Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pechowa jak cholera

reklamacja biżuterii - PILNE!

Polecane posty

Gość pechowa jak cholera

dziś kupiłam sobie w sklepie Iam śliczną broszke. kosztowała 30 zl. w domu okazalo się że agrafka na ktorą sie ją zapina jest tak krótka że ledwo dosięga zapiecia, przez co broszka sama sie odpina. a ten haczyk o ktory sie zaczepia ta agrafka wyglada jakby byl minimalnie odgięty w drugą strone jednak to tworzywo jest tak mocne ze nie da sie tego ruszyc zeby to dogiąć. chociaż i tak nie używalam duzo sily bo nie chcialam tego złamać. Przechodze do sedna: czy jak jutro pójdę do tego sklepu zglosić wadę to oddadzą mi pieniądze albo wymienia towar na inny egzemplarz?? jakie są na to szanse? i jakie mam w tej kwestii prawa? czy to prawda ze w ciagu 7 dni moge reklamować uszkodzony produkt? PROSZE O POMOC

Gość pechowa jak cholera
up!

Gość miiiigoootka
kilka razy reklamowałam biżuterię w różnych sklepach jubilerskich (głównie kolczyki) i albo naprawiano wadę albo oferowano mi nowy towar za równowartość reklamowanego.

Gość pechowa jak cholera
a czekalaś 14 dni na decyzje czy np od razu wymieniano ci towar?

Gość miiiigoootka
nie wymieniono mi od razu - najpierw próbowano naprawić - zapięcie kolczyka było felerne i kolczyk kilka razy mi spadł - to było w Aparcie. Zresztą nigdy nie wymieniono mi od ręki, zawsze najpierw odsyłają do naprawy.

Gość pechowa jak cholera
czyli bede czekac minimum 2 tygodnie. trudno, w sumie lepsze to niz strata 30 zl. chociaz juz nawet pieniadze mnie tak nie bola co strata tego cudeńka, autentycznie zakochałam sie w tej broszce od pierwszego wejrzenia. a tu taki pech:-/

Gość miiiigoootka
wiesz, jak tak szybko nie reklamowałam żadnych świecidełek tylko zwykle później, więc może jak pójdziesz jutro to się dokładnie dowiesz. Też miałam kiedyś złamane serce przez cudne kolczyki z markazytami - piękne kosztowały 110 zł i zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia, po jakimś czasie te markazyty zaczęły wypadać... Zareklamowałam i po kilku dniach dostałam odpowiedź, że nie naprawią tego i zapraszają mnie abym sobie coś innego wybrała za tą kwotę. Ale było mi smutno, że tamte kolczyki przepadły...

Gość pechowa jak cholera
ja mam nadzieje ze sprawa będzie załatwiona szybko i albo naprawia tę broszkę albo ewentualnie ludzie tak szybko nie wykupią tych kilku, które są jeszcze w sklepie i zdążę zamienic ja na egzemplarz bez wady.

Gość karta stałego klienta.
Reklamować możesz towar na podstawie paragonu w ciągu dwóch lat. Można też reklamować bez paragonu. Więc leć do sklepu i reklamuj, jeśli będzie druga taka broszka to powinni Ci wymienić, jeśli nie to zwrócą kasę. Oczywiście nie jest powiedziane, że zrobią to od ręki, ale mają na to max 2 tygodnie.

Gość pechowa jak cholera
mam paragon bo jestem przezorna i nigdy ich nie wyrzucam:) tylko boje sie czy oni np nie bedą póbowali mi wmowić ze to ja wygięłam ta zapinke i ze to nie ich wina itd. bo to wyglada na troche wygiete ale nie ja to zrobilam.

Gość pechowa jak cholera
byłam dzis w tym sklepie i wymieniono mi tę broszkę od ręki XD