma tylko tę twarz i nie wiem czy wiele ponadto:) Wolę ciekawego brzydala już. Daliście mi do myślenia.

Gość tim ti m tim
dfgsdfg-- > no włąsnie ja nie wiem gdzie wy faceci macie oczy. nie wiem czy zauwazyłes ile kobiet z 5 cm tapeta na twarzy ma powodzenie ze hu hu . dobrze jest sie umalowac ale tez bez przesady . przypomina mi sie od razu moja kolezanka któa zapytała mnie na wakacjach pod prsznicem czy jej nie pozycze szamponu - myslałam ze pozyczam go obcej osobie , bo zmyła makijaz;p dlatego jestem pewna ze sama 23 moze byc 10 razy łądniejsza niz te czupiradła jesli tylko ładnie sie umaluje albo zmieni podescie do samej siebie. ludzie naprawde róznie sie dobieraja. sa orzystojni inteligentni faceci którym nie podobaja sie takie na masa wyfiokowane lale przegladajace sie w witrynach sklepowych.

Gość dfgsdfg
tim ti m tim A kto powiedział że te tapeciary są atrakcyjne-jakoś przy nich widuję też podobnych do nich facetów(dresy itp.) Dla mnie na przykład ładna dziewczyna to tak która jest naturalna, a makijaż to tylko dla podkreślenia np oczu.Nie przepadam też za farbowanymi włosami. A jednak jest wiele takich co mi się podobają bo są naturalnie piękne nie jakoś "wypicowane" ale też jest wiele brzydkich które się nie farbują nie malują i wydaje mi się że nawet odpowiednie umalowanie im nie pomoże bo nadal będą brzydkie.

Gość tim ti m tim
a mi sie własnie wydaje ze takie dziewuchy naprawde maja powodzenie. sam pewnie nie wiesz ze to co wydaje Ci sie naturalne moze byc zaprawcowane 3 godzinnym staniem porzed lustrem. a zreszta juz nie mam siły rozwodzic sie nad uroda, musze sie uczyc kurde;p

Gość sama_23__
A jak już któryś podchodził i był taki "fajniejszy", to czasem sama to ucinałam od razu - parę dni temu biegałam sobie wieczorem po torze i zobaczyłam kątem oka, że wystartował ktoś na rowerze i po chwili byl już obok mnie. Więc zdjęłam MP3 ijadąc obok zagadnął które to okrążenie i stwierdziłam ( tych kluczowy pierwszych 11 sekund), że wydaje się spoko:) i...zbyłam go i odjechał. Ja się bym chyba bała pociągnąć dalej rozmowę z kimś fajnym, ciągle mi się wydaje, że zaraz sie zreflektuje, bo jak to - ja?! Na pewno zatroszczę się o swój wygląd, choć i tak to robię. Ładny blond i długie włosy mam już od jakiegoś czasu;) a to bieganie też nie bez przyczyny, dbam o sylwetkę. Zazdroszczę trochę innym dziewczynom poczucia, wpojonego przez rodziców, że są najpiękniejsze, że są księżniczkami, nawet jeśli są brzydkie albo grube. Z jednej strony chciałabym znać prawdę o sobie z drugiej...może tak się łatwiej idzie przez życie.

Gość sama_23__
tajemnoczy_on: myślisz, że nie umiem poprawnie napisać "intelekt" czy kliknęłam nie w ten klawisz, co trzeba? Wysoko mnie sklasyfikowałeś, dziękuję. Skończyłam. Dzięki za wszystkie szczere wypowiedzi, nawet jeśli to boli trochę, to fajnie jest mieć tą szczerość na forum przynajmniej. Mam szczęście do przyjaciółek, które twierdzą, że jestem ładna. Mam nieszczęście być sama i chciałam jakoś to zrozumieć. Szczególne dzięki facetom - to o Was mi przecież chodzi ;) i tim tim - nie znam Cię, ale jesteś super, bo masz optymistyczne nastwienie do życia. Idę biegać. Pozdrowienia.

sama_23 - nie chodzi mi o ten czeski błąd. chodzi o to że nawet nie masz pojęcia jak się mylisz z tym intelektem :) w dzisiejszych czasach u faceta to raczej wada niż zaleta.

Gość dfgsdfg
sama_23__ To powodzenia w bieganiu :) może i tym razem ktoś fajny zagada do ciebie :)